SPOR
Giriş Tarihi : 20-01-2024 21:00

Korfbol Dünya Şampiyonası Kemer’de yapılacak

IKF Korfbol Şampiyonlar Ligi 2023-24 final müsabakaları Kemer’e bağlı Göynük mahallesinde bulunan Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 4 takımın mücadele ettiği müsabakalarda Alman Schweriner Takımı şampiyon oldu. Öte yandan IKF Satellite Şampiyonası Ceo’su Frank Buvens, temmuz ayında gerçekleştirilecek Korfbol Dünya Şampiyonası’nın da Kemer’de yapılacağını bildirdi.

Korfbol Dünya Şampiyonası Kemer’de yapılacak

Şüheda PARTAL

Uluslararası Korfbol Federasyonu (IKF) tarafından 2022 yılının Kasım ayında 7 ülkeden yaklaşık 150 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Korfbol Dünya Şampiyonası Avrupa Elemelerinin ardından Kemer’de yine korfbol heyecanı yaşandı.

Viking Otellerinin ev sahipliğinde Türkiye Gelişmekte Olan Sporlar Federasyonu’nun destekleriyle IKF Korfbol Şampiyonlar Ligi 2023-24 final müsabakaları Kemer’e bağlı Göynük mahallesinde bulunan Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 4 takımın Avrupa kupası için mücadele etti karşılaşmalar sonrası Alman Schweriner Takımı birinci olurken, Portekiz Carnaxide Takımı ikinci, Kocaeli Üniversitesi Takımı üçüncü, Yıldız Teknik Üniversitesi Takımı da dördüncü oldu.

DÜNYA ŞAMPİYONASI KEMER’DE YAPILACAK

Sporcuların kupa ve madalyalarını ise IKF Satellite Şampiyonası Ceo’su Frank Buvens verdi. Hem katılımcılara hem de ev sahipliği için Viking Otellerine çok teşekkür eden Buvens, Kemer'de Korfball ile ilgili çok keyif aldıklarını söyledi. Temmuz ayında gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’nın da Kemer’de yapılacağı ifade eden Buvens, şimdiden çok heyecanlandıklarını söyledi.

AdminAdmin