ANTALYA
Giriş Tarihi : 11-11-2022 00:56

‘Ormanlarımız en değerli hazinemizdir’

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Ormanlarımız en değerli hazinemizdir. Ormanlarımıza sahip çıkmak ise bizim insanlık vazifemizdir. Antalya’mız sahip olduğu ormanlarıyla, yeşil alanlarıyla, doğal parkları, vadileri, kanyonları, ırmakları, şelaleleri, mesire alanlarıyla, adeta bir yeryüzü cennetidir. Bizler bu yeryüzü cennetini, en güzel şekilde sahip çıkarak yarınlara miras bırakabilmek için emek veriyoruz” dedi.

‘Ormanlarımız en değerli hazinemizdir’

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü; ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı, daha yaşanabilir kılmak için bir farkındalık ve fidanları toprakla buluşturma günüdür. Ormanlarımız en değerli hazinemizdir. Ormanlarımıza sahip çıkmak ise bizim insanlık vazifemizdir. 11 Kasım, bu hazinemize ve vazifemize sahip çıktığımız, geleceğe nefes olduğumuz önemli bir gündür. Her yıl 81 ilimizde milyonlarca fidanı toprakla buluşturuyoruz. Geleceğimize nefes, çocuklarımıza neşe oluyoruz” dedi.

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Antalya’nın sahip olduğu ormanlarıyla, yeşil alanlarıyla, doğal parkları, vadileri, kanyonları, ırmakları, şelaleleri, mesire alanlarıyla, adeta bir yeryüzü cenneti olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı, mesajında şunları söyledi:

“Bizler bu yeryüzü cennetini, en güzel şekilde sahip çıkarak yarınlara miras bırakabilmek için emek veriyoruz. Maalesef geçen yıl ilimizde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük orman yangınına maruz kaldık. Yanan ormanlarımızı en kısa sürede eskisi gibi yeşertmek için Orman Bölge Müdürlüğü’müz ve ilgili tüm kurumlarımızla iş birliği içinde ağaçlandırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle de gençlerimizle birlikte yeni fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ormansız bir yurt, vatan değildir.” sözünden hareketle milli bir şuurla, milli bir seferberlik bilinciyle, her daim daha fazla fidanı vatan toprağımızla buluşturmaya yarınlara yeşil miras bırakmaya devam edeceğiz. Bu duygularla 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde diktiğimiz fidanların daha yeşil bir Türkiye, daha yeşil bir Antalya’ya vesile olmasını diliyorum. Tüm dünyaya örnek olması temennisiyle milletimizin 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününü kutluyorum.”

AdminAdmin