ANTALYA
Giriş Tarihi : 08-03-2024 21:26

Müdür Çevik, kadın personelle bir araya geldi

Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla il emniyet teşkilatında görevli kadın personel ile bir araya geldi.

Müdür Çevik, kadın personelle bir araya geldi

Antalya İl Emniyet Müdürlüğünde görevli kadın personeller 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ve eşi Sevilay Çevik’in ev sahipliğinde kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Emekli Emniyet Müdürü Saime Konca, şehit ve gazi eşleri, emniyet müdürlüğünde görevli kadın personel ile emekli kadın personellere yönelik düzenlenen kahvaltıda Emniyet Müdürü Çevik ve eşi, konuklarıyla yakından ilgilenerek sohbet etti.

Etkinlikte konuşan Emniyet Müdürü Çevik, kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınların dünü, bugünü ve yarını var eden en önemli değerlerden olduğunu ifade etti. “Onun kabul etmediği bir düşüncenin gelişmesi, geleceğe ulaşması mümkün değildir. Bu yüzdendir ki topluma yol gösteren, omuz veren, gelişmesi ve değişmesini sağlayan doğru bir pusuladır” diyen Çevik, sözlerine şöyle devam etti:

KADIN PERSONELİMİZ HER ZAMAN BAŞIMIZIN TACIDIR

“Günümüzde kadınlarımız, annelik gibi manevi görevlerinin yanında eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi, tıp, hukuk, güvenlik, spor ve kamu yönetimi gibi her alanda üstün başarılar elde ederek, toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadır. Bu başarı örneklerinin artması ve toplumun her kesiminde dalga dalga yayılması gerekmektedir. Bizim büyük ailemize birçok dalda eğitim görüp katılan polis, biyolog, kimyager, avukat, mühendis, genel idari hizmetler ve yardımcı hizmetler personeli ile bir çiçek bahçesini andıran teşkilatımızda kadın personelimiz her zaman başımızın tacıdır. Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, toplumumuzun temel ve ortak sorumluluğudur.”

ANNE ÇOCUĞUN EĞİTİM GÖRDÜĞÜ BİR YERDİR

“Nitekim bugün, dünyadaki birçok olumsuzluğun nedeninin kadının sosyal hayattaki gerçek yerini alamamasından kaynaklanmaktadır. Dünya’yı, bu olumsuzluklardan ve çıkmazlardan, ancak kadının ‘Anne sevgisi ve ince ruhu’ kurtarabilir. Çünkü Kadının manevi yapısında büyük bir sabır, tahammül, şefkat ve merhamet gerektiren terbiye etme özelliği vardır. Çocuklarımızın ilk eğitim gördüğü yer de geleceğe ilk hazırlandığı yer de anne yüreğidir, Anne çocuğun eğitim gördüğü bir yerdir.”

“Her zaman yanımda, kalbimde olan varlığıyla, desteğiyle kendimi daha güçlü hissettiğim başta eşim Sevilay Çevik hanımefendi olmak üzere, bugün bizleri soframızda onurlandıran meslek büyüğüm Saime Konca hanımefendi ve milletimizin birlik ve beraberli içerisinde olması için gece gündüz demeden çalışan, görevini hakkı ve layıkıyla yapan polisinden, psikoloğuna, avukatından, mühendisine, sivil memurundan yardımcı hizmetler personeline tüm kadın görev arkadaşlarımın, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin eşlerinin ve onları dünyaya getiren çok muteber annelerinin, emekli kadın personelimizin, teşkilatımızdaki erkek personelimizin görevlerini en iyi şekilde yerine getirmesinde desteğini çok iyi bildiğimiz kıymetli eşlerinin Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.”

(Bülten)

AdminAdmin