EĞİTİM
Giriş Tarihi : 01-05-2023 00:00

Vali Yazıcı: Dünyanın en büyük ve bitmeyen sorunu göç

Vali Ersin Yazıcı, Antalya Final Okulları’nda düzenlenen Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na katıldı. Konferansta konuşan Vali Yazıcı; “Dünyanın en büyük ve bitmeyen sorunu göç. Dünyada gelir adaletsizliği olduğu müddetçe göç asla bitmez ve bitmeyecektir. Ne yazık ki bu adaletsizlik günümüzde de tüm hızıyla devam ediyor. Bunu ancak biz değiştirebiliriz. Bu referansı da atalarımızdan alıyoruz” dedi.

Vali Yazıcı: Dünyanın en büyük ve bitmeyen sorunu göç

Antalya Final Fen Lisesi’nin GO Akademi ortaklığıyla düzenlediği Birleşmiş Milletler Konferansı’nda Vali Ersin Yazıcı, gençlerle bir araya geldi. Vali Yazıcı, lise öğrencilerinin her birinin birer delege olarak bir ülkeyi temsil edip ekonomi güvenlik, sağlık ve göç krizi gibi birçok global soruna kendi ülke politikalarını takip ederek çözüm üretmeye çalıştıkları konferansta öğrencilerin fikirlerini dinledi.

Antalya'nın yanı sıra Bursa, Uşak, Isparta, Samsun gibi birçok ilden 164 öğrencinin bir araya geldiği ve üç gün sürecek konferansta öğrencilere, toplum önünde konuşma, yeni perspektifler kazanma, farklı ülkelerinin kültür ve politikalarını öğrenme gibi hedef ve fırsatlar sunulacak.

SİZLER ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE IŞIKSINIZ

Konferanstaki konuşmasına gençler ve eğitimle ilgili programların kendisini mutlu ettiğini söyleyerek başlayan Vali Yazıcı; “31 yıllık mülki amirim. Eğitimden sağlığa, ormandan karayoluna her işle alakalı görevlerde yer aldım. Ama en çokta bu yoğun tempoda gençlerle buluşmaktan ve eğitim ile ilgili işlerden keyif alıyorum. Ülkesini her şeyden çok seven birisi olarak; ülkemin, Türkiye’min inşallah gelecekte en iyi yerde olması için, sizlere olan inancımı ve güvenimi aktarmak için buradayım. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Sizlere güveniyoruz. Sizler ülkemizin geleceğine ışıksınız.” şeklinde konuştu.

ÜLKEMİZİ HER DAİM ÜLKELER ARASINDA SÜPER LİGE ÇIKARMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Ülkemizi gelişmiş ülkeler arasına çıkarmak için durmadan çalışmamız gerektiğine vurgu yaparak sözlerine devam eden Vali Yazıcı şunları söyledi: “Bundan 300-400 yıl önce dünyaya hükmeden, adaleti dağıtan ve sözü geçen bir devletin torunlarıyız. Biz Türkler, güçlü olduğumuz her dönemde dünyada adaleti temin etmeye gayret ettik. Bu bizim inancımızın, kültürümüzün ve töremizin gereği. Hangi dinden, hangi dilden, hangi ırktan olduğuna bakmaksızın bizden yardım isteyen herkese Türk devletleri, Türk Milleti bu yardımı yaptı. Günümüzde de yapmaya devam ediyor. Ülkemizi her daim ülkeler arasında süper lige çıkarmak için çok çalışmalıyız. Bunu da başaracak siz değerli gençlerimizsiniz. Dünyadaki her şey insanlar için, yani bizim için. Aşıyı da insanoğlunu iyileştirmek için buluyoruz, atom bombasını da bizler insanlığı yok etmek için buluyoruz. Ama Türk devleti güçlü olursa, Türk Milleti güçlü olursa dünyada barış ve adalet daima hâkim olacaktır. Tıpkı 300-400 yıl önce olduğu gibi.”

DÜNYANIN EN BÜYÜK VE BİTMEYEN SORUNU GÖÇ

Günümüzdeki en büyük problemler arasında göç ve ekonominin geldiğine değinen Vali Yazıcı; “Dünyanın en büyük ve bitmeyen sorunu göç. Dünyanın birçok noktasında göçten dolayı insanlar ölüyor. Şu gerçeği hepimiz biliyoruz ki, dünyada gelir adaletsizliği olduğu müddetçe göç asla bitmez ve bitmeyecektir. Çünkü insanoğlu yaşamını devam ettirmek için yeme, içme ve barınma ihtiyacını temin etmektedir. Bu ihtiyaçları kendi ülkesinde karşılayamadığında başka ülkelere göç isteği doğuyor. Göç ettiği ülkedeki iyi ekonomiden pay almak istiyor. Bu ekonomik adaletsizlik olmasa kimse bunu yapmaz. Ne yazık ki bu adaletsizlik günümüzde de tüm hızıyla devam ediyor. Bunu ancak biz değiştirebiliriz. Bu referansı da atalarımızdan alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

TEMİZ HAVA, SU VE TOPRAK OLMADAN YAŞAM DEVAM EDEMEZ

Konuşmasında çevre ile ilgili konulara da değinen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “İnsanoğlunun yaşaması için üç şeye ihtiyaç var. Temiz hava, temiz su ve temiz toprak. Bu üçünün tertemiz olması lazım. Bu üç kriter insanların iyi bir yaşam sürmeleri için zorunlu. Temiz hava, su ve toprak olmadan yaşam devam edemez. Bu yüzden çevre ile ilgili konunlar insanoğlunun yaşamı için çok önemli.”

ÖNCE İYİ BİR İNSAN, SONRADA İŞİNİ İYİ YAPAN BİR KİŞİ OLACAĞIZ

Gençlere önceliklerinin her zaman iyi bir insan olmaları gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı; “Dünyaya adaletin gelmesini istiyorsak güçlü Türk devletine herkesin ihtiyacı var. Bu yüzden ekonomik anlamda, güvenlik anlamında, teknolojik anlamda kısacası her anlamda güçlü ve lider olmamız lazım. Biz milletlerin diline, dinine ve ırkına bakmadan insanca yaşaması gerektiğine inanan bir milletiz. İşte ben bu milletin gençleri olan sizlere güveniyorum. Önce iyi bir insan, sonrada işini iyi yapan bir kişi olacağız. Ekonomimiz güçlendikçe, savunma sanayimiz güçlendikçe inşallah ülkemiz dünyanın süper liginde olacak. Sizlerin gençler olarak ağır bir sorumluluğunuz var. Ama bu sorumluluğu da en iyi şekilde yerine getireceğinize eminim. Hepinize başarılar diliyorum.” dedi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin