ANTALYA
Giriş Tarihi : 11-12-2023 18:10

Kepez’in mobil hizmetleri Kaş’ta

Kepez Belediyesi’nin Mobil Sağlık Merkezi, Bilim ve Teknoloji Tırı ile gezici kütüphane OKUBÜS, Kaş İlçesinde hizmet veriyor.

Kepez’in mobil hizmetleri Kaş’ta

Kepez Belediyesi, Antalya’nın dört bir yanına hizmet taşımaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerine mobil hizmetlerini taşıyan Kepez Belediyesi, haftanın ilk günü Kaş-Kınık’ta ilçe sakinlerini mobil hizmetlerle buluşturdu. Kepez Belediyesi’nin Mobil Sağlık Merkezi, Bilim ve Teknoloji Tırı ile gezici kütüphane OKUBÜS, 12 Aralık Salı günü Kaş-Kalkan Pazar yeri, 13 Aralık Çarşamba günü Kaş merkez liman belediye otoparkında mobil hizmetlerini sürdürecek.

MOBİL SAĞLIK MERKEZİ

Antalya’yı ilçe ilçe gezen Kepez’in Mobil Sağlık Merkezi’nde, meme, bağırsak ve rahim ağzı kanser tarama ile göz sağlığı tarama hizmeti veriliyor. Meme kanseri taraması 40-69 yaş, Rahim Ağzı Kanseri taraması 30-65, Bağırsak Kanser taraması 50-70 yaş aralığındaki kişilere yapılıyor. Göz sağlığı taramasında da görme bozuklukları ve göz tansiyonu ölçümleri gerçekleştiriliyor.

BİLİM VE TEKNOLOJİ TIRI

Bilim ve Teknoloji Tırı’nda ziyaretçiler, yenilenebilir enerji kaynakları, manyetik alan, maddenin halleri, motorlar, robotik, 3 boyutlu yazıcılar ve sanal gerçeklik uygulamaları, yapay zeka, izohips, astronot selfi noktası, beyin dalgaları, iha yer istasyonu, hologram teknolojilerini görüyor.

OKUBÜS

Gezen Kütüphane OKUBÜS’te, çocuk Kitapları, gençlik kitapları ve yetişkin kitapları bulunuyor. Kitapların yanı sıra aynı zamanda satranç, çocuklar için kelime ve zeka oyunları da yer alıyor. (Bülten)

AdminAdmin