YAŞAM
Giriş Tarihi : 23-09-2022 00:47

Kemer’in gururu oldu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından Kente Önem Katanlar (KÖK) Ödülleri 2021 yılı anısına Kemer Belediyesi işbirliğiyle yaptırılan ATSO Kemer Eğitim ve Sanat Merkezi'nde yaz dönemi törenle sona erdi. Yaz döneminde 13 branşta 755 kursiyerin ücretsiz ders aldığı merkezde, çocukların ve gençlerin müzik ve dans gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı. Törende konuşan ATSO Başkanı Davut Çetin, "Antalya KÖK Ödülleri kapsamında henüz Nisan ayında açmamıza rağmen kısa sürede bine yakın çocuk ve genç mezun ediyoruz. Bu tablo bizim göğsümüzü kabartıyor. Çok gururlanıyorum. Gerçekten burası bizim için en önemli ve en değerli eserlerden biri oldu” dedi.

Kemer’in gururu oldu

Şüheda PARTAL

ATSO tarafından Kente Önem Katanlar (KÖK) Ödülleri 2021 yılı anısına Kemer Belediyesi işbirliğiyle yaptırılan ATSO Kemer Eğitim ve Sanat Merkezi’nde yaz kursları dönem sonu etkinlik programı düzenlendi. Programa, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ergel, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ayhan Kızılsavaş, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül ve Gülsüm Bal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Seyran, CHP Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkan Yardımcısı Ahmet Duran Yenigün, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Şengül, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkan Yardımcısı Şinasi Gürocak, KETOB Genel Sekreteri Ayşegül Zeybek Uçar, Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, ATSO yönetim kurulu üyeleri, kurs alan çocuklar ile aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

ÇOCUKLARIN PERFORMANSI BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Program, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program kapsamında kurs alan halk oyunları, modern dans, keman, gitar ve bağlama öğrencileri alanda ve sınıflarda misafirlere performanslarını sergiledi. Çocukların sunduğu gösteriler, renkli görüntüler oluşturdu ve izleyenlerden büyük alkış aldı. Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası da Furkan Üstündağ’ın şefliğinde çökertme türküsü ile mini bir konser vererek, evrensel enstrümanlarla öz kültürü yansıtıp yerelden evrensele mottosunun neticesini izleyicilere gösterdi.

Programda, Kaymakam Çam, yaz dönemi resim kurslarında gönüllü eğitmenlik yapan ressam İsmet Bölükemini’ye emeklerinden dolayı bir plaket verdi.

13 BRANŞTA 755 KURSİYERE ÜCRETSİZ DERS

Programda katılımcılara merkez hakkında bilgilendirmede bulunan Şef Furkan Üstündağ, 1 Nisan 2022 tarihinde hizmete açılan Kemer Belediyesi ATSO Eğitim ve Sanat Merkezinde sanat ve hobi kurslarının yanı sıra ATSO’nun düzenlediği toplantı, eğitim ve seminerlere de ev sahipliği yaptığını söyledi. Merkezde 5 ay gibi kısa bir süre zarfında keman, yan flüt, klarnet, trompet, saksafon, gitar, bağlama, koro, temel piyano, Türk halk oyunları, modern dans, pilates, resim ve yabancı dil olmak üzere toplam 13 branşta 755 kursiyerin ücretsiz ders aldığını ifade eden Üstündağ, Kemer Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Hayat Boyu Öğrenme” alanlarında kurslar düzenlenmesine ilişkin protokole istinaden Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen usta eğiticiler, belediye personelleri ve gönüllü sanat insanlarından oluşan eğitim kadrosuyla kurs alan kursiyerlerin hayalini kurduğu sanat dallarındaki eğitim hayatlarına ilk adımlarını attığını belirterek, “Kemer’e bu fonksiyonel tesisi kazandıran Kemer Belediye Başkanı Sayın Necati Topaloğlu ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Davut Çetin'e hem Kemer’in hem de ülkenin geleceği olan çocuklarımızın aileleri adına tekrar teşekkür ediyorum. Yeni dönem kurs kayıt sürecimiz ve eğitimlerimiz halen devam etmektedir” dedi.

ÇAM: EN ÖNEMLİ YATIRIM ÇOCUKLARA YAPILAN YATIRIMDIR

Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam ise, Yaz kurslarında eğitim alan çocukların başarılarından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Farklı yaşlarda olan çocukların birliktelik ruhu içinde orkestrada buluşmasını ve kendilerini yetiştirmesinin ülkenin geleceği için çok önemli olduğuna dikkat çeken Kaymakam Çam, “En önemli yatırım çocuklara yapılan yatırımdır. Bu konuda emeği geçen Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na, ATSO Başkanı Davut Çetin’e ve Şef Furkan Üstündağ’a teşekkür ediyorum. Buradaki merkezden nice sanatçıların çıkacağını temenni ediyorum” dedi.

TOPALOĞLU: BİR EĞİTİM YUVASI AÇMAK BİR HAPİSHANE KAPATMAK GİBİDİR

Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise merkezin yer tahsisini belediye meclisinde oy birliği ile kabul eden meclis üyelerine ve ATSO Başkanı Davut Çetin’e teşekkür ettiğini söyledi.

Kemer’de hemen hemen her çocuğun elinde müzik aleti görmeye başladıklarını ifade eden Başkan Topaloğlu, “Bu bizi çok mutlu ediyor. Kemer’de sanatın hak ettiği yere gelmeye başladığını biliyoruz. Bir eğitim yuvası açmak bir hapishane kapatmak gibidir. Atalarımız, ‘Ağaç yaş iken eğilir’ demiş. Burada 750 çocuğun eğitim alması bizi çok mutlu ediyor. Çocuklara büyük emek harcayan şef Furkan hoca ve diğer eğitmen arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza hem eğitim hayatında hem de sanat hayatında her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ÇETİN: BU TABLO GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR

ATSO Başkanı Davut Çetin de, "Antalya KÖK Ödülleri kapsamında henüz Nisan ayında açmamıza rağmen kısa sürede bine yakın çocuk ve genç mezun ediyoruz. Bu tablo bizim göğsümüzü kabartıyor. ATSO Kemer Eğitim ve Sanat Merkezi, herhalde benim Oda başkanı olarak en çok ziyaret ettiğim yerlerden biridir. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Burayı ziyaret etiğimde, sınıfları gezerken, viyolonsel, keman, gitar çalan, halk oyunları oynayan çocuklarımızı, gençlerimizi hatta yetişkinlerimizi görünce, çok gururlanıyorum. İnanın mutluluktan gözlerim doluyor. Gerçekten burası bizim için en önemli ve en değerli eserlerden biri oldu. Çocukları müzik aleti çalarken, dans ederken gördüğümde ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyorum. Bu projemize sahip çıkan başta Kemer Belediye Başkanımız Necati Hocam, değerli sanat eğitmenlerimiz ve personelimize, velilerimize çok teşekkür ediyorum. Odamızın her projesinde, her bir üyemizin büyük emeği, alın teri, imzası var. Bu nedenle tüm Kemer halkına ve en çok da Kemer'deki değerli üyelerimize teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

‘KIRMIZI GRUP OLARAK SEÇİME HAZIRIZ’

Tören sonrası gazetemize ATSO seçimleri ile ilgili açıklamada da bulunan Başkan Davut Çetin, ATSO Organ Seçimlerinin 1 Ekim Cumartesi günü yapılacağını hatırlattı. Seçim sürecinin ATSO’ya yakışan bir olgunluk ve nezaket çerçevesinde yaşanacağına inandığını belirten Çetin, “Biz kırmızı grupla seçime giriyoruz ama, bir çok grubumuzda ekibimiz değişti, beraber olduğumuz var ayrılanlar var, yenilediğimiz ekipler var. Yeni ve daha güzel bir ekiple seçime hazırlanıyoruz. Kemer’de ise seyahat acenteleri ve otel grubunda aynı ekiple hazırlanıyoruz. Biz Kemer’deki ekiple gerçekten çok iyi çalıştık ki zaten biri odamızın Kemer temsilcisi. Bu ekiple de yolumuza devam ediyoruz” dedi.

‘ÇEVRECİ DÖNÜŞÜM YÜKSELEN EKONOMİ’

ATSO olarak çevre ve temiz enerji konusunda Türkiye’de diğer kurumlara örnek olacak çalışmalara imza attıklarını ve çevreci dönüşümün ekonominin yüksel trendi olduğunu bildiren Çetin, “Her gün değişen şartlar var. Biz ekonomi ile yapacağımız her şeyi proje olarak değil her gün yapıyoruz. Antalya Çevreci Dönüşüm Çalıştayı’nı gerçekleştirdik, akabinde Antalya Çevreci Dönüşüm Platformu’nu kurduk. Şimdi bir yabancı masası oluşturmayla ilgili yeni bir çalışmaya başladık. Şu an çevreci dönüşüm yükselen ekonomi. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Kemer halkının da Kemer’deki üyelerimizin de desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

AdminAdmin