SPOR
Giriş Tarihi : 15-10-2022 01:25

Tozu dumana katacaklar!

Kemer’de deniz seviyesinden, Tahtalı Dağı'nın 2365 metrelik zirvesine kadar sürecek olan Sea to Sky Enduro Motosiklet Yarışları 19-22 Ekim tarihlerinde 32 ülkeden 350 sporcunun katılımıyla yapılacak.

Tozu dumana katacaklar!

Kemer'de 4 gün 4 ayrı parkurda yapılacak, son gün parkurunda ise sıfır rakımdan başlayıp 2365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesinde sona erecek 13'üncü Sea to Sky Enduro Motosiklet Yarışı, 19- 22 Ekim tarihlerinde yapılacak. Bu yıl yarışlar için 32 ülkeden 350 kişi kayıt yaptırdı. Gelenler arasında İngiliz Graham Jarvis, David Knight ve Güney Afrikalı Wade Young gibi fabrika takımlarının dünyaca ünlü sporcuları da yer alacak. Etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı (TGA), Türkiye Motosiklet Federasyonu, Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi, KETAV'ın destekleriyle gerçekleştirilecek.

AKDENİZ KIYISINDA BÜYÜK HEYECAN

19 Ekim Çarşamba günü plaj yarışı ile başlayacak etkinlikte, Çamyuva Plajı'nda özel olarak hazırlanmış 2 kilometrelik parkurda sporcular etap içerisindeki zorlu engelleri aşmak için mücadele edecek. Seyir zevki yüksek parkurda sporcular izleyenlere ekstrem dolu dakikalar yaşatacak.

KIYI BEYDAĞLARI'NDAN AKDENİZ MANZARASI

20 Ekim Perşembe günü yarışın ikinci gününde sporcular, Kuzdere Mahallesi'ndeki başlangıç noktasından çıkıp Kemer'in batısını çevreleyen Kıyı Beydağları sırtlarında yer alan patikalarda, Akdeniz manzarası eşliğinde, dere yataklarından geçerek 44 kilometrelik zorlu etapları aşarak Kemer merkezde yer alan bitiş çizgisine ulaşmaya çalışacak.

YÖRÜKLERE MİSAFİR OLACAKLAR

21 Ekim Cuma günü yarışın üçüncü gününde katılımcılar, Kemer'in batısında yer alan 1000 metre ve üstü yaylalarında yer alan patika, dere yatakları, dik rampalardan oluşan zorlu etaplarda, 43 kilometre boyunca mücadele edecekler. Ovacık Yaylası'nda bulunan başlangıç ve bitiş çizgisi arasında Yörüklerin yaşam alanlarının olduğu bölümlerden geçecek sporcular, Yörük misafirperverliğine de tanık olacak.

DENİZDEN GÖKYÜZÜNE UZANAN TEK BİR YARIŞ VAR

22 Ekim Cumartesi günü etkinliğin dördüncü ve son gününde Spor Toto Dağ Yarışı'nda sporcular, Çamyuva sahilindeki sıfır rakımda olan başlangıç noktasından çıkarak, Ağva Deresi boyunca dere yatağı içerisinde ilerleyip, Gedelme, Ovacık, Yaylakuzdere, Belenyayla, Çukuryayla bölgelerindeki zorlu patikaları aşarak, Tahtalı Dağı'nın kayalıklı yamaçlarından 2365 metrelik zirvesindeki bitiş noktasına ulaşmaya çalışacak. 67 kilometrelik dünyanın en zorlu yolculuklarından birisi olmaya aday bu etabı sporcular altı saat içerisinde tamamlamaya çalışacak. (Levent Yenigün)

AdminAdmin