TURİZM
Giriş Tarihi : 25-04-2023 00:25   Güncelleme : 25-04-2023 14:01

12 bin yıllık tarihi sahilde yaşatıyorlar

Kemer Ayışığı Parkında bulunan Niks Beach bu yılın plaj konsepti olarak 12 bin yıllık tarihi bulunan Şanlıurfa’daki dünyanın en eski yerleşim yeri olarak bilinen Göbekli Tepe’yi seçti.

12 bin yıllık tarihi sahilde yaşatıyorlar

Ahmet Duran YENİGÜN

Kemer’de doğal yapısıyla ünlenen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Ayışığı Parkı (Moonlight) içerisinde bulunan Niks Beach bu yıl seçtiği plaj konsepti ile bölgede farklılık yaratacak. Yapılan kazı çalışmalarında Dünyanın en eski yerleşim yeri olarak belirlenen, Şanlıurfa ilinin 18 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Haliliye İlçesine bağlı Örencik Köyü yakınlarında tespit edilen ve M.Ö. 9600-9500 yılları arasında tarihlenen Göbeklitepe’yi kendilerine konsept olarak seçtiler.

Sahilde kendilerine ait olan bölümde Göbeklitepe’de bulunan tarihi eserlerin kopyalarını hazırlayarak plaja yerleştiren işletme özellikle Göbeklitepe’de dikkat çeken T sütunları seçti. T sütunların üzerindeki motifler ise orijinali ile bire bir çalışmalar yapılarak hazırlandı.

“ÜLKE TURİZMİNE KATKIDA BULUNABİLMEK İÇİN BU KONSEPTİ YAPTIK”

Niks Beach işletme ortaklarından Mehmet Sait Haşimi, plajda bu yıl Göbeklitepe konsepti ile tarihi bir plaj konsepti yarattık dedi. Haşimi yaptığı açıklamada; “Göbeklitepe dünyanın ilk yerleşim alanı ve yaklaşık 12 bin yıllık bir tarihi barındırıyor. Bizim burada anlatmak istediğimiz ülkemizin tarihi değerlerini Kemerimize gelen yerli ve yabancı misafirlerimize sergileyerek ülke turizmimize katkı sağlayabilmek. Sahilimizi ziyaret eden misafirlerimiz, özellikle de yabancı misafirlerimiz Göbeklitepe’yi bizden daha iyi biliyorlar. Özellikle İngilizler, Norveçliler zaten Göbeklitepe’yi gidip gördüklerini söylüyorlar. Gidemeyenler için ise biz de burada bir örneğini yaptık ve onlarında bizim işletmemize geldikten sonra Dünyanın en eski yerleşkesini görmeye gideceklerine eminiz” dedi.

AdminAdmin