GÜNDEM
Giriş Tarihi : 20-12-2022 02:30

Sahte mimar Av Köşkü’nde de görev almış

Antalya Valiliği, geçici mezuniyet belgesi sahte çıkan, 42 yıl boyunca birçok özel proje ile kamu projesinde mimar ve şantiye şefi olarak çalışan Avni T. ile ilgili idari soruşturma başlattı. Avni T.'nin, 2016 yılında Kemer’deki Selçuklu Av Köşkü’nün de restorasyonunda görev aldığı belirlendi. Gazetemizin o dönem “Tarihe Hançer” başlıklı haberle gündeme getirdiği Selçuklu Av Köşkü restorasyonunda Köşk duvarlarındaki sıvalarda tahribat oluşturulduğu ve el ile yapılması gereken çalışmaların iş makinesi ile yapıldığı tespit edilmişti. Denetim sonrası ise restorasyon çalışmaları durdurulmuştu.

Sahte mimar  Av Köşkü’nde de görev almış

Ahmet Duran YENİGÜN

Antalya Valiliği’ne yapılan bir ihbarın ardından yapılan araştırmada 42 yıldır özel ve bazı kamu projelerinde mimar ve şantiye şefi olarak çalışan Avni T.'nin noter onaylı geçici mezuniyet belgesi, Gazi Üniversitesi’ne aktarıldı. Üniversite tarafından yapılan ilk incelemede, belge suretinin sahte, bazı bilgilerin ise başka mezun kişiye ait olduğu belirlendi. Antalya Valiliğince Avni T.'nin hakkında idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

AV KÖŞKÜ RESTORASYONUNDA DA YER ALMIŞ

Avni T.'nin, 2016 yılında Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nün koordine ettiği Kemer’deki Selçuklu Av Köşkü’nün, 2018’de Antalya Mevlevihanesi’nin restorasyonunda görev aldığı, ayrıca HıdırlıkKulesi çevresinde 1 yıl önce başlayan arkeolojik kazılarda şantiye şefi olarak görev aldığı öne sürüldü. Selçuklular döneminden bölgede kalan tek yapı olan Av Köşkü’nün gerçeğe uygun bir şekilde projesini hazırlanarak restore edilmesi için Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından Haziran 2016 yılında ihalesi yapılmış ve tek yapı ölçeğinde tescilli Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylı projesi doğrultusunda temmuz ayında yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanmıştı.

‘TARİHE HANÇER’

2016 yılının Aralık ayında ise Avni T.'nin de restorasyonunda görev aldığı çalışmalar sırasında yapılan denetimlerde Av Köşkü’nün duvarlarındaki sıvalarda tahribat oluşturulduğu ve el ile yapılması gereken çalışmaların iş makinesi ile yapıldığı tespit edilmişti. Gazetemizde o dönem yaptığı “Tarihe Hançer” başlıklı haberle konuyu gündeme taşımış ve Kemerlilerin de tepki gösterdiği olay sonrası restorasyon çalışmaları durdurulmuştu. İncelemeler sonrası Selçuklu Av Köşkü’nde restorasyona tekrar devam edilmişti.

Avni T.'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda da Selçuklu Av Köşkü restorasyon çalışmalarında yer aldığı gözlemlendi.

AdminAdmin