EĞİTİM
Giriş Tarihi : 10-11-2023 08:13

AGC Başkanı Taş, Kemer’de öğrencilerle buluştu

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen “Gastronomi ve Medya” konulu panelde öğrencilerle biraraya geldi. Panelde konuşan Taş, gastronominin artık turizme yeni bir rota olarak girdiğini belirterek, “Turizm sektöründe en önemli departmanların başında gastronomi geliyor. O yüzden de turizm kenti Antalya'da gastronomi meslek yüksek okulu olması yani mutfak sanatlarının olması turizm açısından da büyük bir değer taşıyor” dedi.

AGC Başkanı Taş, Kemer’de öğrencilerle buluştu

Şüheda PARTAL

AGC Başkanı İdris Taş, Kemer’in Göynük Mahallesi’nde bulunan Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerle buluştu. “Gastronomi ve Medya” konulu panelde öğrencilere tavsiyelerde bulunan Taş, panelde yaptığı konuşmada, gastronominin artık turizme yeni bir rota olarak girdiğini söyledi.

“TURİZME BİR ÜRÜN ÇEŞİDİ OLARAK GİRDİ”

Antalya turizminde eskiden deniz, güneş, kum varken şimdi gastronominin de yer aldığını ifade eden Taş, “Gastronomi turizme bir ürün çeşidi olarak girdi. Yani insanlar seyahat ederken sadece tarih, kültür, doğa, deniz değil artık ne yiyeceğine ve ne içeceğine de dikkat ediyor. Hangi ülkeye, hangi kente giderse gitsin o ülkenin simgelerini yiyecek içecek sektörünü yakından takip ediyor. Bugün Akdeniz'deki bütün otellerde yiyecek ve içecek sektörü, seyahat sektörünün vazgeçilmezleri arasında. Günümüzde ise gurmeler özellikle bir yandan mesleğini icra ederken bir yandan da sosyal medyada mesleğini yani sanatını ön plana çıkararak kendilerini en güzel şekilde ifade ediyorlar. Önümüzdeki yıllarda dünyada gıda sektörü daha da önemli bir rol oynayacak” dedi.

“MESLEĞİNDE FARKINDALIK OLUŞTURMASI GEREKİYOR”

Hangi iş olursa olsun özellikle gıda sektöründe de yeni medya düzeni açısından rolünün büyük olduğuna dikkat çeken Taş, “Sosyal medyanın rolü büyüktür. Öğrencilerin üniversiteyi bitirmeden başarılı olabilmesi için bir tane yabancı dil bilmesi, yaptığı işi güzel bir şekilde anlatması, ne iş yaparsa yapsın özellikle yeni medyayı etkin kullanması ve sürekli mesleğinde farkındalık oluşturması gerekiyor” diye konuştu.

“SEKTÖRÜN EN BAŞINDA GASTRONOMİ GELİYOR”

Günümüzün en önemli sorunlarından birinin de kalifiye eleman sorunu olduğuna işaret eden Taş, “İşsizlik yok ama çalıştıracak kişi de yok. Özellikle gastronomi sektöründe mesleğini iyi yapanlar sürekli aranıyor. Yani vazgeçilmez oluyor sektörde. Bir diğer değişle gastronomi turizm sektöründe en önemli departmanların başında geliyor. O yüzden de turizm kenti Antalya'da gastronomi meslek yüksek okulu olması yani mutfak sanatlarının olması turizm açısından da büyük bir değer taşıyor” dedi.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan AGC Başkanı İdris Taş ev sahipliğinden dolayı Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, İkram Hizmetleri Programı Öğretim Görevlisi Kahraman Köktürk’e teşekkür ederek, öğrencilere başarılar diledi.

Köktürk de, gençlere bilgi ve tecrübe aktarımında bulunan Taş'a katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

AdminAdmin