ANTALYA
Giriş Tarihi : 24-09-2023 17:49

Türkiye’nin ilk festivali Dokumapark’ta

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği klasik, modifiye, motor, offroad, drift araçlarının hepsinin bir arada bulunduğu Türkiye’nin ilk festivali olan Antalya Otomobil Festivali, Dokumapark’ta kapılarını otomobil severlere açtı. Festivale 29 ilden 1500 araç katıldı.

Türkiye’nin ilk festivali Dokumapark’ta

Antalya Otomobil Festivali, Dokumapark etkinlik alanında gerçekleştirildi. Kepez Belediyesi’nin düzenlediği klasik, modifiye, motor, offroad, drift araçlarının hepsinin bir arada bulunduğu Türkiye’nin ilk festivali olan Antalya Otomobil Festivali, tutkunları buluşturdu. Sabahın erken saatlerinde Dokumapark’ta etkinlik alanına gelen binlerce tutkun, sergilenen araçları inceledi, fotoğraflarla da anı ölümsüzleştirdi. Festivalde klasik ve modifiye araçlar sergisi, offroad etkinlikleri, motor showlar gerçekleştirildi. Festivale ünlü drift araç pilotları ve fenomenler de katıldı. Kepez Belediyesi’nin düzenlediği festivale Türkiye’nin dört bir tarafından katılım sağlandı. Dokumapark etkinlik alanı ziyaretçilerle doldu taştı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, yoğun ilgi gören Antalya Otomobil Festivali’ni AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ile beraber gezdi. Festivale katılan klasik, modifiye, motor, offroad, drift araçlarını inceledi. Festivale katılanlarla sohbet etti. Başkan Tütüncü, ünlü modifiyeci Ünal Turan’ın kullandığı otomobile bindi.

TUTKUNLAR BU FESTİVALDE

Antalya Otomobil Festivali’nin tutkunları bir araya getirdiğini belirten Başkan Tütüncü, “Kepez’de Antalya’nın otomobil tutkusu var. Antalya Otomobil Festivalinde otomobile dair ne varsa mevcut. Modifiye’den offroad’a kadar, nostaljik otomobillerden drifte kadar, Türkiye’nin dört bir yanından bütün gurupları davet ettik. Fenomenler burada… Aslında otomobil tutkusunun etrafında gönüllerimizi birleştiriyoruz. Bizlerde çok sevdiğimiz hemşehrilerimizle bir arada olmaya geldik. Kalplerimizi gönüllerimizi birleştiren bu etkinlikler bizler için çok kıymetli. Antalya otomobil sporlarını seven bir şehirdir. Kepez olarak bizde otomobil sporları severlerin her zaman yanında olmaya devam ettik. Bu noktada birçok etkinlik gerçekleştirdik ve birçok yatırım yaptık. Motorsporlarıyla ilgili ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe de ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

Antalya Araba Müzesi’nin açılışını da gerçekleştirdiklerine değinen Başkan Tütüncü, “Antalya Araba Müzesi otomobiller üzerinden Antalya’nın geçmişine yönelik, Türkiye’nin geçmişine yönelik sosyolojik okumalar yapabileceğimiz bir nokta. Hemşehrilerimizin müzemizi görmelerini istiyoruz. Araba Müzemiz ve otomobil festivalimiz hayırlı olsun” diye konuştu. (Bülten)

AdminAdmin