KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 01-09-2023 07:10

Modern Sanatlar Galerisi’nde Zafer Bayramına özel sergi

Kepez Belediyesi’nin Dokumapark’taki Modern Sanatlar Galerisi, SAKÜDER’in 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yılı Anısına düzenlediği Antalya Sanat Buluşması Resim Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Sergiye, Azerbaycan, Rusya, Ukrayna ile Türkiye’nin dört bir tarafından 40 ressam eserleriyle katıldı.

Modern Sanatlar Galerisi’nde Zafer Bayramına özel sergi

30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel düzenlenen Antalya Sanat Buluşması Resim Sergisi, Modern Sanat Galesi’nde kapılarını sanatseverlere açtı. Uluslararası Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği (SAKÜDER) 18. Yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yılı Anısına düzenlediği serginin açılışı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Saküder Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eser ve çok sayıda sanatçının katılımıyla yapıldı. Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren SAKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eser, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yılını sanatçılarımızla kutlamaktan onur duyuyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzeri tüm silah arkadaşlarını ve bu uğurda canını veren tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda böylesi güzel bir serginin açılışına katılıyor olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bugünün çok özel bir gün olduğunu belirterek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, “Başkomutanlık meydan muharebesini Dumlupınar gibi bir zaferle ölümsüzleştirdiğimiz bozkırın ortasında kan ve barut kokularının içerisinde bir milletin istiklali için, bir milletin istikbali için mücadele veren başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları ile milli mücadeleye hayat veren bütün kahramanları rahmetle minnetle şükranla yad ediyorum” diye konuştu.

KEPEZ’DE MİLLİ BAYRAMLARDA SANAT ETKİNLİĞİ

Kepez’de her milli bayramın bir sanat etkinliği ile kutlandığını dile getiren Başkan Tütüncü, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği hedeflerden birisi de; ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından birisi kopmuş demektir. Aslında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu vecizesinde kendini bulan bu anlayış aziz milletimizin tarihinde yüzlerce kez kendini açığa vuran olgularla dolu” dedi.

MİLLETLERİ VAR EDEN MİLLİ BAYRAMLARDIR

Milli bayramların milletleri var eden değerlerin etrafında sımsıkı birleşme vakitleri olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Tütüncü, “Bizde her milli bayramlarda kültürün, sanatın bu birleştirici gücünü toplumumuz için önemli bir kılavuz edinelim ve o değerlerin etrafında birlikte olmanın beraber olmanın güzelliğini yaşayalım istedik, istiyoruz ve isteyeceğiz. Ve 15 yılımızda böyle geçti” diye konuştu.

KÜLTÜR VE SANAT ADASI DOKUMAPARK’A ÖDÜL

Modern Sanatlar Galerisinin bulunduğu Dokumapark’ın bir zamanlar, Cumhuriyet Antalya’sının ilk endüstriyel mirası olduğunu, galerinin de fabrika işçilerinin yemekhanesi olduğunu bildirdi. Başkan Tütüncü, ekonomik ömrünü tamamlayan fabrikanın kültür ve sanata odaklı bir anlayışla yeniden var edildiğini, hiçbir binası yıkılmadan, dünyada bir kültürel aktivite için tahsis edilen ikinci bir endüstriyel mirasın olmadığını söyledi. Başkan Tütüncü, 13 ayrı müze, 3 kütüphane ve bilim merkezinin bulunduğu kültür ve sanat adası Dokumapark’a 40 Avrupa ülkesinin yarıştığı proje yarışmasında dünyaya ilham olacak koruma ödülünün verildiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Başkan Tütüncü, eserleriyle sergiye destek veren sanatçılara teşekkür belgesi verdi. Azerbaycan, Rusya, Ukrayna ile Türkiye’nin dört bir tarafından 40 ressamın eserleriyle zenginleştirdiği sergi 15 Ekim’e kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Kepez Belediyesi/Bülten

AdminAdmin