ANTALYA
Giriş Tarihi : 09-01-2023 22:25

Vali Yazıcı: Basın, milletin müşterek sesidir

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Basın, bir milletin müşterek sesidir. Toplumumuzun duygu, beklenti ve hedeflerini dış dünyaya duyuran başlı başına bir kuvvet, köprü ve rehberdir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehrimizde ve ülkemizde yakaladığımız başarı ve istikrarı devam ettirmek ve daha ileriye taşımak adına gazetecilerimizle birlikte zorlu yolları aşacağımıza, fikirleriyle, kalemleriyle geleceğe daha inançlı ve daha emin adımlarla ilerleyeceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

Vali Yazıcı: Basın, milletin müşterek sesidir

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. “Milletimizin sesi ve vicdanı olma gayesiyle yedi gün yirmi dört saat mesai harcayan tüm gazetecilerimizin günü kutlu olsun” diyen Vali Yazıcı, mesajında şunları söyledi:

“Hiç şüphesiz ki haber almak, haberdar olmak en temel insani ihtiyaçlarımızdan bir tanesidir. Haberleşme, basın, medya derken hayatımıza giren yeni iletişim teknolojileriyle birlikte doğru bilgiye olan ihtiyaç artarak devam etmekte, dolaylı olarak da gazetecilik mesleğinin önemi git gide artmaktadır. Bu anlamda gazeteciler yüzlerce yıllık meslek ahlakı çerçevesinde çok önemli bir vazifeyi icra ediyorlar. Biliyoruz ki basın, bir milletin müşterek sesidir. Toplumumuzun duygu, beklenti ve hedeflerini dış dünyaya duyuran başlı başına bir kuvvet, köprü ve rehberdir. Gazeteciler bu düsturla gece gündüz demeden çalışıp toplumumuzun bilgi ihtiyacını karşılıyor, milletimizin sesi oluyor. Zaman mefhumu gözetmeksizin gösterdikleri emeğe şahidiz. Her türlü olayda, afette, felakette canlarını hiçe sayarak sahadan bilgi aktarmalarının yanında yaptığımız her işte, attığımız her adımda bu şehir için bu ülke için yapılan her güzel işte onların da çok büyük katkıları, emeği, alın teri var. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehrimizde ve ülkemizde yakaladığımız başarı ve istikrarı devam ettirmek ve daha ileriye taşımak adına gazetecilerimizle birlikte zorlu yolları aşacağımıza, fikirleriyle, kalemleriyle geleceğe daha inançlı ve daha emin adımlarla ilerleyeceğimize yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; toplumun tarafsız, hızlı ve doğru bilgilendirilmesi adına önemli bir görevi yerine getiren tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

10 OCAK İDARECİLER GÜNÜ MESAJI

Vali Yazıcı, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla da yayınladığı mesajında, “Mülki İdare Amirleri sınıfının ilk mesleki toplantısı milat alınarak, Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılı genel kurulunda, 10 Ocak tarihi İdareciler Günü olarak kabul edilmiştir. Milletimizin huzuru, güvenliği, sağlığı ve refahı için çalışan, ülkemizi gelecek vizyonlarına taşımak için mesai mefhumu gözetmeksizin görevini icra eden tüm meslektaşlarımın 10 Ocak İdareciler Günü kutlu olsun” dedi. Vali Yazıcı, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Biz “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın.” düsturuna sahip bir geleneğin, “Halka hizmet Hakk’a hizmettir.” anlayışında bir inancın mensuplarıyız. Bu anlayışla ülkesine ve milletine hizmet etme bilinci ile çalışan idarecilerimiz, binlerce yıllık devlet geleneğimizin temel taşlarındandır. Şehrimizdeki ve ülkemizin dört bir köşesindeki aynı mesleği paylaştığım tüm idareci arkadaşlarımızın da bu bilinçle görev başında olduklarına inancım tam. Antalya’mızda da devletimizi temsil ettiğimiz bu ulvi görevi layıkıyla yerine getirmek için, devletimizin otoritesi ile birlikte şefkat elini de vatandaşlarımıza en güzel şekilde hissettirmek için mesai arkadaşlarımla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Devletimiz ile milletimiz arasında köprü oluyoruz. Daha yaşanabilir Antalya için eğitimden sağlığa, kültürden sanata, tarımdan ticarete ve turizme kadar her alanda hizmet üretiyor, projeler yürütüyor, vatandaşımıza hizmetkâr oluyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin ve milletimizin geleceğinin aydınlatılması, gelecek hedeflerine ulaştırılması yolunda en önemli vazifeleri idareciler olarak üstlenmeye ve görevimizi layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bu şerefli mesleği paylaştığım tüm idarecilerimizin 10 Ocak İdareciler Gününü kutluyorum. Görev başında şehit olan tüm idarecilerimizi rahmetle anıyor, görev başındaki meslektaşlarıma başarılar, kolaylıklar, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”

(Haber Merkezi)

AdminAdmin