YAŞAM
Giriş Tarihi : 21-12-2023 13:33

Kemerli kadınlar çocuklar için örüyor

Kemer Alevi Bektaşi Kültür Derneği’nde bir araya gelen kadınlar, depremzede ailelerin çocuklarına ulaştırmak üzere kazak, süet, çorap, bere ve atkı örüyor.

Kemerli kadınlar çocuklar için örüyor

Kemerli kadınlar toplumda yine farkındalık oluşturmak ve el emeklerini depremzede çocuklara ulaştırmak amacıyla daha önce kendi aralarında kurdukları “el emeği göz nuru” emekleri ilgi görmüştü. Bu yıl da daha fazla emek sarf eden kadınlar, el emeği göz nuru ördükleri kazak, süet, çorap, bere ve atkı, çorap gibi ürünlerin yanı sıra hayırseverlerin destekleriyle alınan bot, çorap ve iç çamaşır ürünleri de deprem bölgesindeki çocuklara ulaştıracak.

Kampanyaya katkı veren tüm kadınlara teşekkür eden Kemer Alevi Bektaşi Derneği Başkanlığı Kadınlar Dayanışma derneği üyesi Bingül Yeter Kaplan, “Daha önce de böyle yardımlar yapmıştık. Bir dayanışma örneğidir bu. Kadınlarımız, örüyor, üretiyor. Bu örgülerin hepsinde bir emek, bunun dışında şefkat var, faydalı olmanın da getirdiği mutluluk var. Örgülerin yanı sıra, hayırsever insanların yardımıyla, bot, iç çamaşır, kazak ve çeşitli kışlık kıyafetlerde göndereceğiz. Emeği geçen tüm dostlara teşekkür ederim” dedi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin