EĞİTİM
Giriş Tarihi : 18-09-2023 04:59

Ünal Aysal Anadolu Lisesi’nden 4 uluslararası hareketlilik

Kemer’in Göynük Mahallesi’nde bulunan Ünal Aysal Anadolu Lisesi’nin İspanya Ulusal Ajansı tarafından onaylanan ve hibe almaya hak kazanan KA229 projesi, kapsamında 2020-2023 yılları arasında 5’şer öğrenci ve 2’şer öğretmenin katılmış olduğu İspanya, Romanya, Bulgaristan’a olmak üzere 4 uluslararası hareketlilik gerçekleştirildi. Yurtdışında beslenme ve sportif etkinliklere katılan öğrenci ve öğretmenler, birçok tarihi yerleri de gezdi. Proje kapsamında Ünal Aysal Anadolu Lisesi, ayrıca yurtdışından gelen 8 öğretmen ve 30 öğrenciyi Kemer’de ağırladı. Okul Müdürü Mustafa Gökhan Uslu, projelere katılan öğretmen ve öğrencilerde sosyal, kişisel ve kültürel yönden çok olumlu değişimler gözlemlendiğini belirterek; “Bizzat kendimizin de ev sahipliği yaptığımız bu projeler sayesinde farklı ülkelerden birçok öğretmen, eğitimci ve öğrenciyle etkileşim içinde olmaktayız. Böylece hem kişisel, sosyal ve akademik beceriler hem de dil becerileri kazanmaktayız” dedi.

Ünal Aysal Anadolu Lisesi’nden 4 uluslararası hareketlilik

Şüheda PARTAL

Göynük Mahallesi’nde bulunan Ünal Aysal Anadolu Lisesi’nin Proje Yürütme Ekibi tarafından 2020 yılı Teklif Çağrısı döneminde başvurulan 2020-1-ES01-KA229-083181_2 numaralı “Change Of Nutrition And Healthy Living Practices In European Schools” isimli KA229 projesi, İspanya Ulusal Ajansı tarafından onaylanmış ve hibe almaya hak kazanmıştı.

İSPANYA’DA AKDENİZ MUTFAĞI SUNUMU

Proje kapsamında, 2020–2023 yılları arasında beşer öğrenci ve ikişer öğretmenin katılmış olduğu 4 uluslararası hareketlilik gerçekleştirildi. İlk hareketlilik İspanya’nın Almeria / Malaga şehrine yapıldı. İspanya’da bir tarım meslek lisesi olan proje ortağı “Ies Santa Mº Del Águıla’da katılımcı öğretmen ve öğrenciler organik tarım, seracılık ve Akdeniz mutfağı hakkında etkinliklere katılıp sunumlar yaptılar. Ayrıca, kültürel etkinlikler kapsamında Granada’da bulunan Elhamra Sarayı başta olmak üzere Almeria, Malaga ve Sevilla’da birçok tarihi yer gezildi.

TARİHİ GÜZELLİKLERİ KEŞFETME FIRSATI BULDULAR

Projenin ikinci hareketliliği Aydın Didim’e gerçekleştirildi. Bu hareketliliğin ev sahipliğini, projenin Türk ortaklarından olan ve özellikle aşçılık üzerine Avrupa’da başarılı projelere imza atan Zeynep Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaptı. Bu hareketlilikte, Akdeniz mutfağının önemi vurgulandı; öğrenciler farklı türde yiyecekler hazırlamayı öğrenip sunumlar yaptılar. Bunların yanı sıra sportif faaliyetlere de yer verildi. Ayrıca, proje grubu Apollon Tapınağı, Efes Antik kenti, Meryem Ana ve Şirince gibi Türkiye’nin önde gelen tarihi güzelliklerini keşfetme fırsatı buldu.

ROMANYA’DA KAMP

Üçüncü hareketlilik Romanya’nın başkenti Bükreş’e gerçekleştirildi. Bu hareketliliğin ev sahipliğini çok kapsamlı spor salonlarına sahip bir spor lisesi olan “Liceul Teoretic-Dante Alighieri" yaptı. Bu hareketlilik boyunca sportif faaliyetlerin bedensel sağlığımız üzerindeki etkileri ve faydaları ayrıntılı olarak öğrenildi. Ayrıca, Karpatlar’da önemli bir kamp merkezi olan Azuga’da kamp yapıldı. Kültürel faaliyet olarak ise Braşov, Bran ve Transilvanya gezileri düzenlendi.

8 ÖĞRETMEN VE 30 ÖĞRENCİ KEMER’DE AĞIRLANDI

Projenin diğer hareketliliğine ise Ünal Aysal Anadolu Lisesi ev sahipliği yaptı ve yurtdışından gelen 8 öğretmen ve 30 öğrenci Kemer’de en güzel şekilde ağırlandı. Daha çok spor üzerine sunumların ve aktivitelerin yapıldığı bu hareketlilik boyunca; öğrenciler takım ve grup oyunlarının, kollektif hareket etmenin sadece bedensel değil sosyal yönden de onlara büyük katkı sağladığını bizzat deneyimlediler. Ayrıca Kemer, Göynük ve Antalya’nın başlıca güzellikleri görüldü; Tünektepe teleferiğine gezi ve yat turu düzenlendi.

BOTANİK VE EKOLOJİ ÜZERİNE EĞİTİM ALDILAR

Projenin son buluşması Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da gerçekleştirildi. Bu hareketliliğin ev sahipliğini ekoloji ve botanik üzerine kurulu, alanında çok başarılı bir meslek lisesi olan “Professional School of Ecology and Biotechnology-Prof.Dr. Asen Zlatarov" yaptı. Burada botanik ve ekoloji üzerine eğitimler alındı; farklı bitki türlerinin sağlık üzerine etkileri ve faydaları hakkında uygulamalı etkinlikler yapıldı ve ekmek müzesine gezi düzenlendi. Ayrıca proje ekibi Sofya, Koprivştitsa-Plovdiv ve Blagoevgrad’ı gezme fırsatı buldu.

FARKINDALIK OLUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ

Proje koordinatörü olan Ünal Aysal Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Melahat Abra, Pandemi dönemiyle birlikte sağlıklı beslenmenin daha da ön plana çıktığını, dolayısıyla sporun yaşam kalitemizi önemli derece de etkilediğini vurgulamak için proje yazdıklarını belirterek, “Bu bağlamda öncelikle öğrencilerimizde olmak üzere, çevremizde sağlıklı beslenme ve spora dair farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

ERASMUS+ PROJELERİNDE AKTİF BİR OKULUZ

Ünal Aysal Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Gökhan Uslu, projelere katılan öğretmen ve öğrencilerde sosyal, kişisel ve kültürel yönden çok olumlu değişimler gözlemlendiğini belirterek; “Okulumuz Erasmus+ projeleri konusunda oldukça aktif ve çalışkan bir okuldur. Bizzat kendimizin de ev sahipliği yaptığımız bu projeler sayesinde farklı ülkelerden birçok öğretmen, eğitimci ve öğrenciyle etkileşim içinde olmaktayız. Böylece hem kişisel, sosyal ve akademik beceriler hem de dil becerileri kazanmaktayız” dedi.

Uslu, ayrıca, bu projenin tamamlanmasının ardından önümüzdeki eğitim öğretim yılında, bizzat yazdıkları ve Danimarka Ulusal Ajansı tarafından onaylanan “Co-Green / Collaboration for a Sustainable Planet” isimli yeni KA210 projesinin hareketliliklerinin başlayacağını belirtti.

AdminAdmin