GÜVENLİK
Giriş Tarihi : 10-07-2023 23:15   Güncelleme : 11-07-2023 03:39

Kemer’de tırnakçılık yöntemiyle kasadan 575 dolar çaldılar

Kemer’in Göynük Mahallesi’nde bulunan bir mağazaya gelen biri erkek, 2’si kadın 3 turist, tırnaklama yöntemiyle kasadan 575 dolar çaldı. Turistler ayrıca bir gümüş takıda çalarken, yaşananlar güvenlik kameralarına da yansıdı. İşyeri sahibi izlediği görüntüler sonrası hırsızlığı fark ederken, Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheli turistleri bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. İşyeri sahibi Hacı Bahçe, 3 turiste karşı diğer esnafları uyararak, “Bizim canımız yandı, başka esnaf arkadaşlarımızın yanmasın” dedi.

Kemer’de tırnakçılık yöntemiyle kasadan 575 dolar çaldılar

Şüheda PARTAL

Akıllara durgunluk veren hırsızlık olayı Kemer’in Göynük Mahallesi’nde Hacı Bahçe’ye ait Hediyelik ve Gümüş takı mağazasında meydana geldi. Mağazaya gelen yabancı uyruklu biri erkek, 2’si kadın 3 turist, mağazada bir süre dolaştıktan sonra 2 kadın turist, satın almak istedikleri ürünler ile birlikte kasanın bulunduğu tezgaha yöneldi.

Kadınlardan biri tezgah arkasına geçerken diğeri ise tezgahta bulunan işyeri sahibinin eşini oyalamaya başladı. Bu sırada paraların bulunduğu çekmeceyi gören tezgah arkasındaki kadın turist de işyeri sahibinin eşiyle pazarlık yapmaya başladı.

Elindeki parayı uzatan tezgaharkasındaki kadın turist çekmenin açılmasıyla birlikte, elindeki parayı çekmecenin üstüne koyarak çekmecedeki bir deste parayı eline aldı. İşyeri sahibinin eşi isediğer kadın turist tarafından oyalanırken, paraları diğer kadın turistin elinden almaya çalıştı. Paraları sayan ve sürekli oyalan kadın turist, paraları bırakarak gümüş bölümüne yöneldi. Burada erkek turistle birlikte gümüş takılara da bakan kadın turist, el çabukluğuyla bir takıyı da el çabukluğuyla cüzdanına koydu.

3 turistin işyerinden ayrılmasıyla birlikte bir gümüş takının da yerinde olmadığını fark eden işyeri sahibinin eşi, durumdan şüphelenerek sayım yaptı. Kasada 575 doların eksik çıktığını fark edenişyeri sahibinin eşi, güvenlik kameralarını izledi. Saniye saniye kameralara yansıyan olay sonrası Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine ihbarda bulundu.

Jandarma ekiplerini şüpheli turistleri yakalamak için çalışma başlatırken, işyeri sahibi Hacı Bahçe, 3 turiste karşı diğer esnafları uyararak,“Bizim canımız yandı, başka esnaf arkadaşlarımızın yanmasın” dedi.

Şüheda Partal Şüheda Partal