GÜVENLİK
Giriş Tarihi : 28-02-2023 10:34

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! Ramazan Güneş yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı, 60 güvenlik görevlisinin şehit edildiği 12 terör eylemini gerçekleştiren PKK/KCK'lı Ramazan Güneş'i, Irak'ın Süleymaniye kentinde düzenlediği operasyonla Türkiye'ye getirdi.

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! Ramazan Güneş yakalandı

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde: "Ramazan GÜNEŞ, 2011-2017 yılları arasında PKK/KCK tarafından Hakkari/Çukurca’da gerçekleştirilen 12 eylemde bizzat yer alarak 57 asker, 1 polis ve 2 köy korucusu olmak üzere toplam 60 güvenlik personelimizin şehit edilmesinde aktif rol oynamış ve bu nedenle MİT tarafından hedef listesine alınmıştır.

Yürütülen çalışmalar kapsamında MİT’in saha ajanları tarafından Süleymaniye’de saklandığı tespit edilen Ramazan GÜNEŞ, yaklaşık bir yıl süren çalışma ile kontrol altına alınmıştır. Uygun koşulların oluştuğuna karar veren operasyon sorumluları tarafından süreç başlatılmıştır. Bu kapsamda Ramazan GÜNEŞ, MİT’in gizlenme ve kılık değiştirme uzmanı saha ajanları tarafından düzenlenen baskınla yakalanarak derdest edilmiş, farklı yöntemlerle Türkiye’ye sağ olarak nakledilmesi sağlanmıştır." denildi

Emre GündoğduEmre Gündoğdu