YAŞAM
Giriş Tarihi : 24-08-2023 07:24

Vali Şahin, Kemer’de

Antalya Valisi Hulusi Şahin, ilçe ziyaretleri kapsamında Akseki’nin ardından ikinci ziyaretini Kemer’e gerçekleştirdi. Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Şahin, protokol üyelerinden ilçedeki çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgi aldı. Vali Şahin, ayrıca Idyros Antik Kenti, sualtı arkeolojisi bilimsel inceleme ve araştırma gemisi UPL Antalya, Kemer-Çamyuva Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı ve Kındılçeşme Milli Park alanında da incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Şahin, Kemer’de

Şüheda PARTAL

Antalya Valisi Hulusi Şahin, ilçelerdeki çalışmaları ve sorunları yerinde inceleyebilmek amacıyla düzenlendiği ilçe ziyaretleri kapsamında Kemer’i ziyaret etti. İlk olarak Kemer Kaymakamlığını ziyaret eden ve protokol üyeleri, kurum amirleri ve muhtarlar tarafından karşılanan Vali Şahin, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, Emniyet Müdürü Harun Mere ve İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Soner Tuna’dan yürütülen çalışmalar ve yapılan hizmetler ile ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı.

RAMAZAN KAR’DAN KİTAP HEDİYESİ

Vali Şahin, kaymakamlık ziyaretinin ardından Kemer Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye önünde Başkan Necati Topaloğlu, meclis üyeleri Mustafa Tıraş, Cumali Afşin, Recep Yılmaz, Başkan yardımcıları Emin Gül, Baki Yalın, Gülsüm Bal ve daire müdürleri tarafından karşılanan Vali Şahin’e karşılama esnasında Ramazan Kar, Kemer’in tarihini anlattığı “Dünden Bugüne Kemer” kitabını hediye etti.

TÜRKİYE 117’İNCİSİ ÖZTÜRK’E TEBRİK

Vali Şahin, Kaymakam Çam ve beraberindeki heyet daha sonra Başkan Topaloğlu’nun makam odasına geçti. Vali Şahin burada, Kemer Belediyesi’nin yaptığı projeler ve devam eden çalışmaları hakkında Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’ndan bilgiler aldı. Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’nda ücretsiz olarak üniversiteye hazırlanan ve girdiği sınavda Türkiye 117’incisi, Antalya ve Kemer birincisi olan Şevval Yağmur Öztürk ve Kurs Müdürü Suat Göv’le de görüşen Vali Şahin, Öztürk’ü başarısından dolayı tebrik etti. Kemer Belediyesi’nin eğitime verdiği destekten dolayı da memnuniyetlerini ifade eden Vali Şahin’e Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ziyaret anısı olarak Kemer fotoğraflı bir tablo hediye etti.

IDYROS, UPL GEMİSİ KINDILÇEŞME VE ARITMA TESİSİ İNŞAATINDA İNCELEME

Belediye ziyaretinin ardından Idyros Antik Kenti’nde incelemelerde bulunan Vali Hulusi Şahin, burada Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel ve Akdeniz Üniversitesi Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz’den yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Şahin ayrıca dünyanın en büyük ikinci en donanımlı sualtı arkeolojisi bilimsel inceleme ve araştırma gemisi olan UPL Antalya’yı gezerek Doç. Dr. Hakan Öniz’den gemi hakkında bilgi aldı.

Yapımı devam eden Kemer-Çamyuva Atıksu Arıtma Tesisinde inşaatını ve Kındılçeşme Milli Park alanında da incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Vali Şahin, ardından ilçeden ayrıldı.

AdminAdmin