YAŞAM
Giriş Tarihi : 14-07-2023 03:16

Kemer’de tropik meyvelerde ‘Tarla Günü’ etkinliği

Kemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tekirova Mahallesi’nde Ejder meyvesi (Pithaya) yetiştiriciliği konulu Tarla Günü etkinliği düzenlendi. Tropik meyvelerin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen etkinliğe ilçedeki 20 çiftçi ve muhtarlar katılırken, İlçe Müdürü Canan Otruş ve teknik personel, Pithaya yetiştiriciliği ile tropik-subtropik bitkiler hakkında katılımcılara bilgilendirmede bulundu.

Kemer’de tropik meyvelerde ‘Tarla Günü’ etkinliği

Şüheda PARTAL

Kemer’in Tekirova Mahallesi’nde tropik meyvelerin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Ejder meyvesi (Pithaya) yetiştiriciliği konulu Tarla Günü etkinliği düzenlendi. Kemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe İlçe Müdürü Canan Otruş, Ulupınar Mahalle Muhtarı Habib Altınkaya, Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal, Arslanbucak Mahalle Muhtarı İsmail Uğur, 5 teknik personel ve ilçedeki 20 çiftçi katıldı.

Etkinlikte, katılımcı çiftçilere Otruş, teknik personel ve yetiştirici İhsan Kavuz tarafından Pithaya yetiştiriciliği, bakımı, beslemesi, pazarlaması ve insan sağlığına faydaları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Kavuz, 3 dekar alandan yılda 1 ton meyve elde ettiğini, pazarlamada sıkıntı yaşamadığını ve Pithaya yetiştiriciliğine dair tecrübelerini diğer çiftçilerle paylaştı. Etkinlikte ayrıca, teknik personel tarafından tropik-subtropik bitkilerin (Mango, Muz, Passiflora) yetiştiriciliğiyle ilgili farkındalık oluşturulması amacıyla bilgilendirme yapılırken, anız yakılmasının önlenmesine dikkat çekildi. Bilgilendirmenin ardından katılımcılar serada dikili alanda inceleme yaptılar.

Tropik meyvelerin tanıtılması ve yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla Tarla Günü etkinliği düzenlediklerini ifade eden İlçe Tarım ve Orman Müdürü Canan Otruş, “Amacımız bölgemizin tarım potansiyeline değer katmak, katma değeri yüksek alternatif ürün yetiştirmek, çiftçilerin ürün ve çeşit seçimine yol göstericilik yapmaktır” dedi.

AdminAdmin