TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 21-10-2023 14:59

Antalya BİLİMFEST’e yoğun ilgi

Yerli ve milli gururlarımızın sergilendiği 2. Antalya Bilim Festivali yoğun ilgi gördü. Dokumapark’ta 50 bin metre kare alana kurulan etkinlik alanı ziyaretçilerle doldu taştı. Festivalde kullandıkları yerli ve milli araç ve teçhizatları sergileyen Jandarma Genel Komutanlığı da ziyaretçilerin göz bebeği oldu

Antalya BİLİMFEST’e yoğun ilgi

Kepez Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği Antalya Bilim Festivali, dolu dolu etkinliklerle devam ediyor. Bilim, sanayi ve teknoloji devlerinin ağırlandığı festival, etkinlikler, yarışmalar, konferanslar, milli gururlarımızın tanıtıldığı 4 ana platformda gerçekleştiriliyor. Yerli ve milli gururlarımızın sergilendiği 2. Antalya Bilim Festivali yoğun ilgi gördü. Dokumapark’ta 50 bin metre kare alana kurulan etkinlik alanı ziyaretçilerle doldu taştı. Birbirinden renkli atölye çalışmaları, birbirinden özel konukların katıldığı paneller, aktiviteler, showlar ilgiyle takip edildi. Bilimfest’te dünya çapında kendi sınıfında en etkin taarruz helikopteri olan milli gururumuz T 129 ATAK Taarruz ve Taktik Helikopteri, TÜMOSAN’ın Türkiye’nin yerlilik oranı en yüksek askeri aracı olarak geliştirdiği Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç PUSAT, Bozdoğan, Gökdoğan, EJDER YALÇIN, KİRPİ, VURAN, İKA, Batuhan, TTZA, E-ZMA, YABGU, ANZATSAN 8x8, Sak botu sergileniyor. Antalya Bilim Festivali’ne TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TÜMOSAN, TUSAŞ, TURKSAT, TUA, MKE, ANZATSAN, SARSILMAZ, BMC, üniversiteler, teknokentler başta olmak üzere yerli ve milli teknoloji üreten kurumlar katıldı. Antalya Bilim Festivaline bu yıl 220 kurum ve kuruluş iştirak etti.

JANDARMA ZİYARETÇİLERİN GÖZ BEBEĞİ OLDU

BİLİMFEST’in ilgi odağı ise kullandıkları milli ve yerli teçhizatları sergileyen Jandarma Genel Komutanlığı oldu. Yerli ve milli askeri araçlarımızdan iki Kirpi aracının başında nöbet tutan Jandarma Komandolarla, özellikle öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirmek için birbiriyle yarıştı. Araçların şoför mahalli ve personel kısmını görebilen ziyaretçiler, bu anı ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çektirdi. Milli Savunma Bakanlığı’nın standında Jandarma Genel Komutanlığı, arama köpekleri, silahlar, drone gibi materyalleri sergileyerek, öğrencilerinde merak ettiği soruları yanıtladı. Mantis ateşleyici sistem ile yerli tabancalar ile atış talimi yapan ziyaretçiler, hiç unutamayacakları bir deneyim yaşadılar. (Bülten)

AdminAdmin