KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 26-03-2024 15:14

Kemer’in hafızasına 18 yıllık katkı

Kemer Hilmiye Serin Halk Kütüphanesi’ne 18 yıldır gazetelerini yıllık olarak ciltleyerek bağışlayan Kemer Gözcü Gazetesi, bu yılda geleneğini bozmadı. Kütüphane Haftası kapsamında gazetemizin 2023 yılı arşivi Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz’ın katılımıyla kütüphaneye teslim edildi. Kütüphane Haftası kapsamında ayrıca, en çok kitap okuyan örnek okuyuculara da Kaymakam Solmaz tarafından çeşitli hediyeler verildi. Hacı Mehmet Saygın İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Muhammet İbrahim Arslan, 419 kitap okuyarak birinci oldu.

Kemer’in hafızasına 18 yıllık katkı

Şüheda PARTAL

Kemer Gözcü Gazetesi, her yıl düzenli olarak ciltlenen sayılarını Hilmiye Serin Halk Kütüphanesi’ne bağışlıyor. 18 yıldır olduğu gibi bu yılda geleneğini bozmayan gazetemiz, 2023 yılı gazete arşivini ciltleyerek kütüphaneye bağışladı. Kütüphane Haftası kapsamında yapılan bağış etkinliğine Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkan Vekili Mustafa Bilici, Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, Kemer Müftüsü Recep Balaban, Hilmiye Serin Kütüphanesi Sorumlusu Duygu Yeşil, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ahmet Duran Yenigün, birim amirleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

“TOPLUMUN BİLİNCİNE HİZMET EDECEK ŞEKİLDE SUNULMALI”

Kaymakam Solmaz, 18 yıldır gazetelerini yıllık olarak ciltleyerek bağışlayan Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ahmet Duran Yenigün ve gazete ekibini tebrik ederek ilçe hafızasına katkıdan dolayı teşekkür etti.

Kemer’de kültürel anlamda insanların bilinçli bir şekilde kitap okumaya yönelik iradelerin mevcut olduğuna dikkat çeken Kaymakam Solmaz, “Bizler bu konuyu desteklemek anlamında hem var olan kütüphanelerimizin koşullarını daha iyi hale getirebilmek hem de buraya ilgi alakanın arttırılması için önümüzdeki günlerde buradaki görevli arkadaşlarımızla birlikte birkaç faaliyetimiz olacak. Bu mekanlar içerisinde insan olduğu sürece anlamlı oluyor ve buradaki kitaplarda sadece rafta kalması değil raftan alınıp bir şekilde toplumun bilincine hizmet edecek şekilde sunulması lazım. Bugün çok anlamlı bir gün ve bugünü daha anlamlı hale getiren ilkokul düzeyindeki bir kardeşimizden yaşça çok büyük büyüklerimize kadar kütüphane ile olan bağlarını gördükçe çok mutlu olduk. Bu vesileyle kütüphane çalışanlarımızın Kütüphane Haftasını kutluyor, çalışmalarında da başarılar diliyorum” dedi.

Gazetemiz teslimi sonrası katılımcılar ile birlikte kütüphanede incelemelerde bulunan ve kütüphane sorumlusu Duygu Yeşil’den bilgiler alan Kaymakam Solmaz, kütüphaneyi ziyaret eden Kemer İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri ile de sohbet ederek, kitap okumanın önemine dikkat çekti.

İLKOKUL ÖĞRENCİSİ MUHAMMET 419 KİTAP OKUYARAK BİRİNCİ OLDU

Kütüphane Haftası kapsamında ayrıca, en çok kitap okuyan örnek okuyuculara da çeşitli hediyeler verildi. 419 kitap okuyarak birinci olan Hacı Mehmet Saygın İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Muhammet İbrahim Arslan, kütüphaneyi en aktif kullanan Saadet Önel ve Barboros Akgök’e Kaymakam Solmaz tarafından hediyeleri takdim edildi. Hediyelerin verilmesinin ardından birinci olan Muhammet İbrahim Arslan, aldığı kitabı Kaymakam Solmaz’a vererek imzalamasını istedi.

EN BÜYÜK TEŞVİK ANNESİ OLDU

Ömer ve Hatice Arslan çiftinin oğlu olan Muhammet İbrahim Arslan, okumanın güzel bir duygu olduğunu belirterek, kitap okumasındaki en büyük teşvikin ise annesi olduğunu söyledi. Anne Hatice Arslan ise, oğlunun okuma alışkanlığını geliştirmesi için kütüphaneye gelmeye başladıklarını belirterek, “Bu yıl öğretmenimiz setler aldı o setleri okuyoruz. O yüzden de fazla gelemedik kütüphaneye ama geçen sene çokça geldik. Sağolsun kütüphanedeki arkadaşlar da yardımcı oluyorlar, kitap sınırlaması yapmıyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum o konuda çünkü 3 kitap 2 gün demek. Onlar bize güvendi ve bu şekilde bolca kitap okudu oğlum. İnşallah devamı gelir” dedi.

AdminAdmin