EĞİTİM
Giriş Tarihi : 16-06-2023 03:37

“Öğrencilerimizin başarısı göğsümüzü kabartıyor”

TÜBİTAK tarafından bu yıl 54’üncüsü düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 17'ncisi düzenlenen 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Antalya’dan katılarak dereceye giren öğrenciler için düzenlenen ödül törenine katılan Vali Ersin Yazıcı, “Antalya olarak gururlanıyoruz. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yarattığı bu başarı Antalya’mızın göğsünü kabartıyor” dedi.

“Öğrencilerimizin başarısı göğsümüzü kabartıyor”

TÜBİTAK tarafından bu yıl 54’üncüsü düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 17'ncisi düzenlenen 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Antalya’dan katılarak dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törene Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, okul müdürleri, müdür yardımcıları, proje koordinatörü öğretmenler ve yarışmada dereceye giren öğrenciler ile velileri katıldı.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmalara 65 bine yakın öğrencinin katıldığı ve 42 bini aşkın projenin içinden derece alan öğrencilerin belirlendiği bilgisi verildi. Yarışmalara Antalya’dan katılan öğrenciler; 3 dalda birincilik, 9 dalda üçüncülük, 5 Teşvik ödülü ve 5 Bölge Birinciliği derecesi aldı.

ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR

Bilime ve araştırmaya gönül veren gençlerle bir araya gelmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Vali Yazıcı; “Antalya olarak gururlanıyoruz. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yarattığı bu başarı Antalya’mızın göğsünü kabartıyor. Elbette Antalya Valisi olarak benim de göğsüm kabarıyor. Ben de şehir dışına çıktığım zaman hava atıyorum. Bizim harika öğrencilerimiz ve çok güzel öğretmenlerimiz var diyorum. Türkiye çapında işler yapıyoruz. Yaptıklarımız Antalya ile sınırlı kalmıyor. Antalya bir dünya şehri. Hepinizin bildiği gibi Avrupa’da ve Dünya’da Türkiye denilince akla önce İstanbul sonra da Antalya geliyor. Dolayısıyla sevgili gençler omuzlarınızda ağır bir yük var. Bu ülkenin en çok bilinen ikinci şehrinde yaşıyorsunuz. Gelecekte de bu şehre hizmet edip daha yukarılara taşımak için sorumluluk alacaksınız. Dolayısıyla bu tür projeleri yaparak her alanda Antalya’nın yetkin olduğunu ve Türkiye’de söz sahibi olduğunu göstereceksiniz. Yaptığınız projelerle bizi buna inandırıyorsunuz. Biliyoruz ki bizden daha iyi bir nesil geliyor. Geleceğimizi, bizden daha donanımlı Dünya’yı ve Türkiye’yi bizden daha iyi bilen, vatanını seven, ülkesine âşık aklınıza gelen tüm alanlarda da parmakla gösterilen gençler olacağınıza inanıyoruz. Sorumluluğunuz büyük. Antalya’daki bütün öğrencilerime bu sorumluluğu yüklüyorum.” dedi.

TATİLİN HAKKINI VERİN

Öğrencilere tatilin yaklaştığını söyleyen Vali Yazıcı; “Cuma günü tatile giriyorsunuz. Bol bol eğlenin gönlünüzden geçirdiklerinizi yapın. Tatilin hakkını verin. Tatilinizi yaparken kitap okumayı lütfen unutmayın. Bizler okuyan bir nesil istiyoruz. En çok kitap okunan şehir olmak istiyoruz. Bunu da sizin sayenizde başarmak istiyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle birlikte okuma oranlarımız, yükselmeye başladı. İnşallah bu noktada örnek gösterilen bir il olmak istiyoruz. Bunu da öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle başaracağımıza inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Antalya’da ki bütün hemşerilerimiz adına sizleri tebrik ediyorum. Başarılarınız daim, bahtınız açık olsun. “

TÜBİTAK 2204 Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması Ödül Töreni’nde ödül alan öğretmenler; Arif Aydeniz, Özgür Karahan, Hatice Küpeli, Samet Eğe, İbrahim Kuru’ya Teşekkür Belgeleri ve öğrencilere hediyeleri Vali Ersin Yazıcı tarafından takdim edildi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin