ANTALYA
Giriş Tarihi : 15-06-2023 03:21

Vali Yazıcı: Depremzedelere gönüllerinizi açtınız

Vali Ersin Yazıcı Alanya Turistik İşletmeciler Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katılarak sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Türkiye’nin en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Antalya’ya gelen depremzedelere kapılarını açan tüm otel işletmecilerine teşekkür eden Vali Yazıcı, “Sizler ve çalışanlarınız sadece otellerinizi değil, gönüllerinizi açtınız. Gerçek bir ev sahipliği yaptınız” dedi.

Vali Yazıcı: Depremzedelere gönüllerinizi açtınız

Asrın felaketi olarak anılan ve 11 ili etkileyen afette, Antalya’ya gelen depremzedeleri Alanya’da bulunan otellerde ağırlayan sektör temsilcilerine teşekkür etmek ve plaket takdim etmek için ALTİD tarafından düzenlenen programa; Vali Ersin Yazıcı, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili ve çok sayıda turizm sektör temsilcisi katıldı.

ALANYA MÜTHİŞ BİR ÖZVERİ GÖSTERDİ

Türkiye’nin en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Antalya’ya gelen depremzedelere kapılarını açan tüm otel işletmecilerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Sizlere müteşekkirim. Başta ALTİD Başkanı Burhan Bey olmak üzere İlçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, tüm kurum ve kuruluşlar ve siz çok kıymetli hayırseverlerimiz asrın felaketinde mağdur olan vatandaşlarımıza gerçekten çok güzel bir ev sahipliği yaptınız. Allah sizlerden razı olsun. Milyonlarca insanın mağdur olduğu ve 50 binin üzerinde can kaybının yaşandığı deprem felaketinde Antalya olarak, ilk gün harekete geçtik. Hemen kriz masamızı oluşturduk. Çok büyük bir felaket ve mağduriyet yaşanıyordu. Hemen şehrimize gelecek depremzedelere kucak açmak için hazırlıklara başladık. İlk depremzede grubumuz kara yoluyla geldi. Hatay ve Maraş istikametinden gelen herkes Alanya’da kaldı. Alanya bu konuda müthiş bir özveri ve başarı gösterdi. Alanya’daki otelcilerimize nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum. Bu toplantının yapılacağı bana iletilince hemen programlarımı iptal ettim. Çünkü marifet iltifata tabii. Harika bir iş çıkardınız. 230 binden fazla kişi şehrimize geldi. Biz gelen vatandaşlarımızdan 80 binini otellerimizde ağırladık. Sizlerin özverili çalışmaları sayesinde hiçbir sorun çıkmadı. Sizler ve çalışanlarınız sadece otellerinizi değil, gönüllerinizi açtınız. Gerçek bir ev sahipliği yaptınız. Ben devletim ve milletim adına teşekkür ediyorum. İnancımız odur ki bu yaptığınız iyilik sizlere bereketiyle geri dönecektir. Çünkü sizler depremzedelerimizin yeme içmeden, kıyafetlerine kadar her ihtiyaçlarını temin ettiniz. Tüm kalbimle bir kez daha teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun.” dedi.

GÜZEL BİR SEZON GEÇİRECEĞİZ

Antalya’nın Ocak ayı itibarı ile iyi bir sezon açılışı yaptığını vurgulayan Vali Yazıcı; “Turizm sezonumuzun iyi geçeceğini öngörüyoruz. Geçen yılı rahatlıkla geçeceğiz. Ama biz turizmin pik yılı olan 2019 yılının verilerine ulaşmayı hedefliyoruz. İnşallah bu yıl yakalarız. Antalya denilince akla sadece deniz, kum ve güneşin gelmiyor. Dünyanın en iyi ve en kaliteli otel hizmetinin verilmesi de geliyor. Lütfen bu kaliteyi bir tık bile olsa aşağı düşürmeyelim. Zaten en iyi ve en güzelini yapıyorsunuz. Bir kez daha gösterdiğiniz insanlıktan ve misafirperverlikten dolayı tüm hepinize teşekkür ediyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

AdminAdmin