ANTALYA
Giriş Tarihi : 24-09-2023 17:45

Antalya Bilim Festivali kapılarını açıyor

Kepez Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenleyeceği Antalya Bilim Festivali (BİLİMFEST), Dokumapark’ta 19 Ekim Perşembe günü kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Antalya Bilim Festivali kapılarını açıyor

Antalya Bilim Festivali (BİLİMFEST) başlıyor. Kepez Belediyesi’nin bilimi sevdirmek, ülkemizin bilim ve teknoloji alanında yaptığı güzel çalışmaları duyurmak ve anlatmak amacıyla düzenlediği BİLİMFEST,19 Ekim’de kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Dokumapark’ta 19-20-21-22 Ekim tarihlerinde düzenlenecek festivale, TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TÜMOSAN, TUSAŞ, TURKSAT, TUA, MKE, ANZATSAN, SARSILMAZ, BMC, üniversiteler, teknoketler başta olmak üzere yerli ve milli teknoloji üreten kurumlar katılacak. İçişleri Bakanlığı’nın da katılacağı Bilimfestte, konferanslar, bilim showlar, motorlu yamaç paraşütü gösterisi, sabit balon uçuşu gösterisi, sürpriz uçak gösterileri, animasyon gösteriler, flyboard gösterisi, planetaryum, simülasyon ve daha birçok etkinlikler gerçekleştirilecek.

Kepez Belediyesi’nce Antalya Bilim Festivali’nin bu yıl 30 Mart-2 Nisan tarihlerinde yapılması planlanmış, ancak deprem felaketi nedeniyle ileriki bir tarihe ertelenmişti. (Bülten)

AdminAdmin