ANTALYA
Giriş Tarihi : 12-04-2023 00:23

Vali Yazıcı, şehit ve gazi aileleriyle iftarda buluştu

Ramazan ayı boyunca özellikle “Başımızın tacı” olarak ifade ettiği şehit aileleriyle bir araya gelmeye özen gösteren Vali Ersin Yazıcı, bu kapsamda Antalya Valiliği ev sahipliğinde Alanya’da düzenlenen Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Aileleri onuruna verilen iftar programına katıldı. İftarda şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelerek tek tek sohbet eden Vali Yazıcı; “Vatan uğruna, bayrak uğruna gerektiğinde kanımızı son damlasına kadar seve seve verir ama bu cennet vatanın bir santimetre karesini dahi kimseye vermeyiz” dedi.

Vali Yazıcı, şehit ve gazi aileleriyle iftarda buluştu

Şehit aileleri, Gaziler ve Gazi Aileleri onuruna Antalya Valiliği ev sahipliğinde Alanya’da düzenlenen iftar programına katılan Vali Ersin Yazıcı, Şehit aileleri ve Gazilerle bir araya gelerek orucunu açtı. Akseki, Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Manavgat ve Serik ilçelerindeki Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Ailelerinin onuruna verilen iftar programına Vali Yazıcı’nın yanı sıra eşi Hanife Yazıcı, Kaymakamlar, kurum müdürleri, Şehit aileleri, Gaziler ve Gazi Aileleri katıldı.

İftar programında şehit aileleri ve gazilerin masalarını tek tek gezerek sohbet eden Vali Yazıcı, taleplerini, sıkıntılarını ve sorunlarını dinledi. Özellikle masaları dolaşırken Vali Yazıcı Şehit ailelerinin ve Gazilerin çocuklarıyla da yakından ilgilendi. Konuşmasına Şehit Aileleri ve Gazilere iftar programına katıldıkları için teşekkür ederek başlayan Vali Yazıcı; “Gazi ve şehitlerimizin çok kıymetli aileleri, saygıdeğer hanımefendiler, saygıdeğer beyefendiler, değerli kardeşlerim, iftar programımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Allah tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız ibadetleri kabul etsin.” ifadelerini kullandı.

BİR İNSANA NASİP OLACAK EN YÜKSEK ONUR, EN BÜYÜK ŞEREFTİR

Şehitlik ve Gaziliğin bir insana nasip olacak en yüksek onur ve şeref olduğunu vurgulayarak sözlerine devam eden Vali Yazıcı şunları söyledi: “Şehitlik ve gazilik, bir insana nasip olacak en yüksek onur, en büyük şereftir. Vatan için, millet için, bayrak için; anadan, yardan, serden geçenlerin iman ve cesaretle yazdığı muhteşem bir destandır. Sizler; bu vatan, bu bayrak uğruna canlarını feda eden, Peygamberlerden sonra en yüce makama erişen Aziz Şehitlerimizin ve Kahraman Gazilerimizin bizlere emanetisiniz, başımızın tacısınız.”

Ramazan ayı boyunca her gün ayrı bir sofraya konuk olmaya çalıştığını belirten Vali Yazıcı; “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan On Bir Ayın Sultanı Ramazan'ın ortasındayız. Ramazan ayı boyunca her gün ayrı bir sofrada buluşmaya, kucaklaşmaya, sohbet edip, dertleşmeye gayret ediyorum. Bugün de bizler için çok kıymetli ve değerli olan şehit aileleri ve gazilerimizle yani sizlerle bir aradayız. Davetimizi kırmayıp bu güzel birlikteliği oluşturduğunuz için hepinize can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Sizlerle bir arada olmak, benim için büyük bir onurdur, büyük bir şereftir.” dedi.

ANTALYA VALİSİ, HER ZAMAN YANINIZDADIR VE HİZMETKÂRINIZDIR

Konuşmasının sonunda vatan ve bayrak uğruna gerektiğinde kanımızı son damlasına kadar seve seve vereceğimizi söyleyen Vali Yazıcı; “Şunu herkes çok iyi bilsin ki; vatan uğruna, bayrak uğruna gerektiğinde kanımızı son damlasına kadar seve seve verir ama bu cennet vatanın bir santimetre karesini dahi kimseye vermeyiz. Çünkü bu cennet vatan şehitlerimizin ve gazilerimizin bizi emanetidir. Son olarak şunu ifade etmek istiyorum, devletimiz, daima yanınızdadır. Antalya Valiliği, her zaman yanınızdadır. Antalya Valisi, her zaman yanınızdadır ve hizmetkârınızdır. Sizler, bizlere emanetsiniz. Emanete sahip çıkmak ise bizim en asli vazifemizdir. Tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah, bu fakire de şehit olmayı nasip etsin. Rabbim, oruçlarımızı kabul etsin. Afiyet olsun.” diye konuştu.

Vali Yazıcı’nın konuşmasının ardından akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı. İftar programı yapılan dualar ile son buldu. (Haber Merkezi)

AdminAdmin