SİYASET
Giriş Tarihi : 18-03-2024 20:01

Tütüncü ANTGİAD’ın konuğu oldu

Antalya Genç İş İnsanları Derneği’nin (ANTGİAD) konuğu olan Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, şehrin altın çağı projelerini anlattı, iş insanlarının sorularını yanıtladı.

Tütüncü ANTGİAD’ın konuğu oldu

Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Antalya Genç İş İnsanları Derneği’nin (ANTGİAD) konuğu oldu. Tütüncü, ulaşımdan turizme, yatırımdan kültür ve sanata kadar birçok projesini iş insanlarıyla paylaştı. AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Ethem Taş’ın da katıldığı buluşmada Tütüncü, Antalya’yı altın çağına ulaştıracak projeleri anlattı, iş insanlarının sorunlarını yanıtladı. 2009 yılında Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan ve büyük sorunları bulunan Kepez’e belediye başkanı olduğunu hatırlatan Tütüncü, Kepez yolculuğunun 15 yıl devam ettiğini söyledi. 2009’da ciddi problemleri olan, Türkiye’nin 56 ilinden büyük, 700 bin nüfuslu Kepez’in şuan geleceğe bambaşka bir şekilde baktığını sözlerine ekledi.

Kepez’deki sorunların çözümü noktasında gece gündüz çalıştıklarını belirten Tütüncü, “90 bin gecekondunun kaldırıldığı Kepez’de, 250 bin konut üretildi. Muazzam bir kentsel dönüşüm gerçekleştirildi. Gecekondular kaldırılırken en ufuk bir kavga gürültü yaşanmadı. Modern şehirleşmenin önünü açtık. 1200 kilometre yeni yol, 3,5 milyon metre kare yeşil alan ürettik. 153 yeni okul, hiç hastanesi olmayan Kepez’e 15 tane de hastane kazandırdık. 15 yıl boyunca Kepez’e eser üstüne eser kazandırabilmek için hiç durmadan çalıştık. Kepez bugün geleceğine güvenle bakıyor” dedi.

ANTALYA VİZYONUNU HAYATA GEÇİRELİM

“15 yıl boyunca elde ettiğimiz birikimleri ve tecrübeleri, Kepez’de yazdığımız başarı hikayesini Antalya’ya yansıtalım istedik.” diyerek, sözlerini sürdüren Tütüncü, “Antalya’nın önüne çok ciddi vizyonlar ve çok ciddi ufuklar konabilir. Bu vizyonları gerçekleştirmek, Antalya’yı güçlü bir şehir kılar. Antalya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesinde yerini bulduğu şekliyle; Antalya şüphesiz ki Dünyanın en güzel yeri… Ancak, Antalya bugün sorunlarıyla problemleriyle ve yıllardır halının altına süpürülmüş meseleleri ile ön planda olan, bu sorunları çözme iradesini ortaya koyan bir şehir. Bizde bu yaklaşımla farklı bir Antalya vizyonunu hayata geçirelim istedik” diye konuştu.

BUGÜNE KADAR SÖZÜMÜZ HİÇ YERE DÜŞMEDİ

Antalya’nın altın çağı mottosuyla yola çıktıklarını ve bu altın çağının ne olduğunu açıklayan Tütüncü, Antalya’nın potansiyelini keşfedip, o potansiyel üzerine müşterek bir gelecek inşa etmeye yönelik her türlü vizyonu kapsayan kuşatıcı bir hedef olduğunu söyledi. Antalya’nın trafik, ulaşım, alt yapı, imar gibi birçok sorunlarının olduğunu hatırlatarak sözlerini sürdüren Tütüncü, “Biz altın çağ ile Antalya’yı bambaşka bir lige taşıyacağımız bir gelecekten bahsediyoruz. Altın Çağ’ın, hepimizin daha çok çalıştığı, daha çok ürettiği, şehir ekonomilerine can verdiği, hep birlikte kazanılan bir süreç olmasını istiyoruz. Bunu birlikte başaracağız. Önce kalpleri birleştireceğiz, sonra güçleri birleştireceğiz. Ve söz veriyorum, Antalya’yı yeniden dünyanın en güzel kenti haline getireceğiz. Bugüne kadar verdiğimiz her sözü yerine getirdik. Sözümüz yere düşmedi. Antalya Büyükşehir’de de verdiğimiz her sözü yerine getireceğiz ve sözümüz yine yere düşmeyecek” dedi.

Tütüncü konuşmasının ardından iş insanlarının sorularını yanıtladı. (Bülten)

AdminAdmin