TURİZM
Giriş Tarihi : 16-08-2023 23:57   Güncelleme : 17-08-2023 00:03

KEMİAD Yönetiminden ATSO Başkanı Bahar'a ziyaret

Kemer Turizmci İş İnsanları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez ve yönetim kurulu üyeleri, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar’ı ziyaret ederek taleplerini dile getirdi. KEMİAD Başkanı Sönmez, ziyaretin son derece olumlu geçtiğini belirterek, “Kemer'e fayda sağlayacağına inanıyoruz. ATSO Başkanı Ali Bahar da Kemer için yapılacak tanıtım çalışmaları ve bölgeye katkı sağlayacak projelere ATSO olarak destek olacaklarının sözünü verdi” dedi.

KEMİAD Yönetiminden ATSO Başkanı Bahar'a ziyaret

Şüheda PARTAL

KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez ve yönetim kurulu üyeleri, ATSO Başkanı Ali Bahar’ı ziyaret ederek toplantı gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında, Kemer'in güncel durumunu rakamlarla Başkan Bahar’a ilettiklerini ve taleplerini dile getirdiklerini ifade eden KEMİAD Başkanı Sönmez, “Bölgemizin daralan turizm pazarı için önlem almamız gerektiğini ve aksi takdirde gelecek sezon da sorunların devam edeceğini ifade ettik. Başkan Ali Bahar da bize, Kemer için yapılacak tanıtım çalışmalarına ve bölgeye katkı sağlayacak projelere ATSO olarak destek olacaklarının sözünü verdi. Biz de kendilerine Kemer'e katkı sağlayacağını düşündüğümüz üç gündemle ile ilgili taleplerimizi ilettik. Bu gündemlerden birisi, Selçuklu Av Köşkünün restore edildiği ziyaret için çevre düzenlemesiyle turizme hızlı bir şekilde entegre edilebileceği konusundaydı. Bu projenin tamamlanmasından sonra, dernek olarak oranın işletmesine talip olduğumuzu ilettik. Başkan Bahar, bu projenin nasıl desteklenebileceği konusunda araştırma yapacaklarını ve en kısa sürede bize bilgi vereceklerini söyledi” dedi.

İDYROS KAZILARI TEKRAR HAYATA GEÇMELİ

İdyros Antik Kenti ile ilgili de kazı çalışmalarının tekrar hayata geçmesi konusunda Başkan Ali Bahar’dan destek talebinde bulunduklarını belirten Sönmez, “İkinci olarak, 26-27 Ekim tarihlerinde ANFAŞ'ta düzenlenecek olan Antalya Turizm Fuarı'yla ilgili olarak, Kemer Belediyesi'nin 100 metrekarelik bir stant kiraladığını ve ATSO'nun da bu fuarda Kemer'deki üyelerinin temsili için kiralama desteği sağlamasını teklif ettik. Ali Bey, yönetim toplantısında bunu görüşeceklerini ve yardımcı olacaklarını söyledi. Son olarak, İdyros Antik Kenti kazısıyla ilgili de bir an önce kazının hayata geçmesi gerektiği konusundaki taleplerimizi ilettiğimizde, Ali Bey bize Turizm Bakanlığı'nın bu konuyla ilgili bir karar aldığını ve projenin en kısa sürede harekete geçeceğini ve konuyla ilgili olarak Bakan Mehmet Ersoy ile görüşeceğini söyledi” şeklinde konuştu.

KEMER'E FAYDA SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUZ

Toplantının çok aktif ve somut konular üzerinden geçtiğini dile getiren Sönmez, “Kemer'e fayda sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca, sayın Ali Bahar'a Kemer'imizi tanıtmak için hazırladığımız ‘Enjoy Kemer’ projesi olan haritamız ve puzzle'larımızdan hediye ettik. Kemer'i tanıtan haritalardan otel ve tatil köylerinin resepsiyonlarında bilgilendirme panosu olarak kullanılabileceği konusunda da bilgi paylaşımında bulunduk” dedi.

AdminAdmin