SPOR
Giriş Tarihi : 01-05-2023 00:06

Pedallar, iyilik için döndü

Kemer’de "Pedallar İyilik için Dönecek” parolasıyla bu yıl beşincisi düzenlenen Akra Gran Fondo Powered by AG Tohum Bisiklet Yarışı, Almanya’dan Mısır’a, Belçika’dan İngiltere’ye, Amerika Birleşik Devletleri’nden Ukrayna’ya kadar dünyanın farklı noktalarından bisikletçilerin katılımıyla gerçekleştirildi. 98 kilometrelik AKRA parkuru genel klasman birincisi erkeklerde Anton Hrabovskyi, kadınlarda Züleyha Dikbaş, 49 kilometrelik AG Tohum parkuru birincisi ise genel klasmanda erkeklerde Yağız Atıcı, kadınlarda Sevcan Alper oldu. 98 kilometre uzun parkurda Pro kategorisinde yarışan Serdar Anıl Depe, 2 saat 55 dakika 4 saniyelik derecesi ile parkur rekoru kırdı. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerden etkilenen depremzede çocuklar için yapılan yarışta dereceye girenlere ödülleri verildi.

Pedallar, iyilik için döndü

Ahmet Duran YENİGÜN

Argeus Travel & Events ve Yedi İletişim tarafından, AKRA Hotels ana sponsorluğunda ve Kemer Belediyesi ile AG Tohum desteğiyle yapılan yarışa bu yıl 13 ülkeden 570 sporcu katıldı. Mustafa Ertuğrul Aker Parkı önünden başlayan yarışın startına, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkan Yardımcısı Şinasi Gürocak, BHM Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut, Yaşam Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cemal Özkan, AKRA Gran Fondo Genel Direktörü Aydın Ayhan Güney ve AKRA Gran Fondo Proje Koordinatörü Haluk Özsevim katıldı.

PEDALLAR DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLAR İÇİN ÇEVRİLDİ

Kaymakam Çam’ın damalı bayrağı sallamasıyla başlayan yarışta sporcular, 98 kilometrelik Akra ve 49 kilometrelik AG Tohum parkurlarında pedal çevirdi. Yılın ilk Gran Fondo’su AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum, teknik ve zorlayıcı parkuru ile adrenalin ve heyecan doluydu. Deniz seviyesinden 1.300 metre tırmanışı ve toplamda 2 bin metre tırmanışı ile 98 kilometrelik AKRA parkuru, Gran Fondo bisikletçilerine “Kraliçe Etap” deneyimi yaşattı. Bisikletçiler doğanın içinde, rüzgârın peşinde iyilik için pedal bastılar. Yarışa katılan bisikletçiler pedalları deprem bölgesindeki çocuklar için çevirdi.

SERDAR ANIL DEPE, PARKUR REKORU KIRDI

AKRA Gran Fondo Antalya'nın 98 kilometrelik AKRA parkuru genel klasman birincisi erkeklerde Anton Hrabovskyi, kadınlarda Züleyha Dikbaş, 49 kilometrelik AG Tohum parkuru birincisi ise genel klasmanda erkeklerde Yağız Atıcı, kadınlarda Sevcan Alper oldu. 98 kilometre uzun parkurda Pro kategorisinde yarışan Serdar Anıl Depe, 2 saat 55 dakika 4 saniyelik derecesi ile parkur rekoru kırdı.

Yarışın en genç sporcusu 16 yaşındaki Türk bisikletçi Şeyhmus Akçay olurken, en yaşlı sporcusu 68 yaşındaki Belçikalı Johan Huyghe oldu. Johan Huyghe uzun parkurda yarışırken, Şeyhmus Akçay kısa parkurda yarıştı.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 700 BİSİKLET DAĞITILACAK

Organizasyona Almanya’dan Mısır’a, Belçika’dan İngiltere’ye, Amerika Birleşik Devletleri’nden Ukrayna’ya kadar dünyanın farklı noktalarından bisikletçiler katılım gösterdi. "Pedallar İyilik için Dönecek” parolasıyla bu yıl beşincisi düzenlenen organizasyondan elde edilen kayıt gelirleri ve sponsorların katkıları ile alınacak 700 bisiklet, Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile depremzede çocuklara dağıtılacak.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Yarış sonrası Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’nda yapılan ödül töreninde dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Sporculara ödüllerini, Kaymakam Çam, Başkan Topaloğlu ve protokol üyeleri verdi.

Yarışmada derece alan isimler şu şekilde oldu:

98 KİLOMETRE GENEL KLASMAN ERKEKLER

1. Anton Hrabovskyi (Ukrayna-2.58.41)

2. Zeki Tuna Akın (Trek Rmk Dinamis-3.03.20)

3. Alperen Kır (FTA Sports Team - 3.05.06)

98 KİLOMETRE GENEL KLASMAN KADINLAR

1. Züleyha Dikbaş (Asperox Bike Pedia Racing Team - 3.46.10)

2. İpek Öztosun (İzmir Büyükşehir Spor Kulübü - 3.47.25)

3. Şeniz Pamuk (Cyclingbabed - 3.47.32)

98 KİLOMETRE KATEGORİSİ

Serdar Anıl Depe (Bireysel -2.55.04)

49 KİLOMETRE GENEL KLASMAN ERKEKLER

1. Yağız Atıcı (Asperox Bike Pedia Racing Team - 1.17.32)

2. Ege Erhan Verit (Trek Rmk Dinamis - 1.17.35)

3. Ediz Ateş (Trek Rmk Dinami - 1.17.45)

49 KİLOMETRE GENEL KLASMAN KADINLAR

1. Sevcan Alper (Asperox Bike Pedia Racing Team - 1.25.36)

2. Buse Özlem (ISS Cycling Academy - 1.25.41)

3. Aylin Karanfil (Asperox Bike Pedia Racing Team - 1.28.27)

ÇAM: KEMER’DE BU TİP ORGANİZASYONLARIN SAYISI ARTMALI

Güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirten Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, “Bugün özellikle bir uzun birde kısa parkur olmak üzere iki farklı parkurda 520 yerli ve yabancı sporcuyla güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptık. Bu anlamda AKRA Grubuna ve kıymetli sahibi Haydar Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Tabii Kemer’in gelişebilmesi, Kemer turizminin çok daha ileri noktalara götürebilmesi bu tarz organizasyonlara bağlı. Yerli ve yabancı misafirlerimizi de memnuniyetle ağırlayabilmekte önemli. İnşallah bunun gibi organizasyonların sayısı artarak istenilen hedefe Kemer, daha kolay, daha doğru ve daha emin adımlarla amacına ulaşılacaktır. Ben emek veren belediyemize, sivil toplum kuruluşlarımıza, sponsorlarımıza ve AKRA grubuna teşekkür ediyorum” dedi.

TOPALOĞLU: EN GÜZEL TANITIM BUDUR

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise, Kemer’in bisiklet destinasyonu haline geldiğini belirterek, “Bu yıl yapılan yarışa, 13 ülkeden 570 bisikletçi katıldı. Bunlar turizmin tanıtımı için çok güzel şeyler çünkü 13 ülkeden sporcu geliyor. Spor turizmine büyük katkı sağlayan etkinlikte sporcular, Kemerimizin doğa harikası güzelliklerini de pedal çevirerek görme imkanı elde etti ve Gittikleri zaman bunları anlatacaklar. İşte en güzel tanıtım da bu zaten. Güzel bir organizasyon oldu. Bundan sonra böyle organizasyonlara daha fazla önem vereceğiz ve destekleyeceğiz. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Dereceye giren sporcuları da tebrik ediyorum” diye konuştu.

GÜRHAN: BİSİKLET SPORUNA OLAN İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Ülkemizde bisiklet ve bisiklet sporuna olan ilginin her geçen gün arttığını söyleyen Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan da, “Sporu çeşitlendirdiğinizde ilgiyi de çeşitlendirmiş oluyorsunuz, sevgiyi de çeşitlendirmiş oluyoruz. Bu çeşitlilik spora olan ilgiyi ailelerin bakış açısını çocuklarını spora yönlendirme noktasında da çeşitli bir alt yapı sunmuş oluyor. Sporun tavana yayılma konusunda da bu çeşitlilik çok önemli. AKRA’nın ana sponsorluğundaki bugünkü bu güzel organizasyon, ilimizde tüm paydaşlarımızla sponsorlardan belediyelerimize, emniyetten jandarmaya, milli eğitimden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na kadar çok iyi ilişkiler içinde senkronize yürüttüğümüz bir iş. Antalya Dünya’nın şüphesiz ki en güzel yeri. Bu destinasyonda, bu iklim, bu ortam ve bu sevgi güzelliğinde iyi planlanmış her organizasyon büyüyerek devam ediyor. Buda bizi çok mutlu ediyor” dedi.

KEMER, BOCCE MERKEZİNE DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA

Antalya’nın marka değerini arttıran organizasyonların büyümesi yönünde desteklerinin tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Gürhan, “Tüm spor branşlarında da çocuklarımızın gençlerimizin sporla buluşması noktasında ve sporun tavana yayılması konusunda da tüm çabamız devam ediyor. İşte Kemer’de Sea To Sky, Tour Of Antalya, Run To Sky gibi bu ilçemize ve bu güzelliği de değer katan her organizasyonda destek olmaya devam edeceğiz. Turizm şehri olan Antalya’mızı gerek tesisleşme gerek güzel organizasyonların planlanması noktasında bir spor şehrine çevirme yönündeki çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Kemer, Bocce’nin organizasyon merkezine dönüşmüş durumda. Muaythai, Kick Boks gibi organizasyonlarla binlerce sporcunun ailesiyle gelip hem keyifli spor yaptığı, yarıştığı ve güzel zaman geçirdiği bir ilçemiz Kemer. Yani her branşta ve her branşa ev sahipliği yapma yönünde alt yapımız hazır. Bu da federasyonlarımızı, ulusal ve uluslarlararası düzeydeki organizasyonlarımızı şehrimize davet noktasında bizi de güçlü tutuyor. İnşallah bunlar tüm hızıyla da artarak devam edecek” diye konuştu.

MÜFTÜOĞLU: KEMER YENİ BİR MARKAYA KAVUŞUYOR

Kemer’in yeni bir markaya kavuştuğunu aktaran Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise, “Bisiklet sporu dünyada da gittikçe gelişen bir spor. Gran Fondo da amatör sporcuların yarıştığı bir organizasyon. Kemer’de bu yıl 5’incisi yapılıyor. Bu organizasyonlar tarih ilerledikçe değeri artar. Eskidikçe bu spor organizasyonları değeri dünyada çok farklı bir boyuta gelir. Onun için Kemer yeni bir markaya kavuşuyor. AKRA Gran Fondo markası Kemer’e çok şey katacak. Kemer’de bu hem tanıtım anlamında hem turizm anlamında hem de ekonomi anlamında çok farklı bir boyuta gelecek. Bu organizasyon 5-10 yıl sonra 10 binlerin buraya geleceği, büyük bir panayır havasının olacağı ve Kemer ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağı bir organizasyon olacak. Bunu da sürdürmek gerekiyor. Sürdürülebilir olursa uzun yıllar burada aynı şekilde aynı tarihte yapılırsa çok büyük bir katkı sağlayacak” dedi.

GÜL EGE: BU SPORUN EN İYİ YAPILABİLECEĞİ YER KEMER

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege de spor organizasyonlarının Kemer’in tanıtımına önemli katkı sunduğunu ifade ederek, “Öncelikle bisiklet sporunun gelişimi ve bir destinasyona katabileceği olumlu şeyleri hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu sporcuların dışında sporcu yakınlarının aynı zamanda onların seyirci kitlesinin burayı tercih etmiş olması ve beraberinde tabiî ki medya organlarında Kemer’in adının geçmesi ve bu sporla anılması kent için büyük bir fayda ve kazanç. Türkiye özeline indiğimizde Antalya’da bu sporun en iyi yapılabileceği kent Kemer ve tartışılmaz. Çünkü hem konum itibariyle Antalya merkeze yakın, hem de var olan dağlardaki hazır çalışılmış parkurları var. Kemer Belediyesi’nin zaten bunun öncesinde yapmış olduğu bisiklet parkurları ve bisiklet haritası da var ve bu büyük bir etken. Yakınlarıyla gelen sporcuların da Kemer’de denize girmesi, yemeğini yemesi ve Kemer’i gördüm demesi de bunun bir artısı. Bu anlamda sponsorlara ve belediyemize de teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi.

BAŞKA BAŞKA GÜZEL ORGANİZASYONLAR DA ÇIKACAK

Antalya’da deniz, kum, güneş dışında bunun gibi spor dallarına ve doğal güzelliklere her zaman dikkat çekerek tanıtımı yapmaya devam ettiklerini beliren Yeliz Gül Ege, “Antalya Tanıtım Vakfı tüm sosyal medya hesaplarından öncesinde ve sonrasında bu organizasyonla ilgili kendi takipçileri ve yine basın yayın organlarıyla desteğini sürdürüyor. Ama bunun dışında Antalya’da zaten deniz, kum, güneş dışında bu spor dallarını ve doğal güzellikleri her zaman dikkat çekerek de tanıtım yapmaya devam ediyoruz. Zaten biliyorsunuz Tour Of Antalya’yı biz yaptık, başardık ve güzel bir şekilde devam ettiriyoruz. Sadece bu yıl deprem ve beraberinde birtakım krizlerden dolayı biraz daha özele indirgeyerek küçük mikro olarak Kemer’de planlama yapıldı ve gayet de güzel yapıldı. Zannedersem bundan başka başka güzel organizasyonlar da çıkacak” şeklinde konuştu.

BARUT: KEMER’E BU İŞ ÇOK YAKIŞIYOR

BHM Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut ise AKRA Gran Fondo’nun Antalya’ya değer katan bir marka haline geldiğini belirterek, “Çok güzel bir organizasyon. İnşallah ilerleyen yıllara çok daha da büyüyecek. Kemer’e de bu iş çok yakışıyor. Gran Fondo için burası çok uygun bir yer. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ÖZKAN: MARKA DEĞERİMİZ İÇİN OLAĞANÜSTÜ GÜZEL

Yaşam Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cemal Özkan, da, “Allah bütün güzellikleri Kemer’e ve Antalya’ya vermiş. Doğamız, iklimimiz ve tarihimiz olağan üstü güzel. Onun için marka değerimizi arttırmak için sanatı ve sporu da geliştirmemiz gerekiyor. Bisiklet de Kemer’e çok yakıştı ve marka değerimiz için de olağanüstü güzel. Bu gelişerek hem yerel hem uluslararası binlerce sporcunun katılacağı organizasyonlara dönüşeceği çok açık, çünkü dünyada böyle güzel parkur yok, zaten varsa da çok enderdir. Dolayısıyla da umarız bu gelişerek devam eder. Tabiî ki burada özellikle AKRA Grup olmak üzere organizasyona destek verenlere de teşekkür ediyoruz ki, hakikaten ellerini taşın altına koydular ve umarız bu böyle yıllarca sürer. Kentimize değer kattığı çok açık” dedi.

AdminAdmin