SİYASET
Giriş Tarihi : 12-06-2023 00:37

AK Parti piknikte buluştu

AK Parti Kemer İlçe Teşkilatı, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde görev yapan üyelerler ile piknikte bir araya geldi. Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Ethem Taş ve İl Başkanı Ali Çetin’in katıldığı birlik ve beraberlik pikniğinde yerel seçimler için de start verildi. İl Başkanı Çetin, Antalya’da birinci parti olduklarını belirterek, “Muhalefetin hayalleri suya düştü. Her ne kadar Cumhuriyet Halk Partisi 6 vekil çıkarmış olsa da Gelecek ve Saadet Partileri ile 3 parti olarak girdiği seçimlerden 4 vekillikle Ak Parti’den sonra ikinci sırada yer aldı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin de birden iki vekile çıkması Cumhur İttifakı’nın Antalya’daki başarısını tescillemiş ve ortaya koymuş oldu” dedi. Antalya Milletvekili İbrahim Ethem Taş ise, “Bizde bir seçim biter diğer seçim başlar ve bugün cumhurbaşkanımızın işaret ettiği gibi biz yerel seçimlerin startını buradan veriyoruz ve bismillah diyerek yola çıkıyoruz” dedi.

AK Parti piknikte buluştu

Şüheda PARTAL

AK Parti Kemer İlçe Teşkilatı tarafından 14 Mayıs Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçim çalışmalarında görev almış olan Cumhur İttifakı üyelerine teşekkür pikniği düzenledi. AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Ethem Taş ve İl Başkanı Ali Çetin, İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Kara, Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyeleri, sandık gönüllüleri, kadın kolları, gençlik kolları ve parti üyelerinin katıldığı piknikte seçim sürecinin stresi atıldı, yerel seçimler için de start verildi.

ÇETİN: MUHALEFETİN HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ

Piknikte partililerle yakından ilgilenen ve sohbet eden İl Başkanı Ali Çetin, yaptığı açıklamada Türkiye’nin iki aşamalı bir seçimi ilk defa gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “Bugün teşkilatımız sayesinde, coşkumuzu ve heyecanımızı karşılıklı paylaşıyoruz. Türkiye iki aşamalı bir seçimi ilk defa gerçekleştirdi. Cumhur İttifakı mensupları olarak bizler hem ilk turda hem de ikinci turda açık ara farkla zaten halkımız tarafından galibiyetimiz tescillenmişti. Sadece prosedür gereği ikinci tura 50 artı bir olmadığı için geçmek durumunda kaldık. Birinci turda vatandaşlarımız Ak Parti’ye ve Cumhur İttifakına olan güveni tescilledi ve açık ara farkla meclis aritmetiğinde 323 milletvekili ile cumhur ittifakını galip getirdi. Muhalefetin hayalleri suya düştü. Öyle bol keseden atılıp tutulamayacağını, ona şu kadar vekillik, buna bakanlık, şuna yardımcılık, şuna özerklik, buna başbakanlık hayali kuranların tamamının hayallerinin hüsrana uğradığı bir seçim oldu” dedi.

BİRİNCİ PARTİ OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Antalya’da birinci parti olmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını ifade eden Çetin, “Aslında ilk turda Antalya’dan beklediğimiz oyu aldık. Antalya’da birinci parti olmak istiyorduk ve hedefimiz de buydu. Her ne kadar Cumhuriyet Halk Partisi ve biz 6’şar vekil çıkarmış olsak ta çok şükür Antalya’da birinci partiyiz. AK Parti olarak girdiğimiz seçimde kendi tabanımızın sesiyle 6 vekilimizi çıkardık. Ama Cumhuriyet Halk Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi ile 3 parti olarak girdi ve dolayısıyla dördüncü ile beşinci sıradaki vekiller kendilerine ait değil. Yani baktığımız zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nin 4 vekillikle Ak Parti’den sonra ikinci sırada yer aldığını görebiliyoruz. Burada da Ak Parti’nin başarısı ortaya çıkıyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin de birden iki vekile çıkması Cumhur İttifakı’nın Antalya’daki başarısını tescillemiş ve ortaya koymuş oluyor. Antalya halkına, 19 ilçemizin İlçe teşkilatlarına ve vatandaşlarımıza, Cumhur İttifakı’nın tüm mensuplarına yürüdüğümüz yolda bize verdikleri omuz ve Cumhurbaşkanımızın arkasındaki duruşlarıyla hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimizi iletiyoruz” şeklinde konuştu.

TAŞ: YEREL SEÇİMLERİN STARTINI BURADAN VERİYORUZ

Antalya Milletvekili İbrahim Ethem Taş ise, etkinlik için İlçe Başkanı İsmail Selami Minta’ya teşekkür ederek, “Bu piknik bir vefa, birlik ve beraberlik pikniğidir. Aynı zamanda bu piknik yerel seçimlerin startının verileceği pikniktir. Bizde bir seçim biter diğer seçim başlar ve bugün inşallah cumhurbaşkanımızın işaret ettiği gibi biz yerel seçimlerin startını buradan veriyoruz ve bismillah diyerek yola çıkıyoruz. İlk turda Antalyalı hemşerilerimiz bize yaklaşık yüzde 30, sayın Cumhurbaşkanımıza ise yaklaşık yüzde 40’la güzel bir destek verdi. Yaptığımız hizmetlerin çalışmaların sahada karşılığını aldık. İkinci tura kaldı ama, Antalya’da ve Türkiye’de birinci partiyiz. 6 milletvekilimiz var, CHP’nin 4 vekili var. İlk turda da yüzde 49,5 ile birinci olduk ve en yakın rakibimize 5 puan fark attık. İkinci turda da yine yüzde 52,2 ile yaklaşık 5 puan fark ile birinci olduk. Milletimiz böyle takdir etti ve bizde bunu aldık” dedi.

MİNTA: BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

İlçe Başkanı İsmail Selami Minta da, “Ak Parti İlçe Yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları, sandık görevli arkadaşlarımız, müşahitler, okul sorumluları bütün arkadaşlarımıza hem teşekkür hem de bir araya gelmek arzusuyla böyle bir organizasyon tertip ettik. Milliyetçi Hareket Partisi sandık görevlisi arkadaşlarımızı da davet ettik sağ olsunlar hem İlçe Başkanımız Hüseyin Kara’ya hem de meclis üyelerimiz ile sandık görevli arkadaşlarımız da katıldılar. Cumhur İttifakı olarak güzel bir birliktelik oldu. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da aynı birlik beraberlik içerisinde çalışmalarımız devam edecek” dedi.

AdminAdmin