KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 18-04-2024 16:15

Rapunzel’e seyirci seli

Dünya prömiyeri yapan ‘Rapunzel’ çocuk operası Antalyalı minik seyircilerin akınına uğradı. Merdivenlerin bile dolduğu eser dakikalarca alkışlandı. Eser 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel 23 Nisan Salı günü tekrar sahnelenecek.

Rapunzel’e seyirci seli

Antalya Devlet Opera ve Balesi minikleri “Rapunzel’ çocuk operası ile masallar dünyasına yolculuğa çıkardı. Dünya prömiyeri yaparak ilk defa perde açan eser minik seyircilerden tam puan aldı. A. Sait Karabulut’un özel olarak opera formatında bestelediği çocuk operası, 23 Nisan Salı günü saat 14.00’de ve 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 11.00’de Antalya Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi’nde tekrar sahnelenecek.

Andersen’in en çok bilinen masallarından olan Rapunzel, besteci Ahmet Sait Karabulut’un müzikal temalarıyla öne çıkıyor. N. Zeynep Ergüven’in metinleştirdiği modernize hikayesiyle her yaştan izleyiciye hitap eden oyunun yönetmenliğini Sabri Özdemir üstlenirken, dekor tasarımını Özgür Usta, kostüm tasarımını N. Gazal Ertan, koreografisini Kürşat Kılıç, ışık tasarımını Mustafa Eski üstleniyor.

17 Mayıs Çarşamba günü sahnelenen ‘Rapunzel’ çocuk operasında Rapunzel karakterini Betül Uzunoğlu Oruç, Leo karakterini M. Yusuf Yıldız, Cadı karakterini Seçil Fenercioğlu, Mia karakterini Ceren Tereci Aytekin, Bıdık karakterini Dağhan Ergün, Karga karakterini Engin Yaman, Pölsnderndorf Büyücüsü karakterini Oya Vural canlandırdı. Antalya Devlet Opera ve Balesi Bale ve Orkestra sanatçılarının da yer aldığı eserde Orkestra Şefi A. Sait Karabulut.

İpek gibi sarı saçları ve kocaman gözleriyle dünyaya gelen Rapunzel, kötü Cadı tarafından anne babasından koparılır ve bir kulede yaşamaya başlar. Küçük bir pencereden izlediği dünyayı keşfetmek isteyen kahramanımız, tüm hayatı küçük bir odada geçmesine rağmen maceracı ruhunu kaybetmez. Bir gün ormandan geçen gezgin Leo ile yolları kesişir. Yıllarını kulede geçiren Rapunzel’in asıl hikayesinin başlamasına çok az kalmıştır. Peki bu hikayenin sonunda herkes mutlu olabilecek mi?

23-25 Nisan 2024 tarihlerinde tekrar sahnelenecek ‘Rapunzel’ çocuk operasının sınırlı sayıdaki biletleri Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir. Biletler Antalya Opera ve Balesi Gişesinden; hafta içi ve Cumartesi günleri 10.00-18.00 saatleri arasında, temsil günleri temsil bitiş saatine kadar, Cumhuriyet Meydanı Gişesinden; her gün 08.30-20.00 saatleri arasında temin edilebilir. (Bülten)

AdminAdmin