YAŞAM
Giriş Tarihi : 11-04-2023 01:27

Türk Polis Teşkilatı 178 yaşında!

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 178. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kemer’de de gerçekleştirilen törenle kutlandı. Törende konuşan polis memuru Sevcan Sarıca, Türk polisi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir” dedi. Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam da, vatandaşın can ve mal emniyeti ile kamu huzurunu korumak amacıyla 24 saat görev başında kalarak fedakarlık gösteren tüm Emniyet Teşkilatının 178. yıl dönümü ve Polis Haftasını kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi.

Türk Polis Teşkilatı 178 yaşında!

Şüheda PARTAL

Kemer’de, Türk Polis Teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkan vekili Mustafa Bilici, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ergel, İlçe Emniyet Müdürü Harun Mere, Kemer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Gül, daire müdürleri, muhtarlar, STK temsilcileri, emniyet personeli ve vatandaşlar katıldı.

Emniyet Müdürü Harun Mere’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

‘TÜRK POLİSİ, GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDECEKTİR’

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görevli polis memuru Sevcan Sarıca yaptı. Sarıca, yaptığı konuşmada, şan ve şerefle yazdığı 177 yıllık bir maziyi geride bırakan Türk Polis Teşkilatı’nın 178’nci kuruluş yılına girerken sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu yaşadığını söyledi. Emniyet Teşkilatının, toplumda huzur ve güveni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyeti ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlendiğini ifade eden Sarıca, “Türk polisi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir” dedi.

KAYMAKAM ÇAM’A ZİYARET

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören sonrası, İlçe Emniyet Müdürü Harun Mere ve beraberindeki emniyet mensubu personeller Kaymakamımız Hüseyin Çam’ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Çam, İlçe Emniyet Müdürü Mere’nin nezdinde vatandaşın can ve mal emniyeti ile kamu huzurunu korumak amacıyla 24 saat görev başında kalarak fedakarlık gösteren tüm Emniyet Teşkilatının 178. yıl dönümü ve Polis Haftasını kutlayıp çalışmalarında başarılar diledi.

AdminAdmin