SİYASET
Giriş Tarihi : 22-05-2023 17:33

Sinan Oğan kimi destekleyeceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci turda Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı.

Sinan Oğan kimi destekleyeceğini açıkladı

14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, 27 milyon 133 bin 849; Kemal Kılıçdaroğlu, 24 milyon 595 bin 178; Sinan Oğan, 2 milyon 796 bin 613 oy aldı.

Kimi destekleyeceğini açıklaması merakla beklenen Sinan Oğan’ın 19 Mayıs günü Erdoğan ile İstanbul Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde görüşmesi dikkati çekmişti.

Bugün kameralar karşısına geçen Sinan Oğan, hangi ittifakı destekleyeceğini şu sözlerle duyurdu:

"Türk siyasetinde bozulan nezaketi geri getirme üzerine kampanya yürütmek hedefimizdir. Seçim kampanyası boyunca benimsediğimiz tavır ile olumlu bir hava yarattığımız kanısındayız.

Cumhuriyetle hesaplaşma tezleri tarihin çöplüğüne gömülmüştür. Başta Mavi Vatan tezimiz olmak üzere dış politika hamlelerinin sürdürülmesi gerekmektedir. Ekonomimizdeki faiz odaklı yürütülen politikalar yeniden gözden geçirilmelidir.

28 Mayıs 2023’te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu kritik öneme sahiptir. İkinci turda seçimde nasıl bir tutum alınması noktasında tabanımız, ittifak bileşenleriyle müzakereler yaptık. Her iki adayla görüşmede bizim kamuoyunca bilinen önceliklerimizi müzakere ettik. Herhangi bir pazarlık, taahhüt belirtmeksizin, kırmızı çizgilerimizi ifade ettik. Her iki aday ile bütün konuşma ve görüşmelerimiz karşılıklı nezaket ve saygı çerçevesinde gerçekleşmiştir.

28 Mayıs seçimleri ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Erdoğan’ı destekleyeceğimizi ilan ediyorum" dedi.

Şüheda Partal Şüheda Partal