EĞİTİM
Giriş Tarihi : 26-05-2023 09:39   Güncelleme : 26-05-2023 09:47

Ünal Aysal Anadolu Lisesi proje okulu oldu

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Ünal Aysal Anadolu Lisesi bu yıldan itibaren LGS sınav sonucuna göre öğrenci alacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar Ünal Aysal Anadolu Lisesinin proje okulu olarak kabul edildiğini ifade ederek, “150 öğrenci bu sene Ünal Aysal’a sınavla yerleşecek.” dedi

Ünal Aysal Anadolu Lisesi proje okulu oldu

2011-2012 eğitim öğretim yılında iş insanı eski Galatasaray Kulüp başkanı hayırsever Ünal Aysal  tarafından Göynük Belediyesi’nce tahsis edilen arazi üzerine yaptırılarak eğitim ve öğretime başlayan Ünal Aysal Anadolu Lisesi LGS sınav sonucuna göre öğrenci proje okulu oldu.

2019 yılında Ünal Aysal Anadolu Öğretmen Lisesi sınavsız olarak öğrenci almaya başlarken  2023-2024 eğitim yılından itibaren LGS sınav puanıyla Türkiye’nin her yerinden okula öğrenci alacak.

150 ÖĞRENCİ SINAVLA YERLEŞECEK

Kemer  İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar  konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ““Kemer’de 2 tane Anadolu lisesi vardı ve ikisi de puansız öğrenci alıyordu. Yani not ortalamasıyla biz 500 mezun veriyorduk. Bunun 150 tanesi Ünal Aysal Anadolu Lisesine, 150 tanesi de Kemer Anadolu lisesine gidiyordu. Geriye kalan 200 öğrencinin 100 tanesi Turizm Otelcilik Lisesine, 50 tanesi İmam Hatip Lisesine, 50 tanesi de Endüstri Meslek Lisesi derken bizim okullarımız neredeyse kapanma noktasına gelmek üzereydi. Biz bunların Kaymakamımızın bilgisi dahilinde hepsini rapor haline getirdik ve bakanlığa sunuldu. Şu anda Ünal Aysal Anadolu Lisemiz proje okulu olarak kabul edildi. Artık sınavla öğrenci alacak ve niteliği artmış olacak. Bir taraftan hem öğrencilerimiz oraya sınavla gelecek hem de belki Türkiye'nin her bölgesinden buraya öğrenci gelecek. Yani burada şu anda 150 öğrenci bu sene Ünal Aysal’a sınavla yerleşecek” dedi.

Şüheda Partal Şüheda Partal