ANTALYA
Giriş Tarihi : 09-03-2024 16:18

Vali Şahin: “Depremin yaralarını tüm Malatyalılar ile birlikte sardık”

Vali Hulusi Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte Antalya Malatyalılar Derneği tarafından düzenlenen geceye katıldı. 6 Şubat depremlerinden bahseden Vali Şahin, depremin yaralarını tüm Malatyalılar ile birlikte kenetlenerek sardıklarını ifade etti.

Vali Şahin: “Depremin yaralarını tüm Malatyalılar ile birlikte sardık”

Antalya Malatyalılar Derneği tarafından, bu yıl 44’üncüsü düzenlenen birlik ve beraberlik gecesine, Vali Hulusi Şahin ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra; eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Özüberk ve çok sayıda Malatyalı katıldı.

DÜNYA TARİHİNİN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK FELAKETİ YAŞADIK

Antalya Valiliği görevine atanmadan önce Malatya Valisi olarak görev yaptığı dönemde, tüm Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat depremlerinin yaşandığına dikkat çeken Vali Şahin; “Gerçekten çok zor ve sıkıntılı günlerdi. Dünya tarihinin gördüğü en büyük felaketi yaşadık. Depremin etkilerinin Malatya’da daha az hissedilmesinin en büyük nedeni, Kültür ve Turizm Bakanımız ve muhteşem ekibinin bizlerle birlikte sahada bulunmasıydı. Bakanımız ve ekibiyle gece gündüz beraber çalıştık. Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak ve sorunlarını bir nebze olsun çözebilmek için mücadele ettik.” diye konuştu.

MALATYALILARIN BİZLERE DESTEĞİ ÇOK MUAZZAMDI

Konuşmasında deprem sürecinde Malatyalıların büyük desteklerini gördüğünü söyleyen Vali Şahin şunları kaydetti: “Bu zorlu süreçte Malatyalıların bizlere desteği çok muazzamdı. Tüm Malatyalılar birbirimize sarıldık, beraber ağladık ve beraber mücadele ettik. Bu süreç içerisinde yaralarımızı beraber sardık. Ben inanıyorum ki, her şey daha da iyi olacak. 2 -3 yıl içerisinde eskisinden daha güzel bir Malatya’ya kavuşacağız. Yeter ki birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlet. Depremden sonra çok büyük meblağlarda harcamalarımız oldu. Ankara bize bu konuda hiçbir sınırlama koymadı. Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin gücüdür. Devletimize ve Cumhuriyetimize sahip çıkalım.”

Programın sonunda Vali Şahin ile Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a plaket takdim edildi. (Bülten)

AdminAdmin