KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 29-03-2024 11:05

Tosca, mart ayına damgasını vurdu

Dünyada en çok sahnelenen eserlerden biri olan ‘Tosca’ operası, Mart ayında son kez sahnelendi. Antalyalılar tarafından büyük beğeni toplayan eser bir haftada 2 bin 400 seyirciyi ağırladı.

Tosca, mart ayına damgasını vurdu

Ölümsüzleşen müziğiyle kulaklarda iz bırakan ‘Tosca’ operasının, dün akşam gerçekleşen performansı ayakta alkışlandı. Mart ayında prömiyer yapan eseri bir hafta içerisinde 2400 sanat sever izledi. Dramatik opera denince ilk akla gelen eserlerden biri olan ‘Tosca’ operası Yiğit Günsoy’un rejisi ile sahnelenirken, Antalya DOB Orkestrası’nı ünlü İtalyan Orkestra Şefi Lorenzo Castriota yönetti.1800’lü yılların Roma’sında geçen opera eserinin dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl’a, ışık tasarımı Mustafa Eski’ye ait.

SONU KANLA BİTEN AŞK HİKAYESİ

Scarpia’nın entrikalarla ayırmaya çalıştığı Tosca ve Cavaradossi’nin, acımasız Polis Şefi Baron Scarpia’nın oyununa yenik düştüğü trajedi hikayesi.. Puccini’nin ölümünün 100. yıl dönümünde sahneye koyulan ‘Tosca’ operasının geçtiğimiz akşam gerçekleşen performasında Tosca rolünü; Bilge Yılmaz Cavaradossi rolünü; Göksay Yaran, Scarpia rolünü; Serhat Konukman, Angelotti rolünü; Alaaddin Ataseven, Sagrestano rolünü; S. Onur Alparslan, Spoletta rolünü; Dağhan Ergün, Sciarrone rolünü; M. Yusuf Yıldız seslendirdi. Antalya Devlet Opera ve Balesi Korosu’nun Koro Şefliğini Mahir Seyrek’in üstlendiği eserin Başkemancısı, Orkestra Sanatçısı Fahrettin Ardac oldu. Eserde Çocuk Korosu Şefliğini Sinem E. Ulusoy üstleniyor.

27 NİSANDA TEKRAR SAHNEDE

27 Nisan 2024 Cumartesi günü tekrar sahnelenecek ‘Tosca’ operasının biletleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinde satışa sunulmuş olup, biletler Antalya Opera ve Balesi Gişesinden hafta içi ve Cumartesi günleri 10.00-18.00 saatleri arasında, temsil günleri temsil bitiş saatine kadar, Cumhuriyet Meydanı Gişesinden her gün 08.30-20.00 saatleri arasında temin edilebilir. (Bülten)

AdminAdmin