KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 24-09-2023 17:56

Phaselis’te Anadolu ezgileri

Kemer’de bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Phaselis Festivali’nin ikinci gününde Anadolu Ozanları sahne aldı.

Phaselis’te Anadolu ezgileri

Kemer ilçesinin 2 bin yıllık tarihi ile her yıl yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği Phaselis Antik Kenti’nde Kemer Yöresi Tanım Vakfı (KETAV) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Phaselis Festivalinin ikinci gününde Anadolu Ozanları sahne aldı.

UNESCO Aşık Veysel yılı olması nedeniyle 13’üncü Phaselis Festivali’nde Anadolu ezigilerinin, batı müziği ile sentezlendiği gecede Solist Zeynep Halvaşi, Solist ve bağlamada Erdem Şimşek, Piyanoda Metin Kiper, Viyolonselde Murat Süngü ve Perküsyonda Burak Çakır sahne aldı. Seyircilerin de tüm eserlere eşlik ettiği gece de opera sanatçısı Teyfik Rodos’da sanatçı arkadaşlarına eşlik etti. Bir saati aşkın süren konser sonunda sanatseverler sanatçıları ayakta alkışlarken sahne sonrası da sanatçılarla bol bol fotoğraf çekindiler.

Konser sonrası konuşan KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz; “Her yıl Phaselis Festivali’nde Cazdan, operaya, Anadolu ezgilerinden, klasik müziğe, farklı ezgileri sanatseverlerle buluşturmaya çalışıyoruz. Festivalimizin olmazsa olmazı haline gelen Anadolu ezgilerini bu yıl Anadolu Ozanları grubumuz seslendirdi ve sahne sonrası sanatseverlerden çok güzel dönüşler aldık. Anadolu Ozanları’na ve konserlerimizi dinlemeye gelen tüm sanatseverlere, KETAV Yönetim Kurulu olarak çok teşekkür ederiz” dedi. (Levent YENİGÜN)

AdminAdmin