SPOR
Giriş Tarihi : 18-10-2023 19:25

Plajın galibi Wade Young

Kemer’de Cumhuriyet'in 100. yılına ithaf edilen ve bu yıl 14'üncüsü organize edilen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları, plaj etabıyla start aldı. Dünyanın en bilinen ekstrem spor organizasyonlarından olan yarışların ilk gününde Güney Afrikalı Wade Young birinci olurken, İspanyol sporcu Mario Roman ikinci, İngiliz sporcu Graham Jarvis de üçüncü oldu.

Plajın galibi Wade Young

Bu yıl 14’ncüsü düzenlenen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları, Çamyuva Mahallesi sahilinde yapılan plaj etabıyla başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi, Türkiye Motosiklet Federasyonu, Kemer Turistik Otelciler Birliği ve Kemer Yöresel Tanıtım Vakfı'nın destekleriyle düzenlenen organizasyona, 42 ülkeden 400’ü aşkın sporcu katıldı.

Yarışları, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutan Vekili Yüksel Çetiner, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, KEMK Başkanı Semih Özdemir ve çok sayıda sporsever izledi.

Dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele eden sporcular, parkurdaki kayaların, suların ve lastiklerin arasından geçerek kum tepelerinin üzerinden atladı. Özellikle kayaların arasından geçerken bazı sporcular zaman zaman zor anlar yaşarken bazı sporcular ise düştü.

Güney Afrikalı Wade Young birinci olduğu etapta, İspanyol sporcu Mario Roman ikinci, İngiliz sporcu Graham Jarvis de üçüncü oldu.

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz ise yarışların Kemer tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade etti. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise, bu yıl 14’ncüsü düzenlenen yarışlarda emeği geçen başta KEMK Başkanı Semih Özdemir’i ve ekip arkadaşlarını tebrik ettiğini söyledi. Topaloğlu, “Yarışlara 42 ülkeden 400’ü aşkın sporcu katılıyor. Bu sporcular daha sonra ülkelerine döndüğü zaman Kemerimizin ve ülkemizin güzelliklerini anlatacak. Bu turizme büyük katkıdır. Bu tür organizasyonları Kemer’de artırmak için çalışmalarımız var. Tenis, futbol, basketbol spor dallarında da Kemer’de kış turizmini canlandırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Orman etabıyla devam edecek Sea To Sky Enduro Yarışları, 21 Ekim Cumartesi 2365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesinde gerçekleştirilecek ödül töreniyle sona erecek. (Haber Merkezi)

AdminAdmin