TURİZM
Giriş Tarihi : 03-05-2023 03:17

KEMİAD’dan Kemer’e özel harita

Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği (KEMİAD) tarafından “Denizi doğası kadar mekânları da güzel şehir Kemer” mottosuyla oluşturulan “Enjoy Kemer” projesi kapsamında ilçenin tanıtım çalışmaları sürüyor. “Kemer’in Tadını Çıkar” isimli kitap ve enjoykemer.com dijital platformu ile başlayan projede Kemer’de yer alan önemli mekânların da olduğu özel bir harita hazırlandı. Projenin Kemer'e gelen misafirlerin Kemer’de neler yapabileceğini çok etkili bir şekilde anlatan bir çalışma olduğunu söyleyen KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez, hazırlanan harita sayesinde turistlerin otel dışında ilçedeki işletmelere olan ilgisini arttırmayı hedeflediklerini belirterek, “KEMİAD olarak Kemer’e katkı sunmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz ve bu projenin ilerleyen etapları da olacak” dedi.

KEMİAD’dan Kemer’e özel harita

Şüheda PARTAL

KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez, KEMİAD yönetim Kurulu Üyesi Cansın Efir ve yazar Ali Osman Demirezen ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, “Enjoy Kemer” projesi kapsamında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. “Kemer’in Tadını Çıkar” isimli kitap ve enjoykemer.com dijital platformu ile başlayan proje kapsamında turistlerin oteller dışındaki işletmelere de ilgisini arttırmak amacıyla Kemer’de yer alan önemli mekânların da olduğu özel bir harita hazırlandı. Harita ile birlikte hazırlanan servis altlıkları ve yapbozlar da işletmelere gelen misafirlere hediye verilerek Kemer’in tanıtımına katkı sağlanacak.

‘KATKI SAĞLAMAYI AMAÇLAYAN BİR PROJE’

“Denizi doğası kadar mekanları da güzel şehir Kemer” mottosuyla başlattıkları “Enjoy Kemer” projesi ile yeni bir adım attıklarını ifade eden KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez, “Kemerimizi tanıtmak için efor sarf eden Visitkemer çok değerli ve çalışmalarını beğenip takdir ettiğimiz bir proje. Enjoy Kemer’in farkı ise özellikle sahil bandında olmayan ve her şey dahil satmayan arka banttaki pansiyon ya da butik otel dediğimiz işletmelerimizi tanıtmayı ve Kemer ekonomisine katkı sağlamayı amaçlamasıdır. Çünkü o pansiyonlarımızda doluluk ne kadar artarsa çarşıdaki restoranlarımıza ve esnaf arkadaşlarımıza da etkisi direkt ve çok daha hızlı olmaktadır. Aynı şekilde yat turları ve dalış okulları gibi etkinliklere de katkısı olmaktadır. Bu yüzden güçlerimizi birleştirerek tanıtıma fazla bütçe ayıramayan alışveriş mekânları, restoranlar, yat işletmeleri, dalış okulları, at çiftliklerinin yanında Dinopark, Olympos Teleferik ve Dolusu Aquapark gibi tüm tesislere misafirlerin yönlendirebileceği Enjoy Kemer projesini etap etap büyütmek istiyoruz” dedi.

‘ÇOK ZENGİN VE KEYİFLİ BİR ÇALIŞMA OLDU’

“Kemer’in Tadını Çıkar” isimli kitap ile başlayan ve enjoykemer.com dijital platformuyla devam eden proje kapmasında yeni bir çalışmaya imza attıklarını aktaran Sönmez, “Son olarak Kemerimizi anlatan bir kroki çalışması yaptık. Bu kroki çalışmasıyla Kemer'e gelen misafirlerin görsel olarak neler yapabileceğini çok etkili bir şekilde anlatmaya çalıştık. Kemer’de yaşayan ressam ve karikatürist Mustafa Kocabaş, bizler için tam istediğimiz gibi olağanüstü güzel bir tasarım yaptı. Seramik ve heykel sanatçısı Özge Demirci Kocabaş da haritayı renklendirerek sanatını konuşturdu. Üzerinde büyük emek olan ve Kemer’de yapılabilecek tüm etkinlikleri içeren bu çalışmayı çok yönlü olarak kullanacağız. Otellerimizin resepsiyonlarında turistlerin bölgeyi ve nereleri gezebileceğini tanıtan, hem görsel olarak da çok zengin ve keyifli olan hem de Kemerimizi çok hızlı ve dil ihtiyacı olmadan anlatan çok güzel bir çalışma oldu” diye konuştu.

‘KEMER’İ TANITAN PUZZLE HAZIRLADIK”

Çalışma kapsamında hazırlanan harita ile turistlerin oteller dışında ilçedeki mekânlara olan ilgisini arttırmayı hedeflediklerini belirten Sönmez, “Hazırlanan bu materyalleri çok yönlü olarak kullanmayı amaçlıyoruz. Örneğin gelen misafirlerin çocuklarına hediye etmek için bir puzzle hazırladık. Küçük çocukların kolaylıkla yapabileceği haritayı tamamlayarak Kemerimizi çok daha iyi tanıyacağını düşünüyoruz. Beldibi’nden Olimpos’a kadar tüm Kemer’i parça parça ve görerek birleştirilecek puzzle tamamlandıktan sonra da birçok ev ve işletmenin duvarlarını süsleyecek. Kutulu olarak hazırlanan bu puzzle örneklerinden her işletme bizden temin edebilir ve misafirlerine hediye edebilir. Aynı şekilde yine Kemer krokisinin yer aldığı servis altlıkları hazırladık. Bu servis altlıklarını da restoran ve oteller yine bizden temin edebilir” dedi.

‘PROJEYİ 100 MEKÂNLA SINIRLAMAK İSTİYORUZ’

Proje kapsamında sahil bandında olmayan otel ve pansiyonları ziyaret ederek, fotoğraf ve video çekimleri yapılarak bu mekânları projeye dâhil edeceklerini söyleyen Sönmez, “Restoranlarımızı daha önce ziyaret etmiştik. Enjoy Kemer projesinde biz de olmalıyız diyen ve Enjoy Kemer’in kriterlerine uygun olan işletmelerimizi de projeye dâhil edeceğiz. Ancak bu projeyi 100 mekânla sınırlamak istiyoruz. Belli bir kalite standardı yakalamak için bu mekânların her biri Enjoy Kemer’in ve KEMİAD’ın denetimi ve takibindeki işletmeler olacak” diye konuştu.

‘GÜZEL BİR SEZON BİZİ BEKLİYOR’

“Enjoy Kemer” projesi kapsamında çalışmalara devam edeceklerini ve projenin ilerleyen etapları olacağını ifade eden Sönmez, “KEMİAD olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz ve bu projenin ilerleyen etapları olacak. Bu konuda emek veren KEMİAD yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza, üyelerimize ve bize duyarlılık gösteren, destek veren tüm işletmelere teşekkür ediyoruz. Kemer’de güzel bir sezon bizi bekliyor. Tabii ki deprem etkisinden ve kısmen de seçim etkisinden dolayı sezon şu an düşük gidiyor. Ancak gelen bilgiler olumlu gözüküyor. Umarım hem dünyamızda hem ülkemizde hem de Kemerimizde sağlıklı, huzurlu ve keyifli bir turizm sezonu olur” dedi.

AdminAdmin