EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-06-2023 02:58

Vali Yazıcı Manavgat’ta 3 okulun açılışını gerçekleştirdi

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Manavgat ziyareti kapsamında yapımı tamamlanan Ilıca Gülsüm Ramazan Öz Anadolu Lisesi, Safiye Kübra Avcı Anaokulu ve Hüseyin Görkem Göksoy Anaokulu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Vali Yazıcı Manavgat’ta 3 okulun açılışını gerçekleştirdi

Ilıca Gülsüm Ramazan Öz Anadolu Lisesi’nin açılış törenine Vali Ersin Yazıcı, Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, hayırseverler Sedat Öz ve ailesi katıldı. Hayırsever Sedat Öz tarafından, 2010 yılında vefat eden babası Ramazan Öz ve annesi Gülsüm Öz adına yapılan Ilıca Gülsüm-Ramazan Öz Anadolu Lisesi’nin 535 öğrenci kapasiteli ve 13 derslikli olduğu bilgisi verildi.

HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR

Eğitimci bir aileden geldiğini ve bu yüzden hayatında eğitimin önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Hayırsever Sedat Öz; “Sevgili annem ve babam Ilıca’da dünyaya geldi. Babam Aksu Köy Enstitüsü’nden 1950 yılında eğitmen olarak mezun oldu. Her zaman eğitime önem verdi. Çevresindeki her bireyi aydınlatmayı küçük büyük fark etmeden her anının da öğretmeyi hedeflemiş bir eğitimciydi. Bizleri bu eğitim sevgisiyle büyüttü. Biz de doğduğumuz ve büyüdüğümüz Ilıca’ya verdiğimiz değeri göstermek isteyerek bu okulu siz sevgili öğrenciler için hayata geçirdik. Vatanımıza, milletimize hayırlı vatandaşlar yetiştirebilirsek ne mutlu bize. Bizlerin, sizlerden dileğimiz yaptığınız her ne olursa olsun en iyi şekilde yapmanız. Benim hayatta öğrendiğim en büyük ders Atatürk’ün bizlere söylediği ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözüdür. Ülkemizi gururlandıracak bireyler olmanız dileğiyle hepinize sevgiler.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KUTLU YOLCULUĞUNA DEVAM EDİYOR

Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda ilerlediklerini ve eğitime ellerinde gelen desteği verdiklerini vurgulayan Vali Ersin Yazıcı; “Güzel bir ana tanıklık etmek için bir araya geldik. Sedat Bey iyi ki varsınız. Gülsüm teyze gerçekten vatanına ve milletine hayırlı bir evlat yetiştirmişsiniz. Sizleri tebrik ediyoruz. Vatanını seven ve bu güzel eseri bize kazandıran Sedat Bey ve ailesine sonsuz şükranlarımı sunmak isterim. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüktür. Devletimiz bu tür yapıları yapmaya kudretlidir. Ancak hayırseverlerimizin katkılarını görmekten dolayı da çok mutluyuz. Devlet ve millet iş birliği ile eğitim için yapılan bu yapıları bizlere hediye etmeleri bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir. Hep birlikte bir yandan devlet bir yandan hayırseverler ile Türkiye Cumhuriyeti kutlu yolculuğuna devam ediyor. Ve hep birlikte bu kutlu yolculukta Atatürk’ün gösterdiği hedef ve medeni ülkeler seviyesine ulaşma hatta onları geçme hedefimize hep birlikte yürüyoruz. Ben, gönlü güzel Sedat Bey, eşi hanımefendi özellikle de annesi Gülsüm teyzeye şükranlarımı sunuyor, Ramazan amcayı da rahmetle anıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yazıcı hayırsever aileye çiçek ve plaket takdim ettikten sonra kurdele kesimi gerçekleştirildi.

SAFİYE KÜBRA AVCI ANAOKULU

Vali Ersin Yazıcı, Manavgat’taki ikinci ziyaretini Safiye Kübra Avcı Anaokulu’na gerçekleştirdi. Vali Yazıcı’ya Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, hayırsever Hayri Avcı ve ailesi katıldı. Hayırsever Hayri Avcı tarafından, 2021 yılında hayatını kaybeden kızı Safiye Kübra Avcı adına, 2021 yılında yapımına başlanan okulun isim hakkının alınarak okulun yapımına destek sağladığı ifade edildi. Safiye Kübra Avcı Anaokulu’nun 156 öğrenci kapasiteli olduğu ve 8 derslikten oluştuğu belirtildi.

SEVGİYİ PAYLAŞIYORUZ

Kızı Safiye Kübra’nın isminin sonsuza kadar yaşamasını istediklerini belirten hayırsever Hayri Avcı; “Avcı ailesi olarak bu onuru ve anlamlı günümüzde yanımızda olduğunuz için teşekkür ederim. Kızım Kübra çocukları çok severdi. 17 günde olsa anneliği tattıktan sonra yaşama veda etti. Kızımızın ani olarak vefat edişi bize tarifi olmayan bir acı yaşattı. Çok sevdiğimiz kızımızın amel defterinin kapanmaması için kendi adına ve sadaka-i cariye niyetine hayır yapmaya karar verdik. Bunun için de en doğru eserin anaokulu olacağını düşündük. Okumuzun bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılamış. Sevgiyi paylaşmayı öğretmiştir. Yapmış olduğumuz bu hayır bizi çok rahatlattı ve manevi olarak kendimizi iyi hissetmemizi sağladı. Okulu her geldiğimizde kızımızı ziyarete gelmiş gibi oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

BURADAN YETİŞECEK ÇOCUKLARIN KIZINIZA DUALARI EKSİK OLMAYACAKTIR

Safiye Kübra Avcı’ya rahmet dileyerek sözlerine başlayan Vali Ersin Yazıcı; “Safiye kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Babası ve annesine de genç yaşta kaybettikleri evlatları için metanet, güç, kuvvet ve sabırlar diliyorum. Öyle hayırlı öyle güzel bir iş yaptınız ki kızınızın adı burada yaşamaya devam edecek. Buraya her geldiğinizde masum ve tertemiz çocuklarımızla birlikte olduğunuzda yaşamınıza heyecan renk yeni bir hava katmış olacaksınız. Bu okulları yapmak için şükürler olsun ki devletimizin gücü yerinde. Antalya’da şu an 2 milyara yakın bütçe ile yapımı devam eden inşaatlarımız var. Her ilçemizde okul inşaatlarımız devam ediyor. Hayri Bey çok zengin biri değilsiniz ama şunu görüyoruz. Gönlü güzel bir insansınız. Bu hayrı yapmak için önce gönül güzelliği gerekiyor. Rabbim, kızınızla sizleri cennetinde buluştursun. Buradan yetişecek çocukların hem kızınıza hem size duaları eksik olmayacaktır. Türkiye’nin geleceğine büyük katkı sundunuz buradan yetişecek çocuklarımız vatanını seven aynı zamanda da günün teknolojisiyle donanmış hayata ve Türkiye Yüzyılı koşusuna hazır olarak omuz verecek. Türk gençlerine güveniyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yazıcı hayırsever aileye çiçek ve plaket takdim ettikten sonra kurdele kesimi gerçekleştirildi.

HÜSEYİN GÖRKEM GÖKSOY ANAOKULU

Hüseyin Görkem Göksoy Anaokulu’nun açılış törenine Vali Yazıcı, Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, hayırsever Abdullah Göksoy katıldı. Hayırsever Abdullah Göksoy tarafından 2019 yılında vefat eden oğlu Hüseyin Görkem Göksoy adına yaptırılan Hüseyin Görkem Göksoy Anaokulu’nun 70 öğrenci kapasiteli ve 3 derslikli olduğu bilgisi verildi. Güzel insanların güzel işler yaptığını vurgulayan hayırsever Abdullah Göksoy; “Biz de güzel insan olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bizlere bu süreçte destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Anaokulumuz hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

ANTALYALILAR HAYIRSEVERLİĞİ HERKESTEN FAZLA YAPIYOR

Devletim adına, Antalya adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Devletimizin eğitim alanına büyük yatırımları devam ediyor. Ama gönlü güzel hayırseverlerimiz bu tür eserleri bizlere hediye ediyorlar. Bu Hayırseverliği Antalyalı hemşerilerim herkesten fazla yapıyorlar. İyi ki de yapıyorlar. Antalya’da ki okullarımızın %40’ta fazlası hayırseverler tarafından yapılmış okullardır. Bu Antalya’nın ne kadar hayırsever bir şehir olduğunu gösteriyor. Rahmetli oğlunuzun adı burada yaşayacak. Burada okuyacak ve mezun olacak bütün çocuklarımız oğlunuz için dua edecek. Rabbim hayırseverlerimizin sayısını arttırsın diyorum. Allah kazançlarınızı bol ve bereketli kılsın.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Yazıcı hayırsever aileye çiçek ve plaket takdim ettikten sonra kurdele kesimi gerçekleştirildi.

Programların sonunda sınıfları teker teker gezen Vali Ersin Yazıcı, öğrencilere karnelerini dağıtarak, hediyeler verdi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin