KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 11-09-2022 22:59   Güncelleme : 11-09-2022 23:04

Tarihin sanatla buluştuğu Phaselis Festivali başlıyor

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenecek Phaselis Festivali, Phaselis’in 2 bin yıllık tarihi atmosferinde sanatseverlerle buluşacak. Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam ile KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz'ın düzenlediği ortak basın toplantısıyla festival programı ve içerikler paylaşıldı. 19-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festival dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay’ın açılış konserinde başlayacak.

Tarihin sanatla buluştuğu Phaselis Festivali başlıyor

Milattan önce 7'nci yüzyılda Rodoslu kolonistlerce kurulan ve o dönemin en önemli yerleşim noktalarından bir tanesi olan ve milattan önce 333’de Makedonya Kralı Büyük İskender’in fetih ederek bir dönem yaşadığı tarihi kent, Kemer İlçesinin en önemli noktalarından tanesi konumunda. Yıllık ortalama 300 bin kişinin ziyaret ettiği antik kentte, 12 yıldır Kemer ve Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından düzenlenen Phaselis Festivali ile tarihi sanatla buluşturuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi’nin katkılarıyla, Maxx Royal Resort, NG Phaselis Bay Hotels, Martı Myra Kemer, Kemer Barut Collection, Güral Premier Hotels & Resorts, Nirvana Dolce Vita, Akay Travel’in sponsorluğunda gerçekleştirilecek festivalin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, KETAV Yönetim Kurulu Üyesi ve Martı Myra Otel Genel Müdürü Burak Orkut, KETAV Yönetim Kurulu Üyesi Kemer Barut Collection’u temsilen Burak Yaşar katıldı.

EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİ

İlçede düzenlenen her türlü sanatsal, sportif ve kültürel etkinliklere Kemer Kaymakamı olarak destek vereceğini belirten Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, "Kemer otelleriyle, turizmiyle, deniziyle, güneşiyle ve doğasıyla olduğu kadar düzenlenen kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerle de adını ulusal ve uluslararası arenada duyurmalı. Bölge dinamikleriyle birlikte bu tür etkinliklere tam destek vermeliyiz. Phaselis Festivali, bunun en güzel örneklerinden birisidir" dedi.

KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz ise 12’inci Phaselis Festivali ile ilgili olarak yaptığı konuşmada turizm çeşitliliği vurgusu yaparak, bu tür organizasyonların bölge için öneminden bahsetti. Festivalin sponsorlarına verdikleri destekten dolayı teşekkür eden KETAV Başkanı Yorulmaz, konuşmasını 12'inci Phaselis Festivali'ne "Tarih ve Sanatın" buluşmasına tüm sanatseverleri davet etti.

AÇILIŞ GÜLSİN ONAY’DAN

19 Eylül Pazartesi günü, Harika Çocuk olarak adlandırılan ve UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi olan, dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay açılış konserinde Mozart’ın bilinen eserlerinden seçkiler sunacak. Festivalin ikinci gününde ise 21 Eylül Çarşamba günü, Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi (İki trompet, korno, trombon ve tubadan) olan Golden Horn Brass grubu sahne alacak. Golden Horn Brass dev bir orkestranın gücünü kendilerinde toplayarak son derece renkli, çeşitli, barok, klasik, caz, pop hatta halk ezgilerinin bulacağı bir repertuarı sahneleyecek.

PHASELİS’TE ANADOLU ARYALARI

Festivalin üçüncü günü; 23 Eylül Cuma gününde de, Doğu ve Batı müzik kültürüne yer veren Festivalimiz, izleyicilere eşsiz bir Caz konserinde Sanat Deliorman ve Caz Biradeleri sahne alacak. Caz müziğinin dünyaca tanınmış ezgilerinin yer alacağı gecede izleyiciler Sanat Deliorman’ın sesiyle caza doyacak. 24 Eylül Cumartesi günü ise Anadolu Aryalarını, Tevfik Rodos (Bas) ve Burcu Hancı (Soprano) solistliğinde, Cihat Aşkın’ın kemanından yayılan notaların Phaselis’in tarihi ile buluşacağı gece de izleyenlere Anadolu müzik belleğinin sunulacağı gece ile Phaselis Festivali son bulacak.

AdminAdmin