GÜNDEM
Giriş Tarihi : 14-12-2023 19:44   Güncelleme : 14-12-2023 20:33

AGC'den gazetemize ödül

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 2022 Yılın Gazetecileri Ödül Töreni'nde ödüller sahibini buldu. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Maksut Temizel de ’Buraya Da Mı Göz Diktiniz?’ haberiyle Jüri Teşvik Ödülü'ne layık görüldü. Törene katılamayan Temizel’in ödülünü gazetemiz muhabiri Şüheda Partal, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar’ın elinden aldı.

AGC'den gazetemize ödül

Şüheda PARTAL

AGC'nin 2022 Yılın Gazetecileri Ödül Töreni, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene, Antalya Vali Vekili Mustafa Hulusi Arat, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tabar, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kemer Belediye Başkan Vekili Mustafa Bilici, Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan, Ak Parti İl Başkanı Ali Çetin, ATSO Başkanı Ali Bahar, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Gaye Coşkun, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Nedim Engin, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, siyasi parti temsilcileri, iş insanları ve gazeteciler katıldı.

TAŞ: GAZETECİLİĞİN MERKEZİNDE İNSAN VAR

Törenin açılışında konuşan AGC Başkanı İdris Taş, "Gazeteciliğin merkezinde insan var. Merkezinde insan olan, doğaya, çevreye tüm canlılara, yaşamsal risklere karşı refleks gösteren mesleğin mensuplarıyız. Topluma haber veriyoruz, bilgilendiriyoruz ama gazeteciliğin olmazsa olmazlarından biri topluma örnek olmak. Ne kadar kutsal bir mesleğin mensubu olduğumuzun farkındayız. Daha güzel dünyaya kafa yoran kalem oynatan söz söyleyen tüm insanlar bizim için değerlidir" diye konuştu.

ÖZDEMİR: YAZILI BASIN CAN ÇEKİŞİYOR

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir ise, "Yazılı basın can çekişiyor. Komayı geçtik entübe edilmiş durumdayız. İllerde gazetelerimiz okunmaz oldu. Yazılı basından internet medyasına sosyal medyaya geçiş yaşıyoruz. Yerel gazeteler, televizyonlar sıkıntı içerisinde" dedi.

BÖCEK: ANTALYA’MIZIN SESİ, GÖZÜ KULAĞI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de şunları söyledi:

"Gün geçtikçe zorlaşan koşullarda, her biriniz özverili çalışmalarınızla, objektif gazetecilik prensiplerine bağlı kalarak, toplumun nabzını tutuyor ve sorumluluklarınızı yerine getiriyorsunuz. Atamızın 'Hiç şüphesiz ki, Antalya dünyanın en güzel yeridir' dediği, turizmin ve tarımın başkentine hizmet etmenin bilinci ve sorumluluğuyla hareket etmenizden dolayı sizleri kutluyorum. Antalya’mızın sesi, gözü kulağı olarak, kent adına, kentli adına şehrimizin tanıtımına, doğaya, çevreye ve toplumsal olaylara verdiğiniz destekle sorunun değil çözümün birer parçası olduğunuz için de teşekkür ediyorum. 39 yıldan bu yana Antalya’da gazetecilerin meslek örgütü olarak çalışmalarını başarıyla sürdüren Antalya Gazeteciler Cemiyetini de kutluyorum. Cemiyetimizin geçen yılki ödül töreninde İdris Taş başkanımızın sizler adına sosyal tesis alanı talebi olmuştu. O gün size vermiş olduğum sözümü, bugün yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum.”

TEMİZEL’E JÜRİ TEŞVİK ÖDÜLÜ

Konuşmaların ardından gazetecilere ödülleri verildi. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Maksut Temizel ’Buraya Da Mı Göz Diktiniz?’ haberiyle Jüri Teşvik Ödülü'ne layık görüldü. Törene katılamayan Temizel’in ödülünügazetemiz muhabiri Şüheda Partal, ATSO Başkanı Ali Bahar’ın elinden aldı.

Törende ayrıca Kemer Belediyesi’ne de katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

 

2022 YILI AGC ANTALYA BASIN ÖDÜLLERİ'NİN SAHİPLERİ

2022 yılı Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yılın Gazetecileri Ödül Töreni'nde jüri tarafından ödüle layık görülen gazeteciler ve haberleri şöyle;

 

YAZILI BASINDA YILIN GAZETECİLERİ:

Haber

Salim Uzun-Sahte Diplomayla 42 Yıllık Yalan-Hürriyet Akdeniz-

Araştırma-İnceleme

Semih Ersözler-Antalya’nın Betonlaşmasının 36 Yılı-DHA

Röportaj

Ayşe Yıldız-Ukrayna’dan Tahliye Edilen Yetimler Antalya’da Güvende Hissediyor-AA

Köşe Yazısı

Engin Korkmaz-Ormanın Çığlık Attığını Duydunuz Mu?-Antalya Körfez Gazetesi

Spor Haberi

İsa Akar-Asfaltta Çalışıp Parke Sahada Türkiye Şampiyonu Oldular-İHA

Ekonomi

Hatice Özdemir Tosun-Antalya’da “Bereketli” Topraklar 12 Ay Boyunca Üretiyor-AA

 

ALİ ORHAN TELEVİZYON ÖDÜLÜ

Haber

Oktay Özden-Ukraynalı Yüzücü Türkiye’ye Sığındı-AA

Program

Ahmet Demir-Farkındalık Özel Programı Dobra Dobra 30 Mart 2022-Lider Tv

En İyi Görüntü

H.Erdinç Kızılgedik ve Kadir Kurucan-Katırlarla Arı Kovanı Taşıma-Trt Antalya

 

HABER FOTOĞRAFI

Güncel Haber Fotoğrafı

Ertuğrul Gün-Kahraman İtfaiye Eri-İHA

Spor Haberi Fotoğrafı

Zülkif Yıldırım-Uçan Pehlivan-AGC Üyesi

Kültür Sanat Haberi Fotoğrafı

Suat Metin-Bayrak-İHA

Yılın Basın Fotoğrafı

Orhan Çiçek-Bir Damla Hayat-AA

 

YILIN RADYO ÖDÜLÜ (HER TÜRLÜ PROGRAM VEYA HABER)

Serkan Ersöz-Yüzyıl Önce Antalya 06.07.2022-TRT Antalya Radyosu

 

SAYFA TASARIMI (GAZETE-DERGİ)

İslam Çelik-Akdeniz Gerçek Gazetesi-10 Kasım 2022

 

GENÇ İLETİŞİMCİ ÖDÜLÜ

Şerif Ali Duman-Konyaaltı Kapalı Pazar Yerinin 20 Yıllık Ayakkabı Tamircisi “Sabri Abi”

 

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Nizamettin Özmen-Anadolunun Yolları Karlı-Akdeniz Gerçek Gazetesi

 

JÜRİ TEŞVİK ÖDÜLÜ

Maksut Temizel-Buraya Da Mı Göz Diktiniz?-Kemer Gözcü Gazetesi

 

JÜRİ MANSİYON ÖDÜLÜ

Ceren Deniz-Sokak Hayvanları Dosyası-Hürriyet Akdeniz

 

NURİ DAĞTEKİN ÖZEL ÖDÜLÜ

Gazetecilik Mesleğine Yaptığı Katkılar Ve 15 Yıl Başkanlığını Yaptığı Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne Verdiği Hizmetler Nedeniyle Yönetim Kurulumuz Mevlüt Yeni’yi Ödüle Layık Görmüştür.

 

AGC KURUM ÖZEL ÖDÜLÜ

Antalya İş Dünyasında Öncü Rol Oynayan Antalya Sanayici Ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD), Antalya Gazeteciler Cemiyeti İle Yaptığı İş Birliği Protokolü Kapsamında, Basın Müzesi Yapım Projesini Üstlenmesi Sebebiyle Yönetim Kurulumuz Tarafından Ödüle Layık Görülmüştür.

 

Sponsorlara da teşekkür belgesinin takdim edildiği törende Antalya Gazeteciler Cemiyeti İdari Koordinatörü Mediha Düden de plaket verildi.

Şüheda Partal Şüheda Partal