SPOR
Giriş Tarihi : 08-10-2023 19:46

Tour of Türkiye’nin ilk etabı Jasper Philipsen’in

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Türkiye) 135 kilometrelik Alanya-Antalya etabı ile başladı. Etabı 2 saat 44 dakika 31 saniye ile Alpecin Deceuninck Takımından Jasper Philipsen kazandı. 24 takımdan 163 sporcunun katıldığı dev organizasyona halkın ilgisi de hayli fazla oldu. 15 Ekim'deki İstanbul-Sultanahmet etabıyla sona erecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Kemer-Kalkan etabıyla devam edecek. Yarın Kemer Saat Kulesi önünden saat 12.30'da verilecek startla 166,5 kilometrelik parkura çıkacak bisikletçiler, Tekirova, Kumluca, Finike, Demre, Kaş'tan geçerek Kalkan'da finiş yapacak.

Tour of Türkiye’nin ilk etabı Jasper Philipsen’in

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle düzenlenen Tour of Türkiye 135 kilometrelik Alanya-Antalya etabıyla tamamlandı. İskele Caddesi’nden başlayan etabın startını Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel verdi. Organizasyona bisikletseverler yoğun ilgi gösterdi.

SPOR-TOTO'NUN ÜÇ SPORCUSU KAÇIŞ GRUBU'NDA

İskele Meydanı’ndan saat 11.40’da başlayan organizasyonda 24 farklı ülkeden 24 takımdan 163 sporcu katıldı. İlk kilometrelerde bir-iki cılız atak yapılsa da herhangi bir kaçış göze çarpmadı. Bisikletçiler parkurun eşsiz güzelliklerini izlemeden de edemediler. Yeşil ve mavinin buluştuğu noktalarda biriken halk da ellerinde Türk bayrakları ile sporculara moral vermeyi ihmal etmediler. Alarahan geride kalırken yine ataklar dikkat çekti. Bora Hans Grohe'nin sporcuları Peloton'un önünde gruba ayar vermeye çalışırken takım sporcularını kaçış grubuna sporcu yollamak için pedal çevirdiler. 6-7 kişilik grup bir kaçış gurubu oluşturdu. Fakat Peloton'da hızını artırarak ön grubun arayı açmasını önlemeye çalıştı ve grubu kısa sürede yakaladılar. Aynı grup bir kez daha ön grubu oluşturmak için yeniden hamle yaptı. Aralarında Spor Toto Takımı'ndan Doğukan Arıkan, Ahmet Örken ve Serdar Anıl Depe'nin de bulunduğu grup Manavgat'ı artan bir tempo ile geçti.

BEYAZ MAYO'YU BRAM GİYECEK

Etabın ilk prim kapısını Hollanda Milli Takımı'ndan Diesel Bram geçti ve yarın koşulacak Kemer-Kalkan etabında Shimano'nun sponsorluğundaki Beyaz Mayo'yu giymeye hak kazandı. Doğukan Arıkan 56.2 kilometrede gerçekleşen prim kapısını ilk sırada geçmek için büyük efor sarf etti, ancak çizgiyi Bram geçmeyi başardı. Bu arada ön grupla, peloton'un (Ana Grup) arasındaki zaman farkı 1 dakikanın altına düştü.

SPRİNT KAPISINI P&S BENOTTI TAKIMI'NDAN TOBİAS NOLDE GEÇTİ

Etabın ikinci prim kapısı 86.2'inci kilometrede gerçekleşti. Mosso'nun sponsorluğundaki Yeşil Mayo'yu alabilmek için kıyasıya bir mücadele başladı. P&S Benotti Takımı'ndan Tobias Nolde çizgiyi ilk geçen sporcu oldu ve yarın koşulacak Kemer-Kalkan etabında Yeşil Mayo'yu giymeye hak kazandı. Prim kapısı geçildikten sonra fark 1 dakika ile 55 saniye arasında gidip geldi. Spor -Toto Takımı'ndan Doğukan Arıkan ise kısa süren bir sakatlık nedeniyle geri kalınca Peloton'a yakalandı. Ön grupta Serdar Anıl Depe ve Ahmet Örken kaldı. Finişe 3 kilometre kala ön grupla, Peloton'un arasındaki zaman farkı iyice eridi ve 30 saniyeye kadar düştü. Ön grup yeniden hızlanınca Serdar Anıl Depe ve Ahmet Örken'de geri düştü ve Peloton'a yakalandılar.

KIRMIZI MAYO'YU P&S TAKIMI'NDAN TOBİAS NOLDE GİYECEK

Etabın son prim kapısı finişe 18 kilometre kala gerçekleşti. Üç sporcu kapı çizgisine kadar büyük bir mücadelenin içine girdi. Son anda Nolde atak yapıp çizgiyi ilk geçen sporcu oldu. Yarınki Kemer-Kalkan etabında Türk Hava Yolları'nın sponsorluğundaki Kırmızı Mayoyu Nolde giymeye hak kazandı. Son prim kapısından sonra etabın başından beri önde olan ve son olarak iki sporcu olarak devam eden kaçış grubu Peloton ile birleşti. Finişe 14 kilometre kala Peloton hızlı bir tempo ile finişe gelmeye başladı.

MÜTHİŞ FİNİŞ

Peloton son metrelere kadar toplu halde geldi. Hız finiş tamamlanıncaya kadar 54 kilometreye kadar çıktı. Bu müthiş finişi 2 saat 44 dakika 31 saniye ile Alpecin Deceuninck Takımı'ndan Jasper Philipsen kazandı ve Genel Ferdi Klasman birincisi olarak Turkuaz Mayo'yu giymeye hak kazandı.

Etabın madalya töreni ise Atatürk Parkı'nda düzenlendi. Törene Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Antalya Valisi Hulusi Şahin katıldı. Törende dereceye giren sporculara madalya ve çiçek taktim edildi.

KEMER-KALKAN

15 Ekim'deki İstanbul-Sultanahmet etabıyla sona erecek 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ikinci etabı olan Kemer-Kalkan etabıyla devam edecek. Kemer Saat Kulesi önünden saat 12.30'da verilecek startla 166,5 kilometrelik parkura çıkacak bisikletçiler, Tekirova, Kumluca, Finike, Demre, Kaş'tan geçerek Kalkan'da finiş yapacak.

KEMER'DEKİ BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK

Öte yandan Kemer Kaymakamlığı 58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Kemer-Kalkan etabı nedeniyle bazı yolların kapatılacağını açıkladı. Açıklamada, "58. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu Kemer-Kalkan etabının startı 9 Ekim 2023 Pazartesi günü ilçemiz saat kulesi önünden verilecektir. Organizasyon ile ilgili alınan tedbirler kapsamında 9 Ekim Pazartesi günü Uygulama Oteli ile Saat Kulesi arası, Saat Kulesi ile Çınarlı Kavşak arası, Çınarlı Kavşak ile Kemer-3 kavşağı arası ve Kalimera Kavşağı ile Saat Kulesi arasında kalan yollar geçici süre ile trafiğe kapatılacaktır. Bu güzergahı kullanmak isteyen vatandaşlarımızın alternatif güzergahları kullanmaları önemle rica olunur" denildi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin