TURİZM
Giriş Tarihi : 08-03-2024 21:24

Vali Şahin: “Turizmin çeşitlendirilmesi şart”

Uluslararası Turizm Gastronomisi Yatırımları ve Ağırlama Zirvesi F-Summit 4’üncü kez kapılarını açtı. Türkiye’yi önemli bir turizm, ağırlama ve gastronomi destinasyon markası haline getirmek amacıyla gerçekleştirilen zirve 2 gün sürecek. Zirvenin açılışında konuşan Vali Hulusi Şahin, Antalya’nın 650 bin yatak kapasitesi olan bir şehir olduğuna dikkat çekerek, “Turist geldiği zaman artık o eski alışkanlıklarını devam ettirmiyor. Daha fazla yer öğrenmek, daha fazla kültür ve daha fazla değişik tatları tatmak istiyor. Eğer bunları başarabildiysek rakamları çok daha arttırabiliriz” dedi.

Vali Şahin: “Turizmin çeşitlendirilmesi şart”

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ve 8-9 Mart tarihlerinde NEST Congress & Exhibition Center’da gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Gastronomisi Yatırımları ve Ağırlama Zirvesi F-Summit, Valisi Hulusi Şahin ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatarın katılımıyla gerçekleştirilen açılış toplantısı ile başladı. Toplantıya, Vali Hulusi Şahin ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanı sıra, KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu, AKTOB Başkanı Kaan Kâşif Kavaloğlu ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve sektör temsilcileri katıldı.

Programın açılışında konuşan Vali Hulusi Şahin, 4. Uluslararası Turizm Gastronomisi Yatırımları ve Ağırlama Zirvesi F-SUMMİT 2024’e Türkiye'nin mücevheri olan Antalya’nın ev sahibi olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Antalya’nın geçen sene 16 milyonun üzerinde yabancı turisti ağırladığını, gerekli çalışmalar yapıldığı takdirde, bu yıl bu rakamın iç turizmle beraber 23 milyona ulaşabileceğini söyledi.

TURİZMİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ ŞART

Antalya’nın 650 bin yatak kapasitesi olan bir şehir olduğuna dikkat çeken Vali Şahin şöyle konuştu: “Son yıllarda gelen turistlerin ortalama konaklama süreleri ve aktiviteleri arttı. Şu anda kişi başı ortalama günlük 100 dolar, her bir turist içinse ortalama 1.000 dolarlık harcama hacmi var. Antalya üzerinde yapmış olduğumuz turizm çeşitliğiyle katma değeri yükselttik. Golf turizmi, yat turizm gibi daha yüksek getirisi olan turistik faaliyetleri de Türkiye genelinde ve Antalya özelinde son yıllarda artırarak devam ettiriyoruz. Turist geldiği zaman artık o eski alışkanlıklarını devam ettirmiyor. Daha fazla yer öğrenmek, daha fazla kültür ve daha fazla değişik tatları tatmak istiyor. Eğer bunları başarabildiysek belirttiğim rakamları çok daha arttırabiliriz” dedi.

GASTRONOMİYİ ŞEHRE YAYMALIYIZ

Gastronomiyi turizmin ana bileşeni olarak niteleyen ve mutlaka şehre yayılması gerektiğini vurgulayan Vali Şahin; “Turizm ana bileşeni gastronomiyi otellerin dışına, şehirlerimize yaymalıyız. Kaleiçi’nde, Side’de, Alanya'da, Kaş’ta gerek Dünya mutfağının gerekse yöresel lezzetlerin kaliteli bir şekilde sunulduğu mekânlara ihtiyacımız var. Eğer bu hedefe ulaşabilirsek, turizmden aldığımız payı hızla ve önemli ölçüde artırabiliriz. Böylece, bu yıl 60 milyar dolar olan turizm gelirinde, önümüzdeki birkaç yıl içinde de 100 milyar dolar hedefimize çok kolay ulaşabileceğimiz anlamına gelir.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan ve iş dünyasına, kadınların hayata geçirdikleri projelere destek çağrısı yapan Vali Şahin; “Türkiye’nin kadınlarının geleceğini inşa eden sosyal sorumluluk projelerine destek olalım. Sadece kazanarak değil paylaşarak da değerimizi artıralım” dedi. (Bülten)

AdminAdmin