SİYASET
Giriş Tarihi : 05-03-2024 16:29

Tütüncü’nün Alanya seçim ofisi ziyareti mitinge dönüştü

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü’nün, Alanya seçim ofisi ziyareti mitinge dönüştü. Coşkulu kalabalığı seslenen Tütüncü, Alanya’yı altın çağına taşıyacak projelerini tek tek anlattı.

Tütüncü’nün Alanya seçim ofisi ziyareti mitinge dönüştü

Seçim çalışmaları kapsamında Alanya ilçesine giden Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ve Alanya Belediye Başkan adayı Adem Murat Yücel ile birlikte seçim ofisini ziyaret etti. Alanyalılar, Cumhur İttifakı belediye başkan adaylarını seçim ofisi önünde ellerinde bayraklarla coşkuyla karşıladı. Miting havasına dönüşen coşkulu karşılamada konuşan Tütüncü, “Alanya ile bir kez daha iftihar ettik. Alanya yine bizi sevgi ile bağrına bastı. Bu coşku 31 Mart zaferinin habercisi. Hayırlı olsun. İnşallah sizlerden aldığımız bu güzel desteklerle Antalya’nın, Alanya’nın kayıp yıllarını üzüntü ile hatırlamayacağız. Yeter ki kalplerimizde umut olsun, yeter ki heyecan olsun. Alanya’nın beklediği bütün eserleri, hizmetleri sizlerin desteği ile en güzel şekilde yapacağız.” dedi.

ALANYA’YA KANALİZASYON SORUNU YAKIŞIYOR MU?

Alanya’nın öncelikli sorunlarına değinen Tütüncü, “Alanya bugün kanalizasyon sorununu çözememiş bir ilçe… Bir dünya kenti olan Alanya’ya bugün kanalizasyon kokusu ile anılmak yakışıyor mu? Biz göreve gelir gelmez bunların hepsini çözeceğiz. Alanya’nın her tarafına gittiğimiz zaman bize söyledikleri en önemli sorunlardan bir tanesi de; içme sularının yetersizliği, kötü koku, kireç, tazyik düşüklüğü, yüksek katlara su çıkmaması… Neden? Alanya büyüdüğü halde yatırımlar yeterli olmazsa, işte bu sıkıntıların hepsini yaşarız. Yıl olmuş; 2024… Alanya’ya kanalizasyon ve içme suyu sıkıntısı yakışır mı? Elbette ki yakışmaz. Hiç endişeniz olmasın bunların hepsini çözeceğiz.” diye konuştu.

Tütüncü, Antalya -Alanya ulaşımı, merkez toplu ulaşım, otopark sorunlarına da değinerek, “Yıl olmuş 2024… Duraklarda otobüs sıkıntısı çekmek Alanya’ya yakışıyor mu? diye sordu.

ALANYA TURİZMİNİ BAŞKA LİĞE TAŞIYACAĞIZ

Alanya turizmine de değinen Tütüncü, “Alanya’mız bir turizm merkezi. Bütün dünyaya otelleri ile verdiği turizm hizmeti ile damga vurmuş bir şehir. Bu şehrin turizmini renklendirmek, hareketlendirmek, çeşitlendirmek inşallah Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bizim en önemli sorumluluklarımızdan birisi olacak. Alanya’ da turizmi bir başka lige taşıyacağız. Turizm girdileri dönemimizde yükselerek artan bir Alanya olacak. Bu Alanya’nın kıymetini artıracak. Ekmeğimiz aşımız büyüyecek.” dedi.

TARIM VE HAYVANCILIK DESTEKLERİ

Alanya tarımına da değinen Tütüncü, “Alanya tarımsal üretimde, bizim dönemimizde, yani ‘Altın Çağ’da bambaşka bir üretim heyecanı içinde olacak. Hem tarımda hem de hayvancılıkta, sulama desteğinden sulama suyuna kadar, gübre desteklerinden fidan desteklerine, hayvancılık desteklerine kadar çok kıymetli katkıları Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, dönemizde sizlere sunacağız.” diye konuştu.

Hakan Tütüncü’nün Alanya Projeleri;

SOSYAL DESTEK PAKETLERİ

*Yeni evlenecek çiftlere ‘Bir Yıl Süreyle Aylık Sabit 5.000 TL’ kira desteği

*İlk defa ehliyet alacak gençlere, ‘1.500 TL Kurs ve Sınav Destek Paketi’

*65 yaş üzeri yalnız yaşayan büyüklere‘Mobil Sıcak Yemek Servisi Hizmeti’

*65 yaş üzeri vatandaşlara hastane ve muayene ihtiyaçlarında ‘Evden Hastaneye,

*65 yaş altındaki emeklilere 10:00-16:00 saatleri arasında ücretsiz ulaşım imkanı

*Her yıl 20.000 öğrenciye burs imkanı

*Sosyal tesislerde öğrencilere ‘Bir Yıl Süreyle Sabit 7 TL’ye kahvaltı

*Sosyal tesislerde 4 çeşit yemekten oluşan ‘Bir Yıl Süreyle Sabit 50 TL’ tabldot hizmeti

*İlkokula başlayan çocuklara ‘İlkokul Paket Desteği’, Destek paketinde; okul çantası ve ihtiyaç duyabilecekleri kırtasiye malzemeleri yer alacak.

*Üniversiteye ilk kayıtlarını yaptıran gençlere ‘Bir Yıl Süreyle Ücretsiz Ulaşım İmkanı’

*Bedensel engelli öğrencilere okul servis ihtiyaçları karşılanacak.

*Yeni doğan bebekler için ‘Dünyaya Hoş Geldin Paketi’

BÖLGESEL PROJELER

*Alanya’ya yakışır 7/24 hizmet veren bir Kütüphane

*Alanya geneline hizmet verecek bir Sağlık Merkezi

*Örnek peyzaj düzenlemeleri ile ilçe girişleri turizm şehri Alanya’ya yakışır hale getirilecek

*Karayolları arazisi Millet Bahçesi olarak düzenlenerek, vatandaşların hizmetine sunulacak

*Annelerin yavrularını güvenle emanet edebilecekleri ‘Belediye Kreşleri’ yapılacak

*Alanya Hali tamamlanarak, üretici ve esnafın hizmetine sunulacak

*Atatürk caddesi Prestij Cadde olarak düzenlenerek, cazibe merkezi haline getirilecek

*Alanya'da yaşayan farklı kültürlerin birbirlerini tanımaları ve karşılıklı kültürel etkileşimde bulunmalarına katkı sağlayacak Alanya Medeniyetler Çarşısı,

ULAŞIM PROJELERİ

* Hazırlanacak ulaşım ana planına uygun Trafik Sirkülasyon Planları oluşturularak, alternatif yolların ana arterlere ve çevre yollarına bağlantıları yapılacak.

*Antalya’dan Alanya’ya 3 farklı yoldan kolay ve hızlı ulaşım sağlanacak.

1)Mevcut D-400 karayolu üzerinde kavşak düzenlemeleri ve katlı kavşaklarla kesintisiz ulaşım sağlanacak

2)Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte tamamlanacak yeni yol projesi ile Antalya-Alanya arasında hızlı ulaşım sağlanacak

3) Antalya –Kızılağaç sahil yolunun yapımı ile Alanya’ya ulaşımda üçüncü güzergah kazandırılacak

* Antalya-Alanya arası toplu ulaşım süresini kısaltmak için ekspres hatlar oluşturulacak

*Kırsal mahalle yollarının tamamı asfaltlanacak

*Toplu ulaşım hatları planlaması yapılarak, başta Üniversite hattı olmak üzere şehir içi birçok güzergahı toplu ulaşım ağına dahil edilecek

*Hazırlanacak ulaşım planı kapsamında şehir içi trafik sirkülasyonu düzenlenerek, trafik rahatlatılacak. Yeni otoparklar yaparak araç park sorunları çözülecek

*Turizm şehri Alanya’ya ihtiyacına uygun yeni bir otogar inşa edilecek

SOSYAL HAYAT PROJELERİ

*Belediye Gençlik Merkezi, Bilimfest, E-Spor Fest, Gençlik Festivalleri ve Alanya Otomobil Festivalleri düzenlenerek, gençlerin sosyal etkinlik ortamları artırılacak

*Kariyer merkezi ve belediye iş edindirme merkezi kurularak, istihdama katkı sağlanacak

*Alanya merkezinde çocuklara ve gençlere yönelik yeni nesil TEMA Park yapılarak, TEMA Park’ta çocuk parkları, kaykay pistleri, su parkları ve spor alanları inşa edilecek.

*Alanyaspor Kulübümüze dünya standartlarında modern tesisler yapılacak

* Alanya’ya spor sahaları, basketbol, voleybol ve tenis sahaları yapılacak. Bölgeye Otomobil Sporları Merkezi ve Drag Pisti kazandırılacak

*Alanyalı kitapseverleri yazarlarla buluşturacak Alanya Kitap Fuarı düzenlenecek

DİRENÇLİ ŞEHİR PROJELERİ

*Alanya’daki imar sorunları çözümüne yönelik, imar planlarında revizyon gerektiren çalışmalar ve parselasyon işlemleri yapılacak.

*Su ve atık su yönetim ana planları yapılarak, Alanya ilçesinin eskiyen alt yapısı yenilenerek, su kesintilerine son verilecek.

*Başta Demirtaş mahallesi arıtma tesisi olmak üzere toplam 7 adet atıksu arıtma tesisinin kapasite artırımı ile beraber rehabilite ederek arıtılmış suyun tarımsal amaçlı kullanımı sağlanacak. Atıksu arıtma tesisleri ile turizm kenti Alanya’nın denizini ve mavi bayraklı plajları korunacak ve sayıları artırılacak.

*Yağmursuyu drenaj alt yapısı revize edilerek, sel ve su baskınları önlenecek.

*Altyapı tesislerinin elektrik maliyetlerini düşürmek için isale hatlarına türbin yapılarak enerji kazanımını sağlayacak ve GES projeleri hayata geçirilecek,

*Yangınla mücadele ana planı hazırlanarak, Alanya orman yangınlarına karşı hazırlıklı hale getirilecek.

(Bülten)

AdminAdmin