ANTALYA
Giriş Tarihi : 09-11-2023 22:23

“Saygı, minnet ve şükranla anıyoruz”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü nedeniyle Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ve Antalya Ticaret Borsası (ATB Başkanı Ali Çandır, bir mesaj yayımladı.

“Saygı, minnet ve şükranla anıyoruz”

Antalya Valisi Hulusi Şahin, mesajında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir komutan, mahir bir diplomasi ustası, müstesna bir devlet adamı olduğuna işaret ederek, "Onun şahsiyeti bağımsızlıkla özdeşleşmiş, Cumhuriyetle bilenmiş, milli şuurla perçinlenmiş ve millet hafızasına, her bir yönüyle, miras olarak kazınmıştır. Çünkü Atatürk, Türk milletini yok etmeyi, Türk devletini tarih sayfasından silmeyi, devlet geleneğimizi ve milli töremizi emperyalizmin sisinde boğmayı hedefleyenlere karşı milletimizin önünde bir meşale ve yol gösteren bir Kutup Yıldızı olmuştur" dedi.

"SAYGI, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM"

Vali Şahin mesajının devamında, "Atatürk’ün, 'En büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti bugün 100 yaşındadır ve bizlere emanetidir. Bu emanete sahip çıkacak, gözümüz gibi koruyacak ve aydınlık yarınlara taşıyacağız. Cumhuriyet'imizin yeni yüzyılını, yani ‘Türkiye Yüzyılı’nı, Atatürk’ün ülkü ve ilkelerinden ilhamla tesis etmek için milletçe çalışıyoruz, çalışacağız. ‘Hiç şüphesiz, Antalya dünyanın en güzel şehridir’ diyen Atatürk’ün, bizlere en güzel emanetlerinden birisi de yaşadığımız şehirdir, Antalya’dır. Güçlü bir Antalya, güçlü bir Türkiye demektir. Güzel şehrimizde de, Atatürk’ün yaktığı meşalenin ateşini harlayacak, büyük adımlar atmayı, atılımlar gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz Türkiye Yüzyılına en fazla katkıyı sunmak için çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun şahsında milli mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK: "AZİZ HATIRASI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü mesajında şunları kaydetti:

"Tarihimizde izi silinemeyecek birçok başarıya imza atarak, en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde sevgi, saygı, rahmet, minnet ve özlemle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Bedenen aramızdan ayrılsan da ilkelerin, fikirlerin ve eserlerin ile daima yaşayacaksın. İlke ve devrimlerini koruyor, açtığın yolda yürümeye devam ediyoruz. En büyük eserim dediğin Büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşını kutladık. Başta Cumhuriyet'imiz olmak üzere bizlere bıraktığın emanetlerin koruyucusu ve yılmaz savunucusu olmaya devam edeceğiz. Duruşumuz, senin duruşundur. Bu vesileyle bir kez daha Kurtuluş Savaşı’mızın Başkumandanı ve Cumhuriyet'imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, sevgi, saygı, özlem, rahmet ve minnetle anıyorum."

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÇEVİK: KARARLI İLERLEYİŞİMİZİ SÜRDÜRMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ise mesajında şu ifadelere yer verdi:

“10 Kasım 1938 günü sonsuzluğa uğurladığımız Cumhuriyetimizin Kurucusu büyük komutan, büyük lider, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde Milletçe; bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Sahip olduğu zekâ ve dehayı güçlü bir çalışma ile pekiştirmiş olan Mustafa Kemal Atatürk; savaş meydanlarında iyi bir asker, bir devleti kurup yönetmede iyi bir lider ve fikir dünyasında ise büyük bir fikir adamı olması sebebiyle, karşısına çıkan sorunlara her zaman bir çözüm üretmeyi başarmış bir kişidir. Geleceği aydınlatan fikirleri ve engin dünya görüşü, devlet adamlığı vasıfları, insani değerlere verdiği önem Atatürk’ü, hiç şüphesiz dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır. Elde ettiği başarıların tamamını Aziz Türk Milleti'ne mâl eden Atatürk, Trablusgarp’tan Balkanlara, Çanakkale’den Filistin’e, Sakarya’dan Kocatepe’ye derin izler bırakmış, askeri ve siyasi yetenekleri, savaşlardaki başarıları, millî kurtuluşa bayrak olan fikirleri, görüşleri ve ölmez eseriyle, etkileri memleket sınırlarını aşmış, hakları çiğnenen milletlerin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde manevî kuvvet olmuştur.

Yaklaşık bir asır olmasına rağmen, bugün hâlâ yaşamın her alanında fikirlerine ve devrimlerine inançla tutunduğumuz Mustafa Kemal Atatürk’ü, sadece ardından güzel sözlerle anmıyoruz; onu anlamak ve anlamlandırmanın da görevimiz olduğunu biliyoruz. Tabi ki; O'nu anlamak, fikirlerini ve düşüncelerini kavramak sözle değil, icraatla olacaktır. Bizler de bugün üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle Atatürk’ün ilke ve inkılapları ile bir meşale misali aydınlattığı muasır medeniyetler yolunda, kararlı ilerleyişimizi sürdürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; başta milli mücadelemizin Ölümsüz Kahramanı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını saygı ile yâd ediyor, O’na, Kahraman Silah Arkadaşlarına, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Kahraman Gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun."

BAŞKAN ESEN: "MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN MİMARIDIR"

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda Atatürk’ün, demokrasiye dayalı laik ve modern Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarı olduğunu vurguladı. Başkan Esen mesajında şu cümlelere yer verdi: "Başarılarla dolu bir hayat yolculuğu yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük edip yolculuğunu laik ve modern bir devletin mimarı olarak noktaladı. O, sadece bir lider değil, aynı zamanda bir düşünce insanı, yenilikçi ve vizyonerdi. Onun liderliği ve vizyonu, ulusal bağımsızlık mücadelesinden modernleşme hamlelerine, eğitim reformlarından sanayileşmeye kadar geniş bir yelpazede etkisini göstermiştir. Eğitimdeki değişimler, kadın haklarındaki ilerlemeler ve bilimin önemi konusundaki vurgusu, toplumun her kesimine eşitlik ve adalet getirme gayretini simgeler. 10 Kasım, sadece Atatürk'ün ölüm yıl dönümü değil, onun fikirlerini, ilkelerini ve mirasını; yaşatma, anlama ve gelecek nesillere aktarma günüdür. Onun vurguladığı bilimin, eğitimin ve ilerlemenin önemini unutmamak, toplumun her kesiminin refahı ve eşitliği için çalışmak, onun mirasını yaşatmanın en anlamlı yolu olacaktır. Bizlere bu değerli mirası bırakarak ebediyete intikal eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve şükranla anıyorum."

ATB BAŞKANI ALİ ÇANDIR: "O SADECE İYİ BİR ASKER DEĞİL, İYİ BİR MATEMATİKÇİ, İYİ BİR ENTELEKTÜEL, İYİ BİR DEVLET ADAMIDIR"

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Başkanı Ali Çandır ise mesajında şu ifadelere yer verdi: "Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bundan 85 yıl önce ebediyete uğurladık. Ancak onun 'En büyük eserim' dediği Cumhuriyet ve Cumhuriyet'in kazanımları sonsuza kadar yaşayacak. Mustafa Kemal Atatürk, akıldır, ilimdir, bilimdir, vizyondur. O, sadece iyi bir asker değil, iyi bir matematikçi, iyi bir entelektüel, iyi bir devlet adamıdır. Bir milletin bağımsızlığına önder olan, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması için ışık olan, geleceğe güçlü temeller atan liderdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, çağdaş Türkiye’nin mimarı Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurlayışımızın 85'üncü yıl dönümünde, minnet, saygı ve özlemle anıyorum. Ruhu şad olsun. Bir asırlık geçmişe sahip Cumhuriyet'imiz bizlere emanet."

AdminAdmin