EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-06-2023 03:02

Vali Yazıcı’dan öğrencilere nasihat: "Tatil yapın, dinlenin ama kitap okuyun”

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Manavgat Atatürk İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak öğrencilere karnelerini ve hediye kitapları dağıttı. Karne dağıtım töreninde öğrencilerle yakından ilgilenip sohbet eden Vali Yazıcı, tatilde bol bol eğlenmelerini ve eğlenirken de kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Vali Yazıcı’dan öğrencilere nasihat:

Vali Ersin Yazıcı, Manavgat ilçesinde bulunan Manavgat Atatürk İlköğretim Okulu’ndaki karne dağıtım törenine katıldı. Karne dağıtım töreninde Vali Yazıcı’ya Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, veliler ve öğrenciler eşlik etti.

Manavgat Atatürk İlköğretim Okulu, anasınıfı, 1’inci ve 4’üncü sınıf öğrencilerine 2022-2023 Eğitim-Öğretim döneminin yıl sonu karnelerini veren Vali Ersin Yazıcı; “Kıymetli çocuklarım bütün dönem boyunca çalıştınız. Bu yüzden de iyi bir tatili hak ettiniz. Yazın bol bol gezin, eğlenin, dinlenin, spor yapın. Vali amcanızın sizden tek bir ricası var lütfen kitap okumayı unutmayın. Sevgili velilerim eğer çocuklarımız kitap okumayı unutursa siz onlara hatırlatın. Kıymetli yavrularım tatiliniz başladı. Sizleri sağlıkla uğurluyorum Eylül ayında da sağlıkla ve mutlulukla sizleri kucaklamak için bekliyor olacağım. Allah’a emanet olun.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı’nın konuşmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Okunan İstiklal Marşı’nın ardından Vali Yazıcı, okul bahçesinde bekleyen veliler ve öğrencilerle fotoğraf çektirip, sohbet etti.

GENÇLERİMİZ ÖĞRETMENLERİMİZE EMANET

Öğrencilerle sohbetin ardından Manavgat Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenleri ile bir araya galen Vali Yazıcı; “Değerli öğretmenlerim 2022-2023 Eğitim ve Öğretim dönemini tamamladık. Hepinize iyi tatiller diliyorum. Yaz tatili boyunca dinlenmenizi ve yeni eğitim öğretim dönemine enerjik bir şekilde başlamanızı istiyorum. Sizlerin dinlenmiş bir şekilde geri dönmesini bekliyoruz. Okulumuz ve çocuklar ben de güzel bir intiba oluşturdu. Bunun sebebi de sizsiniz. Biliyorsunuz ki bir yılı geçkin bir süredir AHENK Projemizle eğitimi görünür kılmak, eğitim noktasında farkındalık oluşturmak ve siz kıymetli öğretmenlerimizin oluşturduğu güzellikleri sadece velilerin değil herkesin fark etmesini istiyoruz. Çünkü güzel şeyler yapıyor ve güzel işler üretiyorsunuz. Ben bulunduğum her ortamda eğitimden bahsetme suretiyle sizin oluşturduğunuz güzellikleri insanlar fark etsin diye uğraşıyorum. Bu şehrin en kıymetlileri uğruna canımızı vereceğimiz tek canlı olan çocuklarımız sizlere emanet. Ülkemiz gençlere, gençler size teslim, dolayısıyla ülke size teslim. Sizlere olan güvenim sonsuz.” şeklinde konuştu.

ANTALYA’DA KİTAP OKUMA SAYISI 3 KAT ARTTI

AHENK Projesi ile okuma alışkanlığı ve değerler eğitimini öne çıkardıklarını belirten Vali Ersin Yazıcı; “Okuma alışkanlığı ile ilgili bir yılda çok fazla yol aldık. Okuyan bir Türkiye, okuyan bir Antalya olmak istiyoruz. AHENK Projemiz ile Antalya’da ki okullarda kitap okuma sayısı 3 katına çıktı ve devamsızlıklar azaldı. Bir sürü olumlu sonuç aldık. Sizden ricam lütfen bu konunun üstüne gidin. Kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza kazandıralım. Bunu hep birlikte yapacağız. Ben inanıyorum ki benim öğretmen arkadaşlarım bu konuyu dertlenirse mutlaka üstesinden gelir. Okuma alışkanlığının bu yaşlarda kazandırılması çok önemli. İyi insan yetiştirmek istiyoruz arkadaşlar. İnsan gibi insan yetiştirmek istiyoruz. Çocuklarımızın kalbine insan saygısı ve sevgisinden başlayan bir takım değerleri yerleştirmezsek bu iş olmaz. İyi insan olmadan iyi şoför, iyi hâkim, iyi öğretmen olmaz. İyi insanlar ve okuyan insanlar yetiştirdiğimizde bu ülkenin önünde kimse duramaz. Ayrıca çocuklarımızın kalbine insan sevgisi ve saygısını koyamazsak kendi yaşamımızı çekilmez hale getiririz. Hepinize sağlıklı ve keyifli bir tatil diliyorum.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı, karne dağıtım törenini ardından Manavgat’ta bulunan hayırsever Ramazan Tunç tarafından yaptırılan 24 derslikli Ramazan Tunç İlkokulu’nun inşaat alanında incelemelerde bulundu. Vali Yazıcı ilkokulun 2023-2024 Eğitim ve Öğretim dönemine yetiştirileceğini ifade etti. (Haber Merkezi)

AdminAdmin