EĞİTİM
Giriş Tarihi : 04-12-2023 18:55

Kepez’in Mobil Bilim Tırı Kemer’de

Kepez Belediyesi Antalya Bilim Merkezi bünyesindeki Bilim ve Teknoloji Tırı ve Gezen kütüphanesi OKUBÜS, Kemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde öğrencilerle buluştu.

Kepez’in Mobil Bilim Tırı Kemer’de

Şüheda PARTAL

Kepez Belediyesi Antalya Bilim Merkezi bünyesindeki Bilim ve Teknoloji Tırı, okullara giderek öğrencilerin bilime merak duymalarını teşvik ediyor. Çocuk ve gençleri bilime merak duymalarına teşvik eden Bilim ve Teknoloji Tırı ile Kepez Belediyesi’nin gezen kütüphanesi OKUBÜS, Kemer’de öğrencilerle buluştu. Kemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde iki gün boyunca hizmet verecek bilim ve teknoloji tırı ile OKUBÜS, çocuk ve gençlerin yanı sıra büyüklerin de ilgi odağı oldu.

Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, bilim ve teknoloji tırı ile OKUBÜS’ünün ilçede 2 gün boyunca öğrencilere ve bilim meraklılarına hizmet vereceğini belirterek, “Yapılan çalışmayı çok güzel buldum. Çocukların bilime ve kitap okumaya yönelik ilgilisini arttırıyor. Tabi ki mobil olması ve okul okul gezmesi de çok önemli bir hizmet. Kepez Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

BİLİM VE TEKNOLOJİ TIRI

İlçe ilçe gezen çocuk ve gençlerin yoğun ilgisini gören Bilim ve Teknoloji Tırı’nda; Yenilenebilir enerji kaynakları, manyetik alan, maddenin halleri, motorlar, robotik, 3 boyutlu yazıcılar ve sanal gerçeklik uygulamaları, yapay zeka, izohips, astronot, beyin dalgaları, İHA yer istasyonu, Hologram teknolojileri bulunuyor.

MOBİL KÜTÜPHANE’DE NELER VAR?

Okubüs Mobil Kütüphane’de; Çocuk Kitapları, Gençlik kitapları ve yetişkin kitapları bulunuyor. Kitapların yanı sıra aynı zamanda satranç, çocuklar için kelime ve zeka oyunları da yer alıyor.

AdminAdmin