YAŞAM
Giriş Tarihi : 19-03-2024 19:26

Uğur, gönüllülerden ayrıldı

Kemer Arama ve Kurtarma Derneği (KEMKUT) Başkanı Emre Uğur, Kemer Çalış Tepesi'nde gerçekleşen çalışmalar üzerine orman yangın gönüllüler grubundan ayrıldığını duyurdu.

Uğur, gönüllülerden ayrıldı

Şüheda PARTAL

KEMKUT Başkanı Emre Uğur, orman yangınlarına karşı Kemer’de oluşturulan Yangın Grubundan ayrıldığını duyurdu. Uğur, yaptığı paylaşımda şu ifade yer verdi:

“Bugün burada, içimde karmaşık duygularla, ancak bir o kadar da kararlılıkla sizlere sesleniyorum. Kemer Çalış Tepesi'nde gerçekleşen doğa katliamı karşısında sessiz kalamam. Ancak bu sefer, sözlerim bir veda niteliği taşıyor. Dört yıldır, gönüllü olarak orman yangınlarında mücadele ettim. Gece gündüz demeden, doğanın ve yaşamın korunması için çaba sarf ettim. Ancak bu mücadele, alevlerle savaşmakla sınırlı değildi. Bu, doğal yaşamın, ormanın dokusunun ve tüm canlıların korunması içindi.

Ancak, Kemer Çalış Tepesi'nde yaşanan doğa katliamı beni derinden etkiledi ve vermiş olduğumuz mücadelenin boşuna olduğu hissi vermiştir. Birileri gelip o ağaçları keserek, oraya tesis yapmak istediğinde hissettiğim hüzün ve öfke beni daha da derinlere çekti. Bu sebeplerden dolayı, artık orman yangını gönüllüsü olarak devam etmeyeceğimi belirtmek isterim. Bu kararı almak beni üzüyor, ancak doğanın koruyucusu olarak susup bu durumu sineye çekemezdim. Bunca yıl vermiş olduğumuz mücadelenin rant uğruna hiçe sayıldığını görmek mücadelemizde hevesimizi kırmaktadır.

Eğer olur da bir orman yangını ile karşılaşırsam, vicdanım elbette arkamı dönüp gitmeye el vermeyecektir ve bireysel olarak ne gerekiyorsa yapmaktan çekinmeyeceğim. Ancak bu oluşumun içerisinde artık yer almayacağım. Yıllardır omuz omuza orman yangınlarında mücadele verdiğim Orman Genel Müdürlüğü personeline bize verdiğiniz destek için derin minnettarlığımı sunuyorum. Bu kutsal görevde başarılar diliyorum. Doğanın koruyucusu olarak aldığım bu karar beni üzüyor, ancak doğanın sesini duyurmak için gereken bir adım.”

AdminAdmin