GÜVENLİK
Giriş Tarihi : 28-09-2022 21:34

Tutuklu yargılanacak

Kemer’de 45 yaşındaki Ramazan Kırınfil’i otomobilinin içinde boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen 22 yaşındaki R.A., gözaltına alındı. R.A.’nın cinayette kullanıldığı değerlendirilen bıçak yol kenarında çalılıklar arasında, kanlı kıyafetler ve kanları sildiği mendiller ise evinde bulundu. Çalınan paranın bir kısmı da yine R.A.’nın evinin banyosunda ele geçirildi. Çelik yelek giydirilmiş şekilde adliyeye getirilen R.A., çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklu yargılanmak üzere cezaevine götürüldü. Öte yandan cinayet şüphelisinin olay sırasında arka koltukta bulunduğu ve ilk olarak Ramazan Kırınfil'i sağ karın boşluğundan 3-4 kez bıçakladığı, ardından boğazından yaraladığı, Kırınfil'in ölmediğini anlayınca da boğazını tamamen kestiği tespit edildi.

Tutuklu yargılanacak

Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı Beldibi Jandarma Karakolu kara yolu devriye ekibi, dün saat 10.30 sıralarında, ilçenin Çifteçeşmeler mevkiinde D-400 kara yolu üzerinde 07 K 7720 plakalı otomobilin yol kenarında durduğunu fark etti. Durumdan şüphelenen jandarma ekibi, aracı kontrol ettiğinde direksiyonda hareketsiz duran kişinin boyun kısmının kan içinde olduğunu gördü. Jandarmanın çağrısıyla bölgeye gelen sağlık ekibinin kontrolünde bu kişinin boğazının kesildiği ve öldüğü belirlendi. Yapılan araştırmada, ölen kişinin Ramazan Kırınfil olduğu tespit edildi.

Araçta yapılan incelemede, yüklü miktarda para bulundu. Yine araçtaki yüklü miktarda dövizin de çalındığı tespit edildi. İlçede oturan ve döviz işiyle uğraştığı öğrenilen Ramazan Kırınfil'in cansız bedeni, cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından Kemer Devlet Hastanesi'nin morguna, oradan da otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na konuldu. Ramazan Kırınfil'in cenazesinin işlemlerinin ardından Diyarbakır'a gönderileceği öğrenildi.

TELEFON GÖRÜŞMELERİ İNCELENDİ

Olayla ilgili Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde geniş kapsamlı soruşturma başlatan jandarma ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri ve Ramazan Kırınfil'in yaptığı telefon görüşmelerini incelemeye aldı, Ramazan Kırınfil'in en son R.A. ile telefonda görüştüğü belirlendi.

KANLI KIYAFETLER BULUNDU

Ramazan A.’yı takibe alan jandarma, kamera kayıtlarından şüphelinin gün içindeki hareketlerini inceledi. Şüphelinin olayda kullandığı aracın plakasını belirleyen ekipler, Kemer Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla alınan arama kararıyla R.A.'nın evine baskın düzenledi. R.A.'nın üzerinde, kullandığı araçta, iş yerinde ve ikametinde yapılan aramalarda kan lekeli giysilerle, lekeleri silmek için kullandığı ıslak mendiller ele geçirildi. Ramazan Kırınfil'in aracından çalındığı belirlenen paranın büyük kısmı da R.A.'nın evinin banyosundaki çantada bulundu. Cinayette kullanılan bıçak ise olay yerinin hemen alt kısmındaki eski Kemer Yolu'nun kenarındaki çalılık alanda, içinde bir miktar farklı türde dövizin bulunduğu çantayla birlikte bulundu. İncelenen kamera kayıtlarında R.A.'nın elindeki kanı deniz kenarına giderek temizlediği tespit edildi.

SADECE BOĞAZI KESİLMEMİŞ

Öte yandan cinayet şüphelisinin olay sırasında arka koltukta bulunduğu ve ilk olarak Ramazan Kırınfil'i sağ karın boşluğundan 3-4 kez bıçakladığı, ardından boğazından yaraladığı, Kırınfil'in ölmediğini anlayınca da boğazını tamamen kestiği tespit edildi.

ARAÇTAN VE EVDEN ÇIKAN PARALAR

Jandarma ekiplerinin incelemeleri sonucunda Ramazan Kırınfil'in aracından 247 bin lira, R.A.'nın evininin banyosundaki bölmeden ise 8 bin 400 dolar, 14 bin paunt ve 13 bin lira bulunduğu öğrenildi. R.A.'nın olayla ilgili ifade vermekten kaçındığı belirtilirken, jandarmanın 24 saat içerisinde cinayetin tüm detaylarını ortaya çıkardığı kaydedildi.

ÇELİK YELEKLE ADLİYEYE GETİRİLDİ

R.A., Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından Kemer Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. R.A.'nın işlemleri sürerken, Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Asayiş Komanda Bölük Komutanlığı timleri de Kemer Adliyesi önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. R.A., hastanedeki işlemleri sonrası çelik yelek giydirilmiş şekilde adliyeye getirildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

'Silahla tasarlayarak öldürme ve yağma' ile suçlanan şüpheli R.A., savcılıktaki ifadesinde suçlamaları kabul etmezken, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklu yargılanmak üzere cezaevine götürüldü. (Levent Yenigün)

AdminAdmin