KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 27-09-2023 08:30

Phaselis’te piyano resitali

Kemer İlçesinde düzenlenen 13’üncü Phaselis Festivali’nde sahneye ünlü piyanist Gökhan Aybulus ve Cameratalia Quintet çıktı.

Phaselis’te piyano resitali

Kemer’in 2 bin yıllık tarihi dokusuyla en çok ziyaret edilen antik şehri olan Phaselis Antik Kenti’nde, Kemer Yöresi Tanım Vakfı (KETAV) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Phaselis Festivalinin 3’üncü gün konserinde Gökhan Aybulus ve Cameratalia Quintet sahneye çıktı.

Ünlü piyanist Gökhan Aybulus sahnede Ulvi Cemal Erkin’den Duyuşlar, Küçük Çoban ve Zeybek Havası’na kadar birçok eseri sanatseverlerle buluşturdu. Cameratalia Quintet’de keman da Can Özhan ve Fahrettin Arda, Viyola ’da Sevinç Duran Yalaz, Viyolonsel ’de Pelin Baysal Ateşok ve Kontrbas ’ta Burak Karcı ise Sultan Abdülaziz’in Valse Davet, Kaptanzade Ali Rıza Bey’den Denizde Akşam isimli eserleri sanatseverlerle buluşturdular. Son olarak ise Gökhan Aybulus ve Cameratalia Quintet birlikte Frederic Chopin’in eserlerini çaldılar. Yaklaşık bir saat süren konserin tamamlanmasıyla Festivale gelen sanatseverler sanatçıları ayakta alkışladılar. (Levent YENİGÜN)

AdminAdmin